Vakti yoksa adeti geciktirmek için bitki çayları faydalı olabilmektedir. Zencefi, maydanoz, ada çayı, rezene çayı, zerdeçal gibi bitkiler ya da soğan kürü gibi doğal kürler adeti geciktirmeye yararlı olabilmektedir.
7. Rezene. Adet düzensizliğinde etkilidir. Kanamayı düzenler ve vücudu rahatlatarak sancısız adet dönemi geçirmenizi sağlar. Tıpkı papatya çayı hazırlar gibi rezene tohumlarıyla rezene çayı hazırlayabilirsiniz.
Rezene çayı, rezene bitkisinin tohumlarından yapılır. Anti-kanser özellikleri ile bilinir ve geleneksel tıpta şişkinlik, gaz ve sindirim sorunlarını tedavi etmek için kullanılır. Bu çay ayrıca, iltihabı azaltarak mide kramplarını yatıştırmaya yardımcı olur. Ve tabi ki adet söktürücü etkisi vardır.
Ne Zaman Etkisini Gösterir? Doğru şekilde demlenmiş bir rezene çayı, düzenli tüketildiğinde etkisini göstermeye başlar.
İlgili 34 soru bulundu
Son zamanlarda egzersiz olarak mekik çekmek adet getirici hareketler arasında oldukça popülerdir. Aynı zamanda maydanoz suyu, maydanoz ve zencefil çayı, tarçın ve limon çayları da adet söktürücü olarak bilinmektedir.
Daha fazla tüketilen rezene çayı ciltte kızarıklık ve döküntü gibi sorunlar oluşturabilir. Bunun yanında çok fazla tüketilen rezene çayı bazı kişilerde kusma ve mide bulunmasına sebebiyet verebilir. Yaşlı ve hamile kişilerin doktorlarına danışarak tüketmesi gerekir.
Rezene çayı ne zaman içilir diye merak edenler için cevaplamak gerekirse; günün her saatinde tüketilebilir. Ancak rahatlatıcı etkisi sebebiyle hafiflik ve uyku hali yaratabilir.
Rezene: Bilinen en eski afrodizyaklardan olan rezeneden her gün bir parça alınması cinsel gücü artırır. Rezenenin tohumundan çay da yapılarak içilebilir.
Adet gecikmesi yaşandığında papatya ve biberiye bitkisini çay şeklinde demleyerek içmek, adet söktüren yöntemlerdendir. 1 fincan kaynamış suya, 1 çay kaşığı kurutulmuş biberiye koyun ve 5 dakika demlenmeye bırakın. Çayınızı süzüp içebilirsiniz. Dilerseniz içerisine limon ve bal da ilave edebilirsiniz.
Adet Olamayınca Ne Yapmalı? Adet olamayınca yapılması gereken ilk şey idrarda veya kanda gebelik testi yapılmasıdır. Çünkü üreme çağındaki kadınlarda en sık adet gecikmesi nedeni hamileliktir. Gebelik testi negatifse adet olamayan bir kadın bir süre bekleyebilir.
Periyodik döngü tam olarak oturana kadar süreçte düzensizlikler yaşanması oldukça normaldir. Çevresel faktörler, stres, psikolojik faktörler, mevsimsel geçiş dönemleri, hormonal durumlar ya da kullanılan çeşitli ilaçlar gibi daha minör durumlarda neden olabilmektedir.
Eğer adet döneminize bir hafta süreniz varsa zencefil ve civanperçemi ile yapılacak çayın gecikme üzerinde etkisi olduğu kanıtlanmıştır. Zencefil ve civanperçemini birlikte kaynatmanız ve adet döneminden bir hafta önce gün içerisinde bir kere tüketmeye başlamanız yeterli olacaktır.
Kişinin gebe kalması durumunda âdet kanaması kesilir. Anacak gebelik dışında âdet kanamasının 7 gün ve daha uzun süreyle kesilmesi durumu, âdet gecikmesi olarak tanımlanır. Yani kişinin âdet kanamasının 5 gün gecikmesi normal bir durum olarak kabul edilirken, 10 gün gecikmesi bir problemin habercisi olabilir.
Östrojen etkisi gösterebilen rezene çayının meme, yumurtalık ve rahim kanseri olan kişiler tarafından tüketilmemesi gerekiyor. Bununla birlikte pıhtılaşma problemi yaşayanlar ile kereviz ve havuca alerjisi olanlar tarafından kullanılmaması gerekiyor.
Yatmadan önce içilen bir bardak rezene çayı, gece boyunca metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlar. Ayrıca sabah açlık hissinin de atlatılmasında etkili olduğundan diyet programıyla birlikte tüketilebilir.
-Rezene çayı doğal bir iştah kapatıcıdır. Bu nedenle günlük tüketeceğiniz bir bardak rezene çayı uzun süre tok hissetmenize neden olacak ve kilo almanızı önleyecektir. -Rezene çayının özelliklerinden birisi metabolizmayı hızlandırmasıdır.
Bu bağlamda özellikle hamilelik döneminde soğuk algınlığı, grip, nezle gibi hastalıklardan korunmak ve bağışıklık sistemini güçlü kılmak için zencefil, ıhlamur, papatya, rezene, kuşburnu, melisa çayları güvenle içilebilir.
Rezene spazm önleyicidir. Özellikle rezene tohumunun kolik ve barsak kramplarını hafifletici antispazmatik etkisi vardır. Rezene kadınlık hormonu östrojen gibi davranan bir sebzedir. Anne sütünü arttırma ve adet düzensizliklerini düzenlemek gibi östojenik etkileri nedeniyle kullanılmaktadır.
Rezene çayı, eski çağlardan beri sinir sistemi olmak üzere kaslar ve mide üzerinde iyileştirici etkisi olan bir bitkidir. Bir süre sonra etkisini göstererek tüm kasların gevşemesini sağlayarak uykunuzun erkenden gelmesini sağlayacaktır.
Stresten adet gecikmesinin belirli bir gün sayısı yoktur. Yani “Stresten adet 10 gün gecikir.” demek yanlıştır. Her bireyin vücut döngüsü, işleyişi farklıdır. Bu nedenle adet gecikme gün sayısı da farklı olacaktır.
Bu durum, strese ya da mevsimsel değişikliğe bağlı olabildiği gibi, ciddi sağlık sorunlarının da belirtisi olabilir. Adet gecikmesi denilince akıllara ilk olarak gebelik ihtimali gelse de, böyle bir durum yaşandığında zaman kaybetmeden kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurulması önem taşır.
Erken Adet Olmak İçin Yapılan Hareketler
Bacakları açarak oturmak yumurtalıkları rahatlatan bir egzersizdir. Yumurtalıkların rahatlaması adet sökülmesine yardımcı olur. Kobra yılanı hareketi ile yüzüstü uzanıp vücut gerilerek bırakılır ve kafa yukarı kaldırılır. Bu hareket birkaç kez tekrarlanır.
Hamileliğin en önemli ve erken belirtisi adet gecikmesidir. Adet gecikmesi yaşayan bir kadında mutlaka gebelik varlığı araştırılmalıdır. Kasık ağrısı bir gebelik belirtisidir. Erken gebelik döneminde adet sancısına benzer bir şekilde görülebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri