Etkileşim cilde zarar vererek leke oluşmasına yol açabilir. AHA ve BHA gibi asit içerikli ürünlerin retinol ile birlikte kullanılması tavsiye edilmemektedir.
Aynı zamanda retinol epidermisi incelttiği için cildimiz leke oluşumuna karşı daha savunmasız kalır ve daha kolay bir şekilde lekeler oluşabilir. 3. Asitlerle birlikte kullanmayın. Retinol kullanımı cildinizin hassasiyetini arttırabilir.
Retinol cilt dokusuna etki eden ve cilt yenileme özelliği olduğu için ciltteki lekelerin görünümünde de işe yarar ama tamamen leke odaklı bir içerik değildir. Retinol kullanırken cilt yeni leke oluşumuna çok açık olacağı için mutlaka SPF 50 bir güneş kremi kullanmak gerekir.
Retinolün Leke Karşıtı Etkisi ve Güneş Koruyucunun Önemi
Çünkü retinol, cilt yüzeyindeki ölü hücreleri ciltten uzaklaştırdığı için bir nevi bariyer görevini de azaltmış oluyor. Bu nedenle uzmanlar, retinolün özellikle yazın UVB'nin daha dik olduğu dönemlerde kullanılmasını önermiyor.
İlgili 33 soru bulundu
Hyaluronik asit içeren ürünlere herkesin ve her cilt tipinin ihtiyacı var. Özellikle retinol içeriğine sahip bir ürün rutininizde varsa ardından hyaluronik asit içeren bir nemlendirici bakım kremi uygulayabilirsiniz. Böylece sizin için Retinolden sonra ne sürülür? sorusunun cevabını da vermiş olduk.
Retinolün cildi tahriş etme ve kurutma gibi etkileri olabileceği için glikolik asit, C vitamini, salisilik asit gibi AHA ve BHA asitleriyle kullanılmaması gerekiyor.
Retinolü ne kadar süreyle kullanmalı? Retinol içeren ürünlerin etkinliği 3 ay içerisinde daha belirgindir. Kolajen üretimini desteklemesi ve ince kırışıklıkların giderilmesi için 6-12 ay gibi daha uzun süreler de kullanılabilmektedir.
Retinol Ciltte leke Yapar mı? Işığa karşı dayanıklılığı bulunmamaktadır. Bu yüzden güneş kremi ile birlikte kullanılmalıdır. Cildi inceltir, bu yüzden cilt daha hassas hale gelir.
Ciltte yeni hücrelerin oluşumuna destek olarak cilt tabakasını kalınlaştırır. Bu etkisi ile daha dolgun ve daha sıkı bir cilde kavuşmasına yardımcı olur. İnce çizgi görünümünü azaltarak cildin elastikiyetini arttırır. Cildin tolere edebilmesi için retinol kullanımını yavaş yavaş arttırmak ve cildi alıştırmak gerekir.
Retinol içeren ürünleri günlük bakım rutininde hem gece hem de gündüz kullanabilirsin. Fakat özellikle de hassas cilt tipine sahipsen, ürünü günlük rutinlerine yavaş yavaş dahil etmen daha uygun olabilir.
Bu yüzden "Retinol zararlı mı?" sorusu sıkça soruluyor. Cilde birebir zararları olmamakla birlikte bu bileşik, bazı ciltlerde hassasiyet ve ekstra kuruluğa yol açabiliyor. Hatta cildin soyulmasına da neden olabilen bu içeriğin, kuru ve hassas ciltlerde kullanımına dikkat edilmesi gerekiyor.
Hücre dönüşümünü hızlandırmayı sağlayan retinol aydınlık bir cilt ortaya çıkarabilir. Cilt lekelerini gidermeye yardımcı olur: Düzenli kullanım ile teninizi, güneş lekelerini, sivilce izlerini, hiperpigmentasyonu ve koyu lekeleri bile gidermeye yardımcı olabilir.
Eğer yağlı bir cildiniz varsa, hafif formüllü retinol serumları sizin için daha ideal. Eğer kuru bir cildiniz var ise, daha yoğun formüllü retinol kremleri veya nemlendiricilerine yönelebilirsiniz. Eğer hamileyseniz veya emziriyorsanız, retinol kullanılmaması gerektiği uyarılıyor.
Bazı durumlarda her ne kadar güneş kremi sürsen de bazı içerikler UV ışınlarına karşı cildi hassaslaştırabiliyor. Aynı şekilde UV ışınlarına duyarlılığa neden olduğu bilinen retinolu kullanırken de güneş korumasını yanından eksik etmemelisin.
Retinolün, yan etkiler arasında kuruluk, gerginlik, soyulma ve kızarıklık olabilir- özellikle de ilk başladığınızda cildinize retinolü yavaş yavaş tanıtmadıysanız. Bu yan etkiler genellikle iki ile dört hafta sonra kaybolur. Buna retinole alışma süresi denir ve bu süre sonunda genellikle bu etkiler kaybolur.
C vitamini ve retinol kullanımı; retinol de c vitamini de kendi içlerinde aktif bileşenler içerir. Ancak bu iki ürünün bir arada kullanılmaması kesinlikle tavsiye edilmez. Çünkü aynı anda kullanılmaları demek ciltte tahriş ve kızarıklık gibi sorunlar ile karşılaşılması anlamına gelmektedir.
A vitamini türevidir retinoid dediğimiz bir maddenin alt gruplarından bir taneside aslında A vitaminidir gerçekten de ciltteki gözenekleri sıkılaştırma, kolejini arttırma, pürüzleri giderdiği gibi bir çok faydalı etkisi bulunmaktadır.
Neutrogena Retinol Boost Yaşlanma Karşıtı Göz Kremi Kullanımı: Günlük olarak göz altı bölgesine üç nokta hâlinde uygulayın, göz kontürü çevresine nazikçe uygulayın. Kullanım sıklığını cildinizin hassasiyetine göre ayarlayın.
Reçetesiz bir şekilde alınıp retinol krem ve retinol serum formlarında da kullanılabilen retinolün vücutta daha sağlıklı bir şekilde etki etmesi uzman doktor eşliğinde tüketilmesi tavsiye edilir.
Çağla Şıkel, her Youtube programında üstüne bastırarak C vitaminin cilt için inanılmaz faydalarından bahseder. C vitamini ağız yoluyla alındığı gibi serumlu takviyelerde mevcuttur. Bunlarla yapılacak bakım rutinleri cildi daha genç tutar.
Hyaluronik asit içeren serum ile sen de daha genç, dolgun ve pürüzsüz görünen bir cilde sahip olabilirsin. Retinol ise cildi yenileme özelliği ile cilt görünümünü geceden geceye yeniler. Retinol serumları ile kırışıklık görünümünü azaltabilir ve cilt görünümünü pürüzsüzleştirebilirsin. 00:00 Serumlar Ne İşe Yarar?
İki farklı asit ürünü aynı rutinde üst üste uygulanmamalı. (AHA, BHA, PHA, C Vitamini, retinol vb..) C vitaminini, niacinamid ya da niacin içerikleri ile üst üste kullanırken dikkatli olunmalı. Eğer cildiniz kızararak tepki verirse bu içerikleri dönüşümlü olarak kullanılmalı.
Retinol, A vitaminin değişik özelliklere sahip olan çeşitlerinden biridir. Farklı cilt bakım ürünlerinin içeriklerinde yer alabilen bu özel bileşen, tek başına da cilt bakımı için tercih edilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri