Balığın Yanında En İyi Giden Yeşillik Roka
Akdeniz yemek kültürünün kokusuyla sofralara konuk olan lezzeti roka, acımtırak tadı ile eşsiz sebzeler arasına girer. İyi bir salatanın sırrı olarak tanınan bitki, balık yemeklerinin en popüler eşlikçisidir ve çorbadan mezeye kadar geniş bir kullanım alanı sunar.
Mısırlı Roka Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır? 1demet rokayı doğrayıp yıkayalım ve süzelim. Karıştırma kabına yoğurdu ,mayonezi, ezilmiş sarımsağı ,zeytinyağını ve tuzu alıp karıştıralım içine süzülmüş rokayı ve Mısır'ı ilave edip karıştıralım ve servis tabağına alalım.
Roka maydanoz yeşil soğan ve maydanozu güzelce yıkayıp ince ince doğruyoruz. Bir kapta karıştırıyoruz. Daha sonra beyaz peyniri küçük küçük doğruyoruz. Çeri domatesleri 2 ye bölüp salataya karıştırıyoruz.
Rokaları irice doğrayın, taze soğanları ince dilimleyin, çeri domatesleri ikiye bölün ve malzemeleri uygun bir kapta harmanlayarak, sunum tabağınıza aktarın. Sosu için; sarımsağı küçük bir çimdik tuzla dövün, limon suyu ve zeytinyağı ile iyice karıştırın.
İlgili 33 soru bulundu
Balığın kalsiyum oranından yararlanmak isteyenler ise yanında roka yemeyi tercih etmemeli. Çünkü rokanın içeriğinde bulunan yüksek demir, balık ile birlikte yendiğinde kalsiyum emilimini azaltır.
Roka Salatası Tarifi Nasıl Yapılır? Rokayı iri iri, soğanı ince ince doğruyoruz. Limonun suyu ve diğer malzemeleri de ekleyip karıştırıyoruz. Kuru soğan ve kuru nane yerine taze soğan ve taze nane kullanabilirsiniz..
Salata peyniri olarak beyaz peynir, keçi peyniri veya tulum peyniri kullanılabilir.
Domatesleri iri küpler halinde doğrayın, Rokanın saplarını ince yapraklı kısımlarını kalınca doğrayın, Uygun boyutlu bir kaseye roka, soğan ve domatesleri alın, Üzerine nar ekşisi ve zeytinyağ gezdirip salatayı karıştırın.
Yoğurtlu Roka Salatası Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle bir diş sarımsağı döverek 4 yemek kaşığı yoğurt ve tuz ile iyice çırpıyoruz. Daha sonra yıkayıp kuruttuğumuz rokalarımızı ve salatalığımızı doğrayarak yoğurtla karıştırıyoruz. Servis tabağında üzerine zeytinyağı ve baharat gezdirerek süsleyebilirsiniz.
Havucu rendeleyelim. Roka ve domatesleri de doğrayalım. Limon zeytinyağ ve tuz ile harmanlayıp servis edelim. Balık yasağının bittiği bu günlerde özellikle benim gibi balık sever biriyseniz bu salata her türlü balık menüsünün yanında harika oluyor.
Roka yıkanır ve iri iri doğranır. Domatesler de doğranır, bir kaseye sarımsak rendelenir. Nar ekşisi, zeytinyağı, sumak ve tuz eklenip karıştırılır. Roka ve domatesin üzerine dökülür ve harmanlanır.
Rokanın gereğinden fazla tüketilmesi durumunda bazı sıkıntıların ortaya çıkmasına sebebiyet verebilir. Rokayı, kalp ve kan rahatsızlıkları yaşayan kişilerin kontrollü bir şekilde tüketmesi son derece önemlidir. Fazla tüketilmesi durumunda gaz probleminin oluşmasına neden olabilir.
Yüksek oranda kalsiyum içeriği ile kemikleri güçlendirir. İdrar söktürücü özelliği bulunmaktadır.
Her bitki gibi rokanın da aşırı tüketimi insan sağlığı açısından zararlıdır. Roka birçok hastalığa şifa olurken günlük tüketilmesi gereken miktarı aşarsanız midenizde yanma ve ağrı oluşabilir.
Roka, taze soğan,kırmızı biber, kornişon ve portakalın kabuğunu soyup doğrayın. Domatesleri 2 veya 3 'e bölün. Servis tabağına alın ve mısırı ekleyin. Sos malzemelerini ayrı bir kapta karıştırın ve salatanın üzerine döküp karıştırın...
Yumurta salatası yaparken, marul, roka ve evinizde salataya yakışacağını düşündüğünüz her türlü yeşilliği kullanabilirsiniz. Farklı baharatlarla çeşnilendirerek sunabilirsiniz. Sunum yaparken salata ve yumurtayı çok fazla karıştırmamaya özen gösterin çünkü bulamaç gibi görünen salata pek iştah açıcı gözükmüyor.
Patates haşlanır, soyulur ve uygun bir kaba doğranır. Roka yıkanır, süzülür ve doğranarak eklenir. Soğan soyulur ve ufak ufak doğranır. Damak tadımıza göre tuz, limon suyu ve yağı ayarlanarak iyice karıştırılır.
Marul ve roka doğranır. Domates 2-3 parçaya ayrılır. Sarımsak ince kıyılır. Bütün malzemeler karıştırılır.
Sosu için limon suyu, tuz, sumak, kuru fesleğen, toz biber, zeytinyağı ve balsamik sirkeyi soslukta yahut uygun bir bardakta karıştırıp salataya döküp harmanlıyoruz. Deneyenlere afiyet olsun. Roka sevmeyen biri olarak bu sos ve cherry domates uyumu ile roka tüketebiliyorum.
Roka, domates ve soğanı doğrayıp salata kabına alınız. Üzerine ufaladığımız ceviz, sumak, tuz, limon ve zeytinyağını ekleyerek karıştıralım.
Roka lezzetine göre sulu ya da acı roka adını da almaktadır. Yüzde 90 sudan oluşan roka, çok sulak yerde yetişirse tadı hafifler, aromatik lezzet seyrelir ve su rokası adını alır; susuz yerde yetişirse tadı ve aroması acılaşır ve acı roka adını alır.
Hazırladığınız sumaklı soğan salatasını et yemeklerinin ve kebapların yanında servis edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri