Rize'nin en meşhur yemekleri arasında; Laz böreği, karalahana çorbası, Anzer balı, kuru fasulye, mısır ekmeği, karalahana sarması, sac kavurma, muhlama, hamsili pilav, sütlaç ve pide çeşitleri bulunmaktadır. Rize'de özellikle son zamanlarda açılan çok sayıda restoran bulunmaktadır.
Lale Lokantası yorumu. Tanım: 1973 yılında Rize'nin Çayeli ilçesinde mütevazi bir şekilde kuruldu. İlk günlerde mercimek çorbası ve kuru fasulye sunan Lale Lokantası'nın bugünlere gelmesinin en önemli nedenlerinden biri, bir tabak yemeğe bir sanat eseri özeniyle yaklaşan mesleki anlayışıdır.
İlgili 35 soru bulundu
Rize'nin vazgeçilmez tatlısı 'Pepeçura'
Rize Takip is at İslampaşa/Rize.
Kumkuat, Turunçgiller içinde küçük mücevher olarak adlandırılır. Kumkuat Çince`de altın portakal manasına gelir. Dünyada kabuğu ile beraber yenilen tek narenciye çeşididir. Evlerde, balkonlarda yetiştirilen belki de tek meyve ağacı kumkuatdır.
Karadeniz bölge mutfağı içinde özel bir yere sahip olan Rize, kendine özgü malzemeleri ve pişirme teknikleriyle tanınır. Açma Makarna Tatlısı ise hem yapımındaki maharet hem de lezzeti ile kentin en ünlü lezzetlerinin başında gelir.
Rize ili ve çevresinin bilinen ilk hakim ahalisi, bitişken dilli ve Asya kökenli kavimlerdir. Bunlar Rize ve çevresinde tarım ve hayvancılıkla geçinen yerleşik topluluklarıdır. Bu topluluklardan "KULKU-KULKHA"ların adına, Erzurum yöresini kendi ülkesinin topraklarına katan URARTU kralı II. SARDUR (M.Ö.
Ardeşen'den Karadeniz Çayı
Rize çayı, yalnızca Rize'de değil, tüm Türkiye'de ünlüdür. Rize çayını market raflarında bulmak mümkün olsa da, en organik ve en taze çay alışverişi için Rize'ye gidildiğinde, şehirde çayın adresi olarak gösterilen Ardeşen'de bulunan Lazika Çay tercih edilebilir.
Yapılan araştırmalarda Karadeniz Bölgesinin en pahalı İlinin Rize olduğu ortaya çıkıyor. Özellikle giyim ve ayakkabıda en pahalı iller arasında yer alıyor. Bunun yanında konut, sebze ve meyve konusunda da pahalı iller arasında gösteriliyor.
Rizede kuru fasulye denilince akla gelen 3 yer var: Lale, Hüsrev ve Liman lokantası.
Ayrıca bunların yanında taze mısır ekmeği, turşu kavurma, karalahana sarması, kavurma ve balık da Çamlıhemşin'in hatta Rize'nin popüler ve yöresel lezzetleri arasındadır.
Çay daha çok yağışın fazla olduğu bölgelerde yetiştirilmektedir. Ülkemizde ise yıl içerisinde yağışın fazla olduğu bölge Doğu Karadeniz Bölgesidir. Çay Doğu Karadeniz Bölgesinde en çok Rize'de yetiştirilmektedir. Rize çay üretimi konusunda birinci sırada yer alır.
Mandalina, çay, hayvancılık ve kivi üretimi yapılan Rize ilinin Pazar ilçesi, muhakkak görmeniz gereken eşsiz yerlere sahiptir ve buraya ulaşım şehrin her yerinden sağlanabilmektedir.
Hasır sepet, maket taka, kemençe, şimşir kaşık Rize'ye özgü eşyalardır. Atatürk Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi, Rize'nin popüler alışveriş caddeleri arasındadır.
Kahvaltıda Rize'nin meşhur kavurmasından, muhlamasına, köy peynirlerinden, organik tereyağına, Anzer balından, pide çeşitlerine, köy ekmeğinden, ev yapımı reçellere ve meşhur Rize simidine kadar pek çok lezzet bulunuyor.
Koliva, suda haşlanmış taneli mısır koçanının adıdır (Trabzon, Rize).
Çay, Rize'nin tek gelir kaynağı
Rize'ye gitmek isteyenler için en uygun mevsim yazdır.
Sıcaklıkların 20 derece civarında olduğu yaz aylarında Rize'yi gönlünüzce gezebilir, doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Ancak yaz döneminde bile her an yağmur yağabilen Rize'ye giderken şemsiyenizi, yağmurluğunuzu ve yağmur botlarınızı yanınıza almayı unutmayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri