Yüksek frekanslı dalgaya radyo frekans denilir. Bu dalga RF kısaltmasıyla gösterilir. (RF yardımıyla taşınan bilgi de ses ise AF, görüntü ise VF kısaltmasıyla gösterilir.) olabilir. Genellikle, antenden yayınlanan RF dalga olarak, kablodaki RF ise sinyal olarak nitelendirilir.
RF modülün yakaladığı sinyaller mikrodenetleyicide işlemden geçirilerek verinin bir sayısal/analog dönüştürücüye gönderilerek analog bir işarete dönüştürülmesiyle kullanıcının anlayacağı analog ses işaretine dönüşümü sağlanmış olmaktadır. Bu analog işaret de bir kulaklık aracılığı ile kullanıcıya taşınmaktadır.
Radyofrekans (RF) terimi ilk olarak radyonun icadı ve geliştirilmesinde kullanıldı. 3 kHz ile 300 MHz dalga boyu arasındaki elektromanyetik radyasyon için kullanıldı. Günümüzde kullanılan RF sistemleri 3 kHz – 24 GHz arasında çalışmaktadır.
Radyo frekansı (RF), 300 GHz'den 9 kHz'e kadar değişen frekanslardan elektromanyetik radyasyon spektrumunun veya elektromanyetik radyo dalgalarının salınım hızını temsil eden bir ölçümdür. Antenlerin ve vericilerin kullanılması ile çeşitli kablosuz yayın ve iletişim türleri için bir RF alanı kullanılabilir.
RF haberleşme Radyo Frekansı üzerinden bir alıcı ve bir verici cihaz arasında veri iletimine verilen isimdir. RF haberleşme sistemlerinde RF Modemler kullanılmaktadır. RF Modemler'e piyasa bir çok farklı isim verilmektedir; Radyo Modem, RF Data Modem, Radio Modem, Telsiz Modem, Kablosuz Modem bu isimlerden bazılarıdır.
İlgili 28 soru bulundu
RF Data Modem, iki yada daha çok cihaz arasında radyo frekansları ile haberleşme kurarak veri iletimi gerçekleştiren akıllı haberleşme cihazlarıdır. RF Data Modem'in açılımını şöyle yapabiliriz; RF, Radyo Frekansının kısaltmasıdır.
RF teknolojisi, çift yönlü kablosuz bağlantı için çoklu sağlayıcı ile birlikte çalışabilir ve basit uzaktan kontrol çözümünü sağlar. Bu çözüm, aracı bir istasyona gerek duymadan, tüketici elektroniğinin içine yerleştirilerek cihaz ve uzaktan kumanda şeklinde iki yönlü iletişimi sağlar.
Yayıncılıkta ses, görüntü ve veri gibi bilgiler daha yüksek frekanslı bir elektromanyetik dalga yardımıyla yayınlanırlar. Yüksek frekanslı dalgaya radyo frekans denilir. Bu dalga RF kısaltmasıyla gösterilir. (RF yardımıyla taşınan bilgi de ses ise AF, görüntü ise VF kısaltmasıyla gösterilir.)
Koaksiyel kablo veya koaks kablo, radyo frekansı (RF) sinyallerini bir noktadan diğerine ileten bir elektrik kablosudur. Genellikle bir iç iletken, bir veya daha fazla eşmerkezli iletken zırhı ve koruyucu bir dış kılıf veya dielektrik (yalıtkan malzeme) dış kılıftan oluşur.
RFID, İngilizce Radio Frequency Identification kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kimliklendirme sistemidir. İçerdiği çip sayesinde radyo frekansı kullanarak nesnelerin belirli bir mesafe üzerinden otomatik tanımlanmasını sağlayarak zamandan tasarruf ve iş verimliliğini artırma amacıyla kullanılmaktadır.
Kanınızdaki artan RF seviyeleri, diğer hastalıkların yanı sıra endokardit, sistemik lupus eritematozus (lupus) , tüberküloz , frengi , sarkoidoz, kanser, viral enfeksiyon veya karaciğer , akciğer veya böbrek hastalığınız olduğu anlamına da gelebilir.
RF Testi Değeri Kaç Olmalıdır? Sık yapılan testlerden biri olan RF testi için 20 U/ML değerini arayınız. Bu değerden daha düşük olması normaldir. Ancak değerin yüksek olması ciddi bir problemin işaretidir.
Uydu Alıcı Cihazların Ayarlanması
Diğer uydu alıcıları içinse, 12380 MHz frekansı, Dikey V-polarizasyon, 27500 Sembol Oranı, FEC ¾ veya 11747 MHz frekansı, Yatay H-polarizasyon, 27500 Sembol Oranı ve FEC 5/6 değerleri girilerek “Şebeke Taraması” yapılmalıdır.
RF sinyal algılama, sinyal güç ölçümü, çevre alanı güç algılama için yaygın olarak kullanılır, ayrıca otomatik kazanç kontrolü ve otomatik seviye kontrolünün bir parçası olarak da kullanılabilir.
Üretim ve lojistik teknolojilerinin gelişmesiyle soğuk zincir takibi gibi önem kazanan alanların hızlı, efektif ve geniş veriler edinebilmesi, bu verilerin saklanması ve izlenmesine yönelik beklentilerini verimli bir şekilde karşılayabilecek bir üründür.
Fizik tedavi, kas-iskelet sistemi rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. Bu yöntem; egzersiz, manuel terapi, elektroterapi, ultrason gibi birçok farklı teknik kullanarak vücudun iyileşme sürecini hızlandırmayı amaçlamaktadır.
2.4 GHz radyo frekansı (RF) bağlantısı: Bluetooth'un aksine, 2.4GHz radyo frekansı (RF) bağlantısı, iki cihaz arasındaki bağlantıyı sağlayan küçük bir aparat olan USB dongle ile birlikte gelir. Klavye ile bilgisayar ya da akıllı cihaz arasında iletişimi sağlayan USB dongle, daha güvenilir çalışmayı garanti edebilir.
* “RF”, doğrudan elektrik bağlantısı olmayan iki devre arasında bilgi aktarımı için elektromanyetik radyasyon kullanımını ifade eder. * Zamanla değişen voltajlar ve akımlar, dalgalar şeklinde yayılan elektromanyetik enerji üretir.
Radyo dalgaları, metal iletken olan anten üzerinde ileri geri akan elektronlar'dan oluşan, zamanla değişen kıvıl akımlar tarafından yapay üretilir. Radyo vericisi, antene salınımlı kıvıl akım uygular ve anten kıvıl akımı radyo dalgaları olarak yayar.
Eklemlerinde ağrı yakınmaları olan bir hastada, romatoid artrit ve diğer otoimmün hastalık varlığını araştırmak amacıyla tarama testi kapsamında istenir. Romatoid faktör en fazla romatoid artrit hastalığı için önem taşır.
433 MHz'lik RF (radyo frekans) sinyali ile veri iletişimi ve seri iletişim konularında uygulama uygulayabilmek için kullanılabilecek isteğe bağlı bir devredir. RF verici devresi RF alıcı devresi ile birlikte kullanıldığından, müşteriye ikisi birlikte sunulmaktadır.
Her geçen gün internete bağlanabilen cihaz sayısı artığı için Wifi ihtiyaçlarımız da artıyor. Wifi teknolojisini destekleyen tüm cihazlar kablosuz erişim noktaları aracılığı ile yerel ağa yani internete bağlanırlar. İşte bu teknoloji için radyo frekansları kullanılır. Genel olarak da buna Wifi frekansı adı verilir.
RF Modülü Nedir? RF modülü , genellikle radyo frekans modülü olarak da anılır, cihazlar arasında radyo sinyallerini iletmek ve almak için kullanılan ve aynı zamanda kablosuz iletişim bağlantılarını kolaylaştırmak için gömülü yapılarda da kullanılan küçük bir elektronik cihazdır.
RFID (Radio Frequency Identification), bir nesnenin tanımlanması ve izlenmesi için kullanılan bir teknolojidir. RFID etiketleri, bir çip ve bir antenden oluşur ve kablosuz olarak veri alışverişi yapabilen bir cihazdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri