Umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşlarının Romanya'ya gelmeleri için vize almaları gerekmektedir. Resmi pasaport (diplomatik, hususi ve hizmet) hamili Türk vatandaşlarının Romanya'ya yapacakları turistik ziyaretlerinde 180 gün içerisinde kullanacakları 90 günlük süre için vize almalarına ihtiyaç duyulmamaktadır.
Romanya vatandaşları 90 gün süreli turistik amaçlı seyahatlerde Türkiye vizesinden muaftır. 90 günü aşkın turistik ziyaretler için oturum izni alınması zorunludur. Esasen, Türkiye dış temsilciliklerince verilen vizelerin süresi de 90 günü aşamaz.
Romanya vize ücreti 2023
Euro bazında ödeme alınır ve ortalama kısa süreli bir vize için 80 Euro harç ödemesi yapılmaktadır. Romanya vizesi idari ücretlendirme başlığı altında alınan harç ücretleri Büyükelçilik tarafından her yılbaşında kamuoyu ile paylaşılmaktadır.
Romanya vizesi, kesinleşmiş seyahati planı sunan, Türkiye'de düzenli bir işe ve gelire sahip Türk vatandaşları için alınması kolay bir vizedir.
Umuma mahsus pasaport sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Romanya'ya giriş yapabilmek için vize almaları gerekmektedir. Hususi pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ise vizesiz olarak Romanya'ya 6 ay içinde 90 günü aşmayacak seyahatleri için vizesiz giriş yapabilirler.
İlgili 42 soru bulundu
Dışişleri Bakanlığı Romanya'ya seyahat edecek umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımızın mutlaka seyahat amaçlarına uygun vize almaları gerekmektedir. Hususi, hizmet ve diplomatik pasaport hamili vatandaşlarımız ise 90 güne kadar süreli turistik amaçlı seyahatlerinde vizeden muaftır.
Banka hesap dökümü: Son 3 aylık maaş hesap hareketliliğini içeren en az 25.000 TL bakiyesi bulunan, kaşeli, ıslak imzalı ve banka imza sirküleriyle birlikte ibraz edilmelidir. Tek Kalemde yüklü miktar yatırımlar gelir kaynağı ispatlanamama durumunda vize başvurunuzda sorun teşkil edebilmektedir. SGK hizmet dökümü
Romanya vizesinin ortalama sonuçlanma süresi ortalama olarak 5-15 iş günüdür.
TÜRKİYE'DEN ROMANYA'YA SEYAHAT İÇİN VİZE ALMAK GEREKİYOR MU? Türkiye'den Romanya'ya seyahat edebilmek için vize almak gerekiyor. Romanya Avrupa Birliği ülkesi olmasına rağmen, henüz Schengen Alanı'na dahil değildir.
Toplam 27 üyesi olan Schengen bölgesinde 23 AB üyesi bulunuyor. Bulgaristan ve Romanya'nın yanı sıra, İrlanda ve Kıbrıs da Schengen'in dışında bulunan tam üyeler. İrlanda, İngiltere ile olan sınır anlaşması, Kıbrıs ise sınır ihtilafı nedeniyle bölgeye üye değil.
Umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşlarının Romanya'ya gelmeleri için vize almaları gerekmektedir. Resmi pasaport (diplomatik, hususi ve hizmet) hamili Türk vatandaşlarının Romanya'ya yapacakları turistik ziyaretlerinde 180 gün içerisinde kullanacakları 90 günlük süre için vize almalarına ihtiyaç duyulmamaktadır.
Romanya'ya seyahat etmeyi planlayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Romanya Konsolosluğu'na Havaalanı transit vizesi ( A Tipi), Transit vizesi (B Tipi), Kısa süreli vize (C Tipi) ve Uzun süreli oturum ( D Tipi) vize için müracaat edebilirler.
Rumence (Rumence: Română), Romanya'nın resmî dilidir ve Romen dillerinin doğu koluna mensuptur. Çoğunluğu Romanya ve Moldova'da yaşayan 28 milyon kişi tarafından konuşulur.
Yunan adaları kapı vize uygulaması Türkiye Cumhuriyeti, Ukrayna, Beyaz Rusya (Belarus) ve Rusya vatandaşlarının kısa süreli Yunan Adaları seyahatlerinde gerekli olan Yunan vizesi işlemlerini kolaylaştıran bir uygulamadır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için Yunanistan için kapı vize uygulaması devam etmektedir.
Romanya 1 Ocak 2007 tarihinden itibaren Avrupa Birliği üyeliği almış olan bir ülkedir. Romanya devleti henüz Schengen gurubu üyeliği bulunmazken alınmış olan Romanyadan alınan vize ile Schengen ülkelerine giriş yapılamayacaktır.
Romanya vatandaşlığına gayrimenkul yatırımı ile başvurmak isteyen kişilerin en az 50.000€ değerinde yatırım yapması gereklidir. Vatandaş olmak isteyen kişilerin yatırım yoluyla kesin şekilde vatandaş olması için ise 1.000.000€ değerinde yatırım yapmaları gereklidir.
Bilindiği üzere Romanya bir Avrupa Birliği ülkesidir. Fakat buna rağmen, Schengen Bölgesine üye bir ülke değildir. Dolayısıyla bir Romanya vizesiyle Schengen bölgesinde seyahat etmek mümkün olmamaktadır.
19‐ Banka hesabı: son 3 aya ait dökümü olan son 15 gün içinde işletilmiş imzalı, kaşeli şahsi banka hesabı (7 güne kadar kalınacak seyahatler için 900 Euroveya karşılığı, 10 gündensonrakalınacak her gün için günlük 65 Euro veya karşılığı ek bakiye gerekmektedir).
Vize Nasıl Alınır? Seyahat etmek istediğiniz ülkenin büyükelçiliklerine ya da konsolosluklarına, vize başvuru merkezlerine, havalimanında ve sınır kapılarında konumlandırılan resmi gişelere müracaat ederek, vize başvurunuzu oluşturabilirsiniz. Bazı ülkeler için internet üzerinden çevrimiçi başvuru da yapabilirsiniz.
Territorial Competence. ROMANYA VIZESI İÇİN BAŞVURULARINIZI http://evisa.mae.ro/home internet sayfasında yer alan e-visa PORTALI ARACIYLA YAPMANIZ RİCA OLUNUR. RANDEVU GÜNÜ ALDIKTAN SONRA, RANDEVU TARİHİNDE ANKARA ROMANYA BÜYÜKELÇİLIĞİNİN KONSOLOSLUK BİRİMİNE GELMENİZİ RİCA EDERİZ.
Romanya ülkesinden oturma izni almak için 90 günden daha uzun süre seyahat için vize almak gerekir. 90 günden daha uzun sürecek olan seyahatler için en fazla 1 aya kadar oturma izni almak mümkündür. Uzun süreli yani D tipi vizeye başvurarak oturma izni almak mümkündür.
Romanya vize başvurularında konsolosluk vize harçları randevu gününde ödenir. Online olarak alınması gereken Romanya vize randevu gününde Romanya Konsolosluğu'nun resmi banka hesabına Euro olarak nakit yatırılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri