Ardeşen Kilisesi Rize ilinin Ardeşen ilçesinde Çiftekavak (Cibist̆asi) mahallesinde
En çok tescilli kilise, İstanbul'da bulunuyor. İstanbul'da 158 tescilli kilise var. İstanbul'dan sonra ise 92 kilise Nevşehir, 78 kilise Gümüşhane ve 69 kilise ise Mardin'de var.
Türkiye'de tescilli 1388 adet kilise mevcuttur. Türkiye'nin en çok kilise bulunan ili 158 kilise bulunduran İstanbul'dur. İstanbul ilini 92 kilise ile Nevşehir, 78 kilise ile Gümüşhane ve 69 kilise ile Mardin takip etmektedir.
Hâlen Türkiye'de ibadete açık olan 398 kilise bulunur. Doğu Ortodoks Kilisesi'nin merkezi 4. yüzyıldan beri İstanbul olmuştur.
Santa Maria Katolik Kilisesi, Trabzon'da bulunan bir kilisedir.
İlgili 35 soru bulundu
Öte yandan Trabzon'da ibadete açık tek kilise olan Santa Maria Katolik Kilisesi, bir başka rahibe ev sahipliği yapıyor: Patrice Jullien de Pommerol.
DÜNYANIN İLK MAĞARA KİLİSESİ
“Dünyanın ilk mağara kilisesi” olarak kabul edilen St. Pierre Kilisesi, Antakya-Reyhanlı yolu üzerinde, Stauris Dağı'nın (Haç Dağı) batı yamacında yer almaktadır. Hz. İsa'nın 12 havarisinden biri olan St.Pierre, M.S.
Beyoğlu semtinde İstiklal Caddesi üzerinde yer almakta olan St. Antuan Kilisesi, Türkiye'deki en büyük Katolik kilisesidir. Orijinal St. Anthony of Padua Kilisesi, 1725 yılında İstanbul'daki İtalyan topluluğu tarafından inşa edilmiş; ancak daha sonra yıkılmış ve aynı yerde inşa edilen mevcut bina ile değiştirilmiştir.
Antony of Padua Katolik Kilisesi, Taksim'de İstiklal Caddesi üzerinde bulunmaktadır. İtalyan neo-gotik stilinde 1912 yılında inşa edilmiş olan kilise aynı zamanda İstanbul'da bulunan en büyük kilise ve en kalabalık Katolik kesimine ait kilise durumundadır.
TBMM verilerine göre Türkiye'de toplamda 393 kilise, 38 sinagog ve 4 havra var. İstanbul'da 219 kilise ve 25 sinagog, Ankara'da 11 kilise, 1 sinagog, Mardin'de 59 kilise, Çanakkale'de 21 kilise, 1 sinagog, Hatay'da 18 kilise, 2 havra, İzmir'de 13 kilise, 6 sinagog yer alıyor.
Bölgede tescillenmiş 15 adet kilise ve şapel bulunmaktadır. Bu ibadethanelerin dışında, bir kemer köprü ve Nanak Köyü'nde surlarının bir kısmı hala ayakta olan bir kale bulunmaktadır.
İncil'de geçen yedi kilise vardır.
İzmir'deki 'Smyrna', İzmir'deki 'Efes', Denizli'deki 'Laodikya', İzmir'deki 'Bergama', Manisa Salihli'deki 'Sardes', Manisa Alaşehir'deki 'Filedelfiya' ve Manisa Akhisar'daki 'Thiatira' adlı kiliseler, İncil'de vahiy gönderilen 7 kilise olarak biliniyor.
Tanrı son savaşı yani Armegedon'u ve kıyameti bu yedi kiliseye haber verecek ve bu yedi topluluğa haber verildikten sonra kıyamet başlayacaktır. Aynı inanışa göre yedi yıllık bir kaosun sonunda, İsa Peygamber bu yedi kiliseden birine inecek ve 1000 yıllık “altın çağ” denilen, tanrının krallığı süreci başlayacaktır.
Yedi Kilise, Erken Hristiyanlık döneminin yedi büyük kilisesidir ve Türkiye sınırları içerisindedir.
Hristiyanlarca kutsal kabul edilen kilise, hac yeri olarak ziyaret edilmektedir. St. Paul Kuyusu, Tarsus ilçesinin Kızılmurat Mahallesinde yer alır.
Hıristiyan dininin en önemli kiliselerinden biri sayılan, Vatikan'ın adeta kalbinde yükselen Aziz Petrus Bazilikası, Roma Katolikleri'nin de hac noktası sayılıyor. 222 metreye ulaşan uzunluğu ve 138 metreyi bulan yüksekliğiyle içine aynı anda 60.000 kişinin sığabildiği bazilikanın tasarımında ise Michelangelo, Bramante ...
Şapel, Hristiyanların tapınak veya kutsal alanı, bazen küçüktür ve büyük bir kuruma bağlıdır (örneğin; büyük bir kilise, kolej, hastane, saray, hapishane veya bir mezarlık).
St. Antuan Katolik Kilisesi (Fransızca: St. Antoine), İstanbul'un en büyük ve cemaati en geniş Katolik Kilisesi'dir. Beyoğlu'ndaki İstiklal Caddesi üzerinde Galatasaray'dan (Galatasaray Lisesi tarafında) Tünel'e doğru giderken sol tarafta bulunur.
Birçok kaynakta Antakya'daki tarihi Saint Pierre'nin dünyanın ilk kilisesi olduğu belirtiliyor.
Antakya, hem uzun tarihi hem de Helenistik Yahudiliğin ve Erken Hristiyanlığın ortaya çıkmasında oynadığı kilit rolü sebebi ile "Hristiyanlığın Beşiği" olarak adlandırılır. Hristiyan Yeni Ahit, "Hristiyan" isminin ilk olarak Antakya'da ortaya çıktığını ileri sürer.
Tüm dünyaya yayılmış bulunan Ermeni Kilisesi'nin manevi merkezi Ermenistan'ın başkenti Erivan yakınlarındaki Eçmiyazin'dir. Burası ilk Ermeni dini merkezi idi. Eçmiyazin Kilisesi Gregory tarafından kurulmuş ve ona milletin temsilcisi anlamına gelen Katogikos unvanı verilmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri