Sorunuza cevap olarak, rootlama yaparken boot.img dosyasına işlem yaparak yetki alıyor uygulamanın cihaz üzerinde kontrolü için, sıfırlamanız bu işlemi geri almaz fakat sıfırlayınca uygulama yüklü olmayacağından root isteyen uygulamalar yetki alamayacağından düzgün çalışmaz.
Ses artırma tuşuna ve güç düğmesine aynı anda yaklaşık 30 saniye veya kök (root) menüsü görünene kadar basın. Sonra kök menüde yapmak istediğiniz işlemi seçin, bu durumda “Verileri sil/fabrika sıfırlaması” seçilir.
Hayır işe yaramayacaktır. İnternetten araştır Stock ROM atman lazım telefonuna. Yani telefonu sıfırlarsan root gitmez onu demek istiyorum.
Android 9 / 10 /11 için: Ayarlar altında Sistem > Sıfırlama seçenekleri yolunu izleyin Tüm verileri sil (fabrika ayarlarına sıfırla) seçeneğiyle devam edin. *Ekran kilidiniz varsa, ekran desenini, PIN kodunuzu veya şifrenizi girmeniz gerecektir. 3. Telefonu sıfırla butonuna dokunun.
Önemli: Fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi telefonunuzdaki tüm verilerinizi siler. Sıfırlama işlemini bir sorunu çözmek amacıyla yapacaksanız önce diğer çözümleri denemenizi öneririz. Android sorunlarının nasıl giderileceğini öğrenin.
İlgili 25 soru bulundu
Sistem uygulama ve ayarlarınız silinecek. Ayrıca telefonu aldığınızdan beri yüklediğiniz apk dosyalar ve Play Store'dan indirdiğiniz oyun ve uygulamalarda silinecektir. Cep telefonunuzun kendi hafızasına yüklediğiniz Fotoğraf, Müzik, Rehber gibi önemli bilgileriniz silinecektir.
Android İçin: (Format öncesinde sim ve hafıza kartınızı çıkarmayı kesinlikle unutmayınız!)
İstanbul'dan IMEI attirdik 100 TL'ye. Format atmak istiyorum, hard reset atsam IMEI gider mi, deneyen oldu mu daha önce? Hard Resetle IMEI gitmez. Anca ROM atılırsa gider.
Cihaz global faturalı cihaz ise fabrika ayarlarına dönme ile imei silinmez, imei silindiğine göre cihazda daha öncesinde imei repair işlemi yapılmış.
Cevap evet, bazı veriler kurtarılabilir. Esnek işletim sistemi olan Android, fabrika ayarlarına sıfırlama işleminden sonra verilerin nasıl geri yükleneceği konusunda birçok seçeneğe sahiptir. Manuel, otomatik veya Google hesabından olabilir. Bunu yapmanın en kolay ve en güvenli yolu profesyonel yazılım kullanmaktır.
Root atılmış cihazınızdaki IMEI numarası, root'u kaldırsanız dahi silinmemektedir.
Root yetkileri olmayan bir kullanıcı hesabı, cihaz üzerinde belirlenen sistemsel bir çok şeyi değiştiremez. Android telefon ve tablet üreticileri root yetkilerini kullanıcılara kapatarak cihaza tam kontrol sağlamamızı engelliyorlar.
Root atma ya da rootlama, cihaza en üst düzeyde erişim izinleri vermek anlamına gelen root erişimi teriminden türemiştir. Windows'un yönetici erişimine eşdeğer olan root yetkisi, kullanıcının Android telefonunda farkında olmadığı her türlü ekstra gizli özellik ve ayarı açmasını sağlar.
Android akıllı telefon kullanıcıları, cihazları üzerinde daha fazla hâkimiyet kurmak adına root'lama işlemini yapmaktadır. Kökleme işlemi olarak da bilinen bu işlem, kullanıcılara sistem üzerinde birçok değişiklik yapma hakkı tanır. Bu işlem ile birlikte tabletlere veya akıllı telefonlara root yetkileri sağlanmaktadır.
Root, Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarda kullanıcılara sistem üzerinde istedikleri değişikliği yapabilme imkânını tanıyan bir yazılım şeklidir. Root izni veya yetkisi olmadan cihazların sistem özelliklerine herhangi bir müdahale yapılması mümkün değildir.
Buna göre 2023 yılında yurt dışından getirilen telefonu Türkiye'de kullanabilmek için yapılması zorunlu olan IMEI kaydının ücreti netleşti. 2023 yılı başından itibaren yeni aboneliklerde 117 TL yerine 260 TL maktu ÖİV alınacak. IMEI kayıt harcı ise 2732 TL'den 6091 TL'ye çıkarıldı.
Ancak kapanan telefon Türkiye'de ne zaman IME kaydı yapılırsa o zamandan itibaren kullanılabilir. Dolayısıyla kaydı olmadığı için kapanan telefon sadece IMEİ kaydı yapıldıktan sonra açılmaktadır. Ancak BTK tarafından yurtdışından gelen telefonların kullanım hakkı her yılbaşında 120 gün (4 ay) olarak sıfırlanır.
Kullanılmayan cep telefonları ile ilgili yeni bir düzenleme hayata geçiyor. Cep telefonu klonlanmasının da yer aldığı teklif Meclis'te kabul edilerek yasalaştı. Buna göre kesintisiz 1 yıl sinyal alınamayan cep telefonu IMEI numaraları pasife alınacak.
IMEI atma-klonlama işlemlerinin ömrü artık tükeniyor. Geçtiğimiz ay TBMM'ye getirilen ve hemen akabinde kabul edilen teklifte bugüne kadar 7 yıl çevrim dışı kalmasına izin verilen cihazların süresinin 1 yıla düşürülmesine karar verildi.
IMEI İşlemleri
Hayir. 2 yıl içinde sadece 1 kez cihaz kayıt işlemi yapabilirsiniz.
1 yıl boyunca kullanılmayan telefonların IMEI'si silinecek.
Telefona format atınca tüm bilgiler silinir mi? Telefona format atıldığında içerisindeki tüm bilgiler sıfırlanır. Telefon ilk satın alındığı haline döner. Bu nedenle içerisindeki verileri mutlaka yedeklemek gerekir.
Hesaplar silinmez. Sadece cihazdan gider. SD kartı söküp yapın derim.
Telefonunuzu elden çıkarmadan önce
Telefonunuzda size ait olan hesaplar, veriler ve dosyaları tamamen yedekleyip, oturumlarınızdan çıkış yapmayı unutmamalısınız. Bir bilgisayar ya da bulut yoluyla cihaz verilerinizi kendi hesabınıza yedeklemelisiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri