Ribana atlet, hafif bir kumaşla örülmüş, genellikle yuvarlak bir yaka ve geniş omuz askıları olan bir giyim eşyasıdır. Bu atletler genellikle pamuk veya polyester karışımlı kumaştan yapılmıştır ve birçok renk ve desende bulunabilir.
Ribana kumaş kullanımı ile üretilen ve üst iç giyim kategorisinde yer alan tüm atlet modelleri, ribana atlet olarak adlandırılmaktadır. Teri emme ve nefes alabilir özellikleri sayesinde bu atletler, hem yaz hem de kış aylarında sıkça tercih edilmektedir.
Ribana kumaş bünyesinde pamuk ile birlikte likra bulunduran, yapı itibariyle penye kumaşa göre daha esnek olan bir kumaştır. Esnek yapısı sayesinde ürün bir beden büyüyebilir. Genellikle yüksek kilolu insanlar tarafından tercih edilmektedir. Ribana kumaş penye kumaşa göre daha kalındır.
İki katlı örme bir kumaş olduğu için hava geçirgenliği azdır. Buna bağlı olarak soğuk havalarda sıcak kalabilmeyi sağlamaktadır. Bu konuya benzer şekilde ribana kumaş terletir mi sorusu da sorulmaktadır. Doğal iplikler kullanılarak üretilen ribana kumaş terlemeye neden olacak bir yapıya sahip değildir.
Ribana kumaş pamuklu ve likralı yapısından dolayı kullanımı çok rahat bir kumaştır. Penye grubuna ait bir kumaş türüdür. Esnek yapısı vücudun rahat hareket etmesini sağlar aynı zamanda dökümlü ve hafif tok yapısından dolayı vücudu sarmaz.
İlgili 32 soru bulundu
Ribana Kumaşın Özellikleri
Kesilen kenarlardan asla kıvrılma yapmaz. Bazen son ilmekten kaçma görülebilir. En önemli özelliklerinden biri ise iki örgü tabakası arasında hava tuttuğu için vücut ısısını dengede ve sıcak tutar. Enine elastikiyeti oldukça fazladır.
Tekstil malzemelerinden biri olan ribana kumaş, yapım aşamasında kullanılan malzemeler nedeniyle kimyasala maruz kalmaz. Gayet doğal bir ip örme şekliyle elde edilen kumaş, kullanıcının alarjisi olmadığı müddetçe sağlığa zararlı bir yanı gözlemlenmemiştir.
Bu çeşitliliğe erkek atlet modellerine birlikte bakalım. İç çamaşırlarının geneli ipek süperm kumaşlardan üretilir. Yüksek kaliteli kumaşlar için tercih listesinin en başında yer alır ipek süperm kumaşlar. İpek iplikler yumuşak dokusu ve havadar yapısı sayesinde konfor sağlar.
Ribana kumaş genellikle pamuk, polyester veya elastan gibi malzemelerden yapılan esnek ve dokulu bir kumaştır. Bu kumaşın sıcaklık tutma özelliği orta seviyededir. Ribana kumaş hafif bir yalıtım sağlar ve vücut ısısını hapsedebilir bu nedenle soğuk havalarda bir miktar koruma sağlayabilir.
Günümüzde en sağlıklı kumaş türü pamuklu kumaş olarak bilinmektedir. Keten, Pamuklu, İpek, Yünlü, Kaşmir, Angora, Akrilik, Lateks, Naylon, Polyester. Pamuklu kumaş, kumaş türleri arasında maksimum kullanılan maksimum kullanılandır.
Ribana kumaştan üretilen Tutku İç giyim Erkek Ribana Atlet Beyaz , rahat ve esnek yapısı ile tercih edilen erkek atlet modelidir.
Erkek spor giyim kategorisi de hareket özgürlüğü tanıyan ve teri dışarı atan sentetik kumaşlar kullanılarak tasarlanıyor. Kardiyo yaparken ona uygun teknolojiyle tasarlanan ve sentetik kumaşa sahip olan sporcu atletleri ve şortlarını giysi dolabınzda bulundurmalısınız.
Pamuk; yumuşak, hipoalerjenik ve dayanıklı olduğu için iç çamaşırlarının yapımında sıklıkla kullanılır.
Çoğunlukla giyim tekstilinde kullanılan ribana kumaş, esnek yapısı sayesinde spor giyiminde daha fazla tercih edilir. Cildin hava almasını sağlayan esnek yapısı ve yumuşak dokusu sayesinde iç giyim ve çocuk giyimi alanında en çok kullanılan bir kumaş türüdür.
Süprem Kumaş
Cildinize nefes aldırır. Esneme oranı düşüktür bu nedenle vücudu sarmaz, dökümlü durur. Yapısı sayesinde rahat bir kullanım sağlar. Tüp şeklinde üretilen, ancak kesilerek açık en şeklinde de kullanılabilen kumaşlardır.
Modal, kayın ağacından üretilmiş ve tamamıyla doğal bir lif çeşitidir. Bu nedenle modal ipliklerle dokunan kumaşlar yıpranmaya karşı dayanıklı olması ve nem transfer özelliği nedeniyle özellikle iç giyimde tercih edilen bir kumaş türüdür.
Ribana kumaşın geniş bir renk yelpazesi bulunabilir ve desenlerle de işlenebilir. Bu kumaş türü, giyim ürünlerinin yanı sıra iç giyim, çorap, eldiven, şapka gibi aksesuarların üretiminde de kullanılabilir. Özetle, ribana kumaş esnek, yumuşak ve rahat giyim ürünleri yapmak için kullanılan bir örgü kumaş türüdür.
2 farklı ipliğin kullanıldığı bu kumaş türü de kalın ve sıcak tutan yapısıyla dikkat çekmektedir. 2 iplik kumaşların da şardonlama işlemi uygulanan çeşitleri bulunmaktadır. Bu kumaş türlerinden farklı olarak ribana kumaş türlerinde de şardonlama işlemi yapılabilmektedir.
Özellikle atlet üretiminin en değerli materyallerinden bir tanesi olan ribana kumaş; ribana atlet modelinin ortaya çıkmasında oldukça önemlidir. Ribana kumaşların yapıları gereği teri emmesi ve vücuda oldukça başarılı bir şekilde oturması bu kumaşla üretilen atletlerin çok yoğun tercih edilmesini sağlar.
Modal lifleri pamuk liflerinden daha yüksek su tutma kapasitesine sahiptir. Modal kumaş yıpranmaya karşı çok dayanıklıdır. Nem transfer özelliği yüksek olması sebebiyle vücudu terletmez. Özellikle sıcak ve çok sıcak hava koşullarında terletmemesi sebebiyle bebeğinize rahat bir konfor sağlayacaktır.
Ribana kumaşlar yuvarlak örme kumaşlardan biridir. Ribana kumaşların her iki tarafında ayırt edilebilir şekilde düz ve ters ilmekler vardır. Ribana kumaşların özellikle enine yönde esneklikleri oldukça yüksek olduğu için lastik örgü tabiri yaygın kullanılan bir terimdir ancak lastik iplikli bir örgü değildir.
Beyaz iç çamaşırı kaç derecede yıkanır? Beyazlar ve renklileri ayırarak beyazları 60 dereceye kadar herhangi bir sıcaklıkta yıkayabilirsiniz. Renklilerde solma ihtimaline karşı en fazla 40 dereceyi tercih etmelisiniz. Bu şekilde pamuklu külot ve atletleri yıkayabilirsiniz.
Likralı atlet, 1958'de icat edilen orijinal spandeks (elastan) elyafından üretilmektedir. Kumaşların özelliklerini geliştiren neredeyse görünmez bir elyaftır. Doğal ve insan yapımı elyaflara küçük bir likra yüzdesi bile eklenmesi kumaşa kalıcı konfor, uyum, şekil tutma ve dayanıklılık ekler.
Ribana kumaşın tersi düzü nasıl anlaşılır? Kumaşların kenarında yer alan kalın kısımda (kumaş kenarı) üretildiği fabrika ve kumaşın markasını belirten yazılar bulunur. Yazıların düzgün okunduğu taraf kumaşın yüzüdür. Bazen kumaş kenarlarında yazı yerine küçük delikler bulunur.
Penye kumaş çeşitlerine bağlı olarak hava geçirgenlik özelliği değişebilmektedir. Fakat genel olarak penye kumaş terletir mi sorusuna terletmez cevabı verilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri