Deo-Roll On, içerdiği özel formülasyon sayesinde ter kokusunu önler ve gün boyu ferah bir his sağlar. Ayrıca, Deo-Roll On'un içeriğinde bulunan maddeler, ter bezlerini kapatmaz ve doğal terleme sürecini engellemez. Bunun yerine, terleme miktarını kontrol altına alarak koltuk altındaki nem dengesini korur.
Koltuk Altı Gözenekleri Tıkandığında Çeşitli Sorunlar Ortaya Çıkabilir. Vücudunuzun her yerinde ter bezleri vardır ve en çok terleyen bölge koltuk altıdır. Antiperspirant aktifi içerikli deodorantlar koltuk altı gözeneklerini tıkayarak terlemeyi önler. Oysaki bu çok hatalı bir yöntemdir.
Hem roll-on hem de stick deodorantın kendine göre avantaj ve dezavantajları olduğu için bu sorunun kesin bir cevabı yoktur. Roll-on deodorantın uygulanması genellikle daha kolaydır ve deodoranttan daha az dağınıktır. Bununla birlikte, deodorant kötü kokuları kontrol etmede daha etkili olabilir.
Duş aldıktan sonra vücuttaki gözenekler açılır ve bu gözenekler sayesinde ter vücuttan atılabilir. Bu nedenle sık sık duş almaya özen gösterin. Duştan sonra mutlaka koltuk altı deodorantı kullanarak terlemeye karşı önlem alabilir ve koltuk altlarının kuru kalmasını sağlayabilirsiniz.
İlgili 44 soru bulundu
Ilık suda ıslatılmış çay poşetlerini 15 dk boyunca koltuk altınızda bekletebilirsiniz. Domates suyu aşırı terlemeyi önleyen özel bir asit içermektedir. Ezilmiş buzlu domates suyundan her gün bir bardak içmek aşırı terlemenin önüne geçer. Temiz koltukaltını limonla 15 dk boyunca ovmak aşırı terlemenin önüne geçer.
Koltuk altı pedleri, genellikle yumuşak ve emici bir yapıya sahiptir. Koltuk altına yerleştirilerek, terin giysilere geçmesini önleyerek kötü koku ve leke oluşumunu engeller. Ayrıca, koltuk altı bölgesindeki nemli ortamı azaltarak, cilt tahrişini önler.
Aşırı terleme yani hipertiroidi'ye neden olan rahatsızlıklar arasında psikiyatrik hastalıklar, andropoz ya da menopoz, obezite, şeker hastalığı, böbreküstü bezi rahatsızlıkları ve çeşitli enfeksiyonlar sayılabilir.
Terleme tedavisinde kesin çözüm sağlayan tek yöntem ise cerrahidir. Koltukaltı terlemelerini önlemek için koltukaltı derisi cerrahi olarak çıkarılabilir ya da liposuction uygulanabilir.
Aynı zamanda terlemeye karşı da birebir olan pudra, terlemeyi azaltarak terli görünümde kurtulmaya yardımcı olur. Sık yağlanan saçların da kurtarıcı olan pudra saç diplerine biraz serpilerek yağı emer ve yağlı görüntüyü almış olur. Bebek pudrası cilt bakım alanında da çok fazla kullanılmaktadır.
Roll-on üzerine sprey deodorant kullanılır mı? Cevap yine hayır! Sprey ve roll-on deodorantların sadece formülleri ve formları farklıdır, genel olarak etkileri aynıdır. Bu yüzden, kendi zevkine göre sprey veya roll-on deodorantını tek başına kullanabilirsin.
3.2. Roll-On ve Stick Deodorantlar
Roll-on ve stick deodorantlar, sprey deodorantlardan yapı olarak farklı olmakla birlikte temelde aynı görevi görüyor. Koltuk altına direkt sürülerek uygulanan bu ürünlerin, cilt üzerindeki emilimi hızlı bir şekilde gerçekleşiyor.
Deodorant ve antiperspirant ürünler mutlaka doğrudan cilde uygulanmalıdır. Kıyafet üzerine uygulanan ürünler, kötü kokular ile mücadele edemez. Ayrıca kıyafet üzerine uygulama yapıldığında ürünlerin kokuları, vücut kokusu ile karışır ve bu nedenle istenen etki görülmez.
Roll-on, koltuk altı sticklerine gelecek olursak içeriği dolayısıyla hassas vücutlarda çok ciddi tahrişe sebep olabilir. Kanser yapma riski hakkında kesin bir şey söylemek mümkün olmasada gerekmediği sürece uzak durmakta fayda olduğunu bilmekte fayda var.
Dermaroller sen. istemediğin sürece tüylenmeye sebebiyet vermez.
Tüm deodorantlarda olduğu gibi, doğal deodorantlar içinde en uygun zaman duştan sonra temiz ve kuru cilde uygulama yapmaktır. Bundan sonrası için gün içerisinde dilediğiniz ve ihtiyaç duyduğunuz sıklıkta uygulayabilirsiniz.
Aslında aşırı terleme hastalığı primer bölgesel hiperhidrozis denilen durumdur. Sekonder hiperhidrozis (aşırı terleme) ise başka hastalıklara bağlı yaşanan terlemedir. Bunlara örnek olarak diyabet (hipoglisemi), tiroid (hipertiroidi), obezite, alkolizm, menopoz, solunum ve kalp yetmezliği gibi hastalıklar sayılabilir.
Bu önlemler; deodorant kullanma, sistemik antikolinerjik ilaçlar, iyontoforez ve botoks uygulaması şeklinde özetlenebilir. Botoks uygulamasında koltuk altı, avuç içi veya ayak tabanına oldukça küçük iğnelerle müdahale edilir. Bu sayede ter bezlerinde sinir iletisini etkili bir şekilde bloke ederek etkisini gösterir.
Aşırı terlemenin nedenleri nelerdir? Aşırı terleme, vücutta bazı durumlara (enfeksiyon hastalıkları, kanser, diyabet, hipertiroidi, kalp hastalıkları, menopoz, obezite, bazı ilaçlar vs...) ikincil olarak görülebilir. Kişi, daha önce olmayan bir aşırı terleme durumunda mutlaka doktora başvurulmalıdır.
Koltuk altı terlemesine guatr, kansızlık gibi iç hastalıklarının eşlik ettiği pek görülmez. Koltuk altı terlemesine çözüm, terleme kesici aliminyumlu losyonlar, iyintoforez, botox (botoks) ve cerrahi yöntemler olabilir. Günümüzde en çok tercih edilen yöntemler botox ve cerrahi tedavilerdir.
Bakterilerin oluşumunu önlemek için çay ağacı yağını duş öncesi koltuk altınıza sürebilirsiniz. Antibakteriyel özelliğe sahip sabun ve duş jelleri ile her gün duş alarak terlemeyi ve ter sonrası oluşan kokuyu en aza indirebilirsiniz.
Koltuk altına vazelin sürülür mü? Vazelin nemlendirici görevi görebilmesi için koltuk altına sürülebilir.
Sirke, koltuk altının pH dengesini düzenleyerek bakteri oluşumunu engeller. Sirkeyi ped pamuk yardımıyla banyodan sonra koltuk altınıza uygulayabilirsiniz.
Driclor aşırı terlemeyi önlemeye yardımcı olmak için karşı özel olarak geliştirilmiş etkili bir roll on antiperspiranttır. Driclor aşırı terleme (hiperhidroz) görülen ve normal koşullarda dahi aşırı terleyen insanlar için kullanılabilir.
Elma sirkesini duş aldığınız suya ekleyerek koltuk altınıza uygulayarak koltuk altı kararmasını engelleyebilirsiniz. Duştan sonra bir havlu ya da pamuk yardımıyla da koltuk altınıza sürebilirsiniz. Karbonat da hem koltuk altı kokusunun hem de koltuk altı kararmasının önüne geçmenize yardım eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri