7- Retinol göz çevresinde kullanılır mı? Göz çevresi, cildin geri kalanına oranla çok daha hassas bir bölge. Retinolün tahriş etme ihtimalini düşünürsek, retinol serumlarını göz çevrene uygulamamalısın.
Peki retinol göz çevresine uygulanabilir mi? Cevap evet! Bu hassas bölgeye uygun olarak formülize edilmiş bakım ürünleriyle retinolden göz çevresi için de faydalanmak mümkün.
Neutrogena Retinol Boost Yaşlanma Karşıtı Göz Kremi Kullanımı: Günlük olarak göz altı bölgesine üç nokta hâlinde uygulayın, göz kontürü çevresine nazikçe uygulayın. Kullanım sıklığını cildinizin hassasiyetine göre ayarlayın.
İnce kırışıklıkların giderilmesinde, yaşlılık ve güneş lekelerinin tedavisinde, antioksidan ve kolajen üretimini arttırıcı etkisi sebebiyle yaşlanma karşıtı destek tedavilerinde, deriye canlılık ve elastikiyet kazandırması nedeniyle cilt yenilenmesini hızlandırmada, yağlı cilt ve sivilcelerin tedavisinde geniş yere ...
Fakat retinol aktif bir içerik olduğu için başka asit içeriklerle birlikte kullanılmaması öneriliyor. Retinolün cildi tahriş etme ve kurutma gibi etkileri olabileceği için glikolik asit, C vitamini, salisilik asit gibi AHA ve BHA asitleriyle kullanılmaması gerekiyor.
İlgili 24 soru bulundu
Retinol, ciltteki hyalüronik asit üretimini arttırır. Fakat retinolün ürettiği nemin kaybolmaması için mutlaka iyi bir nemlendirici ile birlikte kullanıp nemin buharlaşmasını engellemeniz gerekir. Yani retinollü ürün/serum üzerine mutlaka cildinize uygun bir nemlendirici kullanmalısınız.
Bir retinol serumu kullanmaya başlayacaksan, öncelikle ilk haftada sadece 2 gece uygulayabilirsin. Sonraki haftada gün aşırı uygulayıp, herhangi bir reaksiyonla karşılaşmadığın sürece her gün kullanabilirsin.
Bu nedenle retinolü C-Tetra® gibi bir C vitamini serumu ile birleştirmenizi öneririz. Bu hızlı emici antioksidan serum, çevreye zarar vermemek ve cildinizin sağlıklı bir şekilde parlamasını sağlamak için gün içinde kullanılabilir.
Araştırmalar retinol ve C vitamininin birbirlerini tamamladıklarını gösteriyor. Birlikte kullanılmaları hem molekülleri daha stabil hale getiriyor hem de etkinlikleri artıyor. Bir araya getirildiğinde, C vitamini retinolün stabilitesini arttırarak etkinliğini güçlendirir.
Güneş lekelerini geçirmeye yardımcı olur. Sağlıklı ve pürüzsüz bir cilde sahip olunmasını sağlar. Cilt lekeleri ve aknelerin azalması yolunda destekleyicidir.
Retinol destekli bir göz serumuyla bakım rutininizi yenileyerek göz altlarındaki morlukları etkili bir şekilde toparlayın. Yüzünüzün diğer bölgeleri için aydınlatıcı ve leke giderici görevi gören vitaminler göz altları için de etkili.
6. Retinol İçeren Kremler Kullanın
Göz altı torbası için geçmişte krem kullanmış olabilirsiniz, ancak spesifik içerikler bu konuda anahtar rolündedir. Retinol adı verilen etken madde bir takım cilt sorunlarının tedavisinde etkilidir.
Göz çevresi serumu sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa kullanılabilir. Öncelikle gözleri makyajdan arındırmış olmak gerekir. Serum içeriğindeki saf ve doğal yağlar göz çevresine bakım yapar. Böylece uykusuzluk, yorgunluk gibi sebeplerle oluşan göz altı morlukları giderilir.
Göz çevresinde şişkinlik, kırışıklıklar ve koyu halkalar için de C vitamini içeren cilt bakım ürünlerini tercih edebiliriz. Çünkü C vitamini, bu bölgedeki cildin temelini ve rengini güçlendirmeye yardımcı olabilecek bir antioksidandır.
Açıldıktan sonra buzdolabında muhafaza ediniz. Retinol içerikleri tek başına kullanıldığında kızarıklığa neden olabilir. Formül içerisinde kullanılan E Vitamini cilt bariyerini güçlendirip, cildin nemini artırarak kızarıklığı önlemeye yardımcı olur.
İki farklı asit ürünü aynı rutinde üst üste uygulanmamalı. (AHA, BHA, PHA, C Vitamini, retinol vb..) C vitaminini, niacinamid ya da niacin içerikleri ile üst üste kullanırken dikkatli olunmalı. Eğer cildiniz kızararak tepki verirse bu içerikleri dönüşümlü olarak kullanılmalı.
Retinol, A vitaminin değişik özelliklere sahip olan çeşitlerinden biridir. Farklı cilt bakım ürünlerinin içeriklerinde yer alabilen bu özel bileşen, tek başına da cilt bakımı için tercih edilebilir.
Cildinizin verdiği tepkilere göre miktarını artırabileceğiniz retinol ile beraber nemlendiricinizi de uygulayabilirsiniz. Eğer hassas bir cildiniz var ise önce nemlendirici daha sonra retinol içerikli ürünü sürmeniz tavsiye ediliyor.
Retinolun yol açabileği kuruluğu engellemek için özellikle kuru ciltler retinolden sonra nemlendirici kullanmalıdır. Retinol kullanımı cildi güneşe karşı hassas hale getirebileceğinden retinolun gece kullanımı daha uygundur. Retinol AHA/BHA gibi asitlerle birlikte kullanıldığında hassasiyet ve tahrişe yol açabilir.
C vitamini ve retinol kullanımı; retinol de c vitamini de kendi içlerinde aktif bileşenler içerir. Ancak bu iki ürünün bir arada kullanılmaması kesinlikle tavsiye edilmez. Çünkü aynı anda kullanılmaları demek ciltte tahriş ve kızarıklık gibi sorunlar ile karşılaşılması anlamına gelmektedir.
Retinolü nasıl uygulamalı? Deri için mucizevi bir içerik olsa da bazı ciltler için uygun olamayabilmektedir. Retinoik asitler etki mekanizmaları gereği cildi soyar ve bu sebeple hassasiyeti arttırır. Aşırı hassasiyeti olan ciltler bu tür soyucu asitleri tolere edemeyebilmektedir.
Retinol kullanımı tamamen cildin ihtiyacına göre, herhangi bir yaş gözetmeksizin kullanılabilir, ancak hamileler ve emziren anneler üzerine klinik çalışma yapılamadığı için, teratojenik risklerinden dolayı özellikle kaçınmaları ve doktorlarına danışmadan kullanmamaları gerekiyor.
Çoğu içerikle uyum sağlayan hyalüronik asit; retinol, AHA/BHA asitleri ve vitaminlerle birlikte uygulanabiliyor. Hatta retinol ve AHA/BHA gibi soyucu asitler cildin nem kaybetmesine sebep olduğu için, hyalüronik asidin bu içeriklerle kombinlenerek cildin rahatlatılması özellikle tavsiye ediliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri