2. Romanya - Rumen Leyi Para birimi Ley olan Romanya'da 1 Rumen Leyi ortalama olarak 0,20 Euro'ya eşit.
Avrupa Birliği üyesi ülkelerden Bulgaristan, Hırvatistan, Polonya ve Romanya Avrupa Birliği'nin ekonomik kriterlerini karşılayamamaları nedeniyle Euro'ya geçiş yapamazken, siyasi duruş ve ilkesel tavırlar başta olmak üzere halkın da karşı duruşu nedeniyle Euro kullanmayan Avrupa Birliği ülkeleri ise Çek Cumhuriyeti, ...
Polonya. Romanya, Polonya ve Bulgaristan; Maastricht Antlaşması'ndaki imtiyaz haklarını öne sürerek euro'ya geçmemiş AB üye ülkeleri. Euro kullanmayan Avrupa ülkeleri arasında yer alan Polonya'nın para birimi Polonya Zlotisi. Polonya genelinde ortalama fiyatlar ise aşağıdaki gibi.
1 Ocak 2023 itibarıyla euro bölgesinde Almanya, Avusturya, Belçika, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, İrlanda, İspanya, İtalya, Kıbrıs, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Portekiz, Slovakya, Slovenya ve Yunanistan bulunmaktadır.
İlgili 28 soru bulundu
Euronun bugünkü alış kuru 33,2266 TL, satış kuru 33,2647 TL'dir.
Bunlar üye devletler olarak bilinen Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çekya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, İrlanda, İspanya, İsveç, İtalya, Kıbrıs, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya ve Yunanistan'dır.
Her ne kadar AB'ye üye bir ülke olsa da Romanya'da “Euro” kullanımı yeterince yaygın değil. Çok büyük işletmeler haricinde yerel para birimleri olan “Leu” kullanılıyor.
Bulgaristan'ın Euro'ya geçişi
Bulgaristan'ın 2007 yılında Avrupa Birliği'ne tam üye olmasıyla beraber, ekonomik ölçütlerini AB standartlarına sokabildikten sonra, ülke Euro'ya geçmek mecburiyetindedir.
Amerikan dolarını; Amerika Birleşik Devleti (ABD), Zimbabwe, Porto Riko, Palau, Mikronezya Federal Devletleri, Marshall Adaları, Ekvator, El Salvador, Doğu Timor devletleri kullanıyor.
Euro; 1 Ocak 1999 tarihinden itibaren hesaben, 1 Ocak 2002 tarihinden itibaren de efektif olarak kullanılmaya başlayacaktır. Euro, 1 Ocak 2002 tarihinde 5, 10, 20, 50, 100, 200 ve 500'lük kupürler halinde banknot olarak; 1, 2 euro ve 1, 2, 5, 10, 20 ve 50 centler halinde madeni para olarak tedavüle girecektir.
Euro (Türkçe telaffuz: [juro]; yuro) veya avro (SİMGE: €, KOD: EUR), Avrupa Birliği'nin kurumları tarafından kullanılan ve Almanya, Avusturya, Belçika, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, İrlanda, İspanya, İtalya, Kıbrıs, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Portekiz, Slovakya, Slovenya ile Yunanistan' ...
Euro'yu resmi para birimi olarak kullanmaya ilk etapta 11 ülke başladı: Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Avusturya, Belçika, Finlandiya, İrlanda, Lüksemburg, Hollanda, Portekiz. Daha sonra da Estonya, İrlanda, Kıbrıs Rum Kesimi, Malta, Slovakya, Slovenya, Yunanistan ve Litvanya Euro'ya geçti.
1952 yılından 2005 yılına kadar Rumen Leyi Romanya'nın resmi para birimi olarak kullanılmıştır. 1 Temmuz 2005 tarihinden itibaren Rumen para birimi “Ley”den dört sıfır atılarak, yeni para birimi “Yeni Rumen Leyi” kullanılmaya başlanmıştır.
AB üyeliği ile birlikte, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları aynı zamanda AB vatandaşı olacak ve Birlik üyelerinin yararlandığı tüm haklardan faydalanacaklar. Pasaport olmadan da, nüfus cüzdanı ya da geçerli bir kimlik kartı ile diğer üye ülkelere seyahat edebilecekler.
1 Ocak 1999 ile 1 Ocak 2002 tarih- leri arasında kaydi olarak yürürlükte olan Euro, 1 Ocak 2002 tarihinden itibaren do- laşıma çıkartılmıştır.
Polonya zlotisi, Polonya'nın resmi para birimidir. Zloti popüler olarak euro ile takas edilir.
1 Romanya Leyi (RON) fiyatı, anlık olarak 5,8119 TL'ye karşılık gelmektedir.
Rumence (Rumence: Română), Romanya'nın resmî dilidir ve Romen dillerinin doğu koluna mensuptur. Çoğunluğu Romanya ve Moldova'da yaşayan 28 milyon kişi tarafından konuşulur. Moldova'nın resmî dili Moldovaca da Rumence ile aynı olmasına rağmen ülke yasaları kapsamında ülkenin resmî dili Moldovaca olarak yer almaktadır.
Umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşlarının Romanya'ya gelmeleri için vize almaları gerekmektedir. Resmi pasaport (diplomatik, hususi ve hizmet) hamili Türk vatandaşlarının Romanya'ya yapacakları turistik ziyaretlerinde 180 gün içerisinde kullanacakları 90 günlük süre için vize almalarına ihtiyaç duyulmamaktadır.
Romanya vizesi, kesinleşmiş seyahati planı sunan, Türkiye'de düzenli bir işe ve gelire sahip Türk vatandaşları için alınması kolay bir vizedir.
TÜRKİYE'DEN ROMANYA'YA SEYAHAT İÇİN VİZE ALMAK GEREKİYOR MU? Türkiye'den Romanya'ya seyahat edebilmek için vize almak gerekiyor. Romanya Avrupa Birliği ülkesi olmasına rağmen, henüz Schengen Alanı'na dahil değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri