Şerbetiniz orada soğurken gelelim hamuruna. Muhteşem bir revani için gerekli tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması şart. Aksi takdirde revaniniz kabarmaz.
REVANİNİN KABARMASI İÇİN NE YAPMALI? Süngerimsi bir kıvamı olmasını isterseniz revani hamurunuzun içerisine mutlaka yoğurt ilave edin. Yoğurdunuzun hafif sulu kısmından koyarsanız da revaniniz daha güzel kabarır.
Yumurta oda sıcaklığında olursa ve şeker ile iyice köpürtülürse kek daha güzel kabarır. Malzemeler eklenirken yavaşça karıştırın ki hamurda baloncuklar oluşmasın kabarırken şekli düzgün olsun. Fırın önceden ısıtılırsa kekiniz az kabarır.
Revaniyi fırından almadan önce bir kürdan batırarak içinin pişip pişmediğini kontrol edin. Kürdan kuru çıkarsa pişen revaniyi dilimleyin ve üzerine ılık şerbeti dökün. Yarım saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Kekimiz ilk sıcaklığı gitmiş şerbetimiz ise oda sıcaklığında olmalı. Şerbetini azar azar parça parça dökelim yoksa birden döktüğümüz zaman hamur olur.
İlgili 33 soru bulundu
Klasik revani tatlısının kek kısmında süt yerine yoğurt kullanılır ve şerbetinde süt kullanılmaz.
Şerbetiniz orada soğurken gelelim hamuruna. Muhteşem bir revani için gerekli tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması şart. Aksi takdirde revaniniz kabarmaz.
Revani tatlısı püf noktaları
Revani tatlısının şerbeti iyi çekmesini istiyorsanız şerbeti dökmeden önce kekinizi dilimleyebilirsiniz. Şerbeti döktüğünüzde kek sıcak şerbet ise soğuk olmalıdır.
Haşhaşlı Revani Tatlısı İçin Malzemeler :
3 adet yumurta. 1 su bardağı toz şeker. 1 su bardağı sıvı yağ 1/2 su bardağı süt.
Keki için:
Sırasıyla üzerine sütü, sıvı yağı, un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Yağladığınız fırın tepsisine karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kekinizi pişirin. Fırından çıkardığınız revaninin ilk sıcağı çıkınca üzerine sütlü şerbeti dökün ve soğuyunca dilimleyin.
Şerbeti için; Tencereye toz şeker, su ekleyin. 5 dakika kaynatın. Üzerine limon suyu sıkın. 2 dakika kadar kaynatın. Ve soğuması için kenara alın.
Şerbet soğuk tatlı sıcak olmalı. Tatlıyı fırından çıkardığınız anda üzerine soğumuş şerbeti dökeceksiniz. Pişen tatlının üzerine şerbeti döküyoruz. Revaniyi dilimleyerek şerbeti daha güzel çekmesini sağlıyoruz.
Revani şerbeti ne kadar sürede çeker? Tatlıya şerbeti döktükten sonra tatlının şerbetini içine güzelce çekmesi için en az 3 saat kadar beklemek gerekebilir. Bu süre sonunda tatlı ikram edilmeden evvel bir yarım saat kadar da buzdolabında bekletilir. Tatlının servis sırasında biraz soğuk olması gerekir.
Tatlınız sıcaksa soğuk şerbet, tatlınız soğuksa da mutlaka sıcak şerbet ilave etmelisiniz. Soğuk tatlı - soğuk şerbet ya da sıcak tatlı - sıcak şerbet olduğu durumlarda tatlı kolay kolay şerbetini çekmez. Şerbetini verirken aniden dökmek, azar azar yedirmemek de şerbetini çekmemesinin nedenlerinden biri.
Buzdolapları tatlıları soğuttuğu için şekerlenmesine neden olacaktır. Yani şerbetli tatlınızı buzdolabına koyduğunuzda tatlınıza büyük kötülük yapmış oluyorsunuz. Bu nedenle tatlınızı temiz, kuru ve güneş almayan bir yerde saklamanız gerekir.
Yoğurtlu Revani Tatlısı Revani tatlısı Türk mutfağının en sevilen tatlılarından. İrmikli ve yoğurtlu bu tarifimiz annemin 30 yıllık garanti tarifi.
Sıra geldi tatlımızın kekine; 3 yumurtayı güzelce çırpın, çırpılan yumurtaların içine yoğurt ekleyin çırpın, şeker ve sıvı yağ ekleyin çırpın, un karbonat ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip iyice çırpın.
Önce yumurtalar ve şeker köpürünceye dek çırpılır. Sıvı yağ, irmik, haşhaş ilave edilir karıştırılır. Un kabartma tozu ve vanilya birlikte elenerek karışıma ilave edilir ve çırpılır. Hazırlanan karışım yağlanmış tepsiye dökülür önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirilir.
3) Un ve kabartma tozu elenerek eklenir. 4) Yoğurt: Süngerimsi bir kıvam için revani hamurunda yoğurt kullanılır.
Şeker suda eridikten yani şerbet kaynamaya başladıktan sonra kıvama gelmesi için kısık ateşte ortalama 20 dakika kaynatılır ve ara sıra kaşık testi yapılarak kıvamı kontrol edilir.
Revani, Türk mutfağındaki tatlılardan biridir. Osmanlı döneminde Ermenistan'ın ve Erivan'ın fethedilmesi şerefine Saray aşçılarının icat ettikleri ve Erivan zaferi sebebiyle "Revani" adı verdikleri bir tatlıdır. Revaniye bazı yerlerde sünger tatlısı ya da yoğurt tatlısı da denilmektedir.
Kek için yumurta ve şekeri çırptıktan sonra yoğurt sıvı yağ, limon kabuğu rendesini ve irmiği ekleyip tekrar çırpıyoruz. Daha sonra un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip iyice çırpıyoruz. Yağlanmış dikdörtgen borcamımıza hamurumuzu döküp önceden ısınmış fırında 180 derece de yarım saat pişiriyoruz.
Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Üzerine süt sıvı yağ eklenir karıştırılır. Daha sonra un irmik kabartma tozu ve vanilya eklenir karıştırılır. Borcam yağlanıp üzerine biraz un serpiştirilir ( borcamda pisen hamur işlerinin altını unlarsanız altı daha güzel kızarır hamur kalmaz).
Kısaca üzerinden geçecek olursak; baharatlı ya da sade, puf puf kabaran ve daha az şekerli kekler için süt, yoğun ve nemli kıvamlı, şerbet ya da sos kullanacağınız, içerisine aroma ilave edeceğiniz kekler için ise yoğurt kullanmanızı öneririz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri