Hücre Tekeri (Rotary Vana) çeşitli granül veya toz malzemenin silolardan akışını kontrol etmeye yarayan iletim sistemi ekipmanıdır. Yer çekimi, basınç veya vakum yöntemi ile çalışırlar.
MLD Rotary Valf düşük veya yüksek kapasiteli vakumlu taşıma uygulamaları ve big-bag boşaltım uygulamaları için tasarlanmıştır. Vakumlu taşıma sistemlerinde gıda malzemelerin bir kaynaktan iki veya daha fazla hedef konuma yönlendirilmesi için tasarlanmıştır.
Hava kilidi – rotay valve dönen rotorların arasında yerçekimi ile katı akışkanı aşağıya indirirken, rotor kanatları arasından havanın geçmesini çift yönlü olarak engeller. Böylece ayrışma yada karıştırma işlemi gerçekleşir. Kısaca aynı ekipman hem karıştırma yaparken, hem de ayrıştırma yapabilir.
Hücre tekerleri çeşitli granül, dane veya toz halindeki malzemenin silo, bunker, siklon, filtre, mikser gibi yerlerden akışını kontrol eder. Basınç, vakum veya yer çekimi etkisi altındaki malzemenin alındığı ve boşaltıldığı bölgeler arasında hava akışının engellenmesinde hücre tekerleri kullanılır.
Genellikle sadece kilit olarak kısaltılan hava-kilidi veya hava kilidi, bitişik boşluklarda basınç değişikliğini ve ortamların karışmasını en aza indirirken, farklı basınç veya atmosferik bileşime sahip ortamlar arasında insanların ve nesnelerin geçişine izin veren, basınca karşı kapıları kapatılabilen bir bölmedir.
İlgili 40 soru bulundu
Eklüs, hava ile nakil sistemlerinden hava ile toz-granül formundaki katı akışkan ürünlerin karıştırılmasını sağlamak amacı ile kullanılan mekanik cihaza verilen isimdir. Eklüs içinde bulunan ve dönü hareketi yapan rotor, giriş - çıkış arasında maximum düzeyde hava sızdırmazlığı ve düzenli ürün akışını sağlar.
• 3/2 Yön kontrol valfleri
Şartlandırıcı girişlerinde, tek etkili silindirlerin çalıştırılmasında vb. yerlerde kullanılır. Giriş ve çıkışları değiştirilerek normalde açık ya da normalde kapalı olarak kullanılabilir.
Yıldız besleyici, pnömatik iletim sistemlerinin önemli bir bileşenidir. Yıldız besleyiciler çeşitli granül, dane veya toz halindeki malzemenin silo, bunker, siklon, filtre, mikser gibi yerlerden akışını kontrol eder.
Yön kontrol valflerinin hidrolik sistemlerdeki görevi, sıvının yönünü kontrol etmektir. Çalışan, iş yapan elemanların istenilen yönde çalışmalarını sağlar. Sisteme istenilen yönlerde sıvı gönderir.
İdrar yapmayı sağlayan mesaneden pipi ucuna kadar uzanan tüp (üretra) şeklindeki yolun içinde yer alan perde şeklindeki yapıdır.
Pnömatik nakil işlemlerinde, dökme gelen toz granül formdaki hammaddenin pnömatik boru hattına oransal olarak dökülmesini sağlayan ekipmana eklüs yada diğer adı ile blower eklüsü denir.
Kontrol vanaları, akışkanın bulunduğu tüm proseslerde basınç, sıcaklık, debi ve seviye kontrolü yapılmasını sağlar. Vanaların temel olarak 2 tür işlevi vardır. Birinci tür vanalarda on/off kontrol şekli ile vana tam olarak açılır veya tam olarak kapanır. Bu tür vanalar akışkanı tam olarak keser yada serbest bırakır.
Hidrolik valfler, bir hidrolik devre içindeki hidrolik akışkan akışını manipüle etmek için kullanılır ve mekanik veya elektronik olarak etkinleştirilir. Yön Kontrol Vanaları, hidrolik sistemlerde en sık kullanılan vanalardır.
Yön denetim valfleri hidrolik akışkanın hangi zamanda, ne yöne gideceğini ve akışkanın durdurulmasını sağlarlar. Gerektiği durumda akış yolunu değiştirir ve akış yolunu kapatırlar.
Bir hattın başka bir hatta bağlanmasını ya da kapanmasını denetleyebileceği gibi pompa tarafından aktarılan yağın hidrolik silindir ya da hidrolik motorun hatlarına yönlendirerek aktüatörlerin hareketlerini denetleyebilmemizi sağlar.
Üç yollu vana, merkezi ısıtma sistemlerinde yönlendirme ve karıştırma vanası olarak kullanılır. Kazan, kombi veya boyler tesisatında sistemdeki akışkanın (suyun) sıcaklığını ayarlar. Karışım amacıyla kullanıldığında, iki farklı sıcaklıktaki devrelerden gelen su, vanada karışır ve karışım sıcaklığı ile vanadan çıkar.
Valf kelimesinin sözlükteki karşılığı ise vanadır. Sıvı ya da gaz halindeki akışkanın kontrolünü sağlamak üzere açılan ya da kapatılan veya kontrollü bir akışa olanak sağlayan basit bir düzenek olarak nitelenebilecek valfler, oynadıkları rol bakımındansa oldukça önemli bir bileşendir.
Tek yönlü akış kontrol vanalarında akış yalnızca bir yönde kısıtlanır, ters yönde tam akış sağlanır, diğeri serbesttir. Gaz kelebeği çek valfleri, diğer şeylerin yanı sıra hızını azaltmak için kullanılırpnömatik silindirlerAyarlamak.
Hava Kilidini Kauçuk başlığa takarken veya çıkarırken , kırmızı başlığı çıkarın ve parmağınız ile tepesini kapatarak uygulayınız. Böylece Damacana içine hava veya Sanitasyon sıvısı kaçmamış olur.
D-PSV SERİSİ SABİTLEME KONTROL VANASI
Basınç sabitleme kontrol vanaları, isale hatlarında pompaj tesislerinde ve filtrasyon sistemlerinde, vana giriş basıncını sabit tutmak için kullanılan hidrolik kontrol vanalarıdır.
Aktüatörlü vanalar özellikle endüstriyel alanda sıkça kullanılır. Vananın üzerine monte edilen aktüatör ile vanayı açıp kapayarak akışkanı kontrol eden tesisat elemanlarıdır. Kullanılacak prosese göre vana çeşitleri kelebek veya küresel gibi çeşitlendirilebilir.
Damper Vanalar genellikle kelebek veya Bıçak sürgülü vana tasarımı gibi çalışan ve özellikle çok yüksek sıcaklık ve çok düşük basınçta (max 500 mbar) çalışmak üzere tasarlanmış vanalardır. Damper valfleri, hava-gaz-toz gibi akiskanlarin akış kontrolü ve yönlendirme uygulamaları için kullanılır.
Selenoid vana, sıvı ve gazların akışını kontrol için kullanılan elektromekanik bir valftir. Selenoid vana üzerindeki bobine elektrik enerjisi (220V, 110V, 24V, 12V, 6V vb AC, DC voltaj) vererek valfin konumunun değişmesi sağlanır. Selenoid vanalar gerektiği anda sistemin kapatılması için tasarlanmışlardır.
Lojik Valf Nerede Kullanılır? Yüksek debi ve basınçta çalışan ekipmanlar belirli ölçülerde sınırlıdır. Düşük debi ve basınçtaki valfler ile yüksek debi ve basınçlar kontrol edilebilir. Basınç kayıplarını azaltır.
Pilot uyarılı çek valfler silindiri bir yönde kilitlemek için kullanılır. Akış; bir yönde serbest, diğer yönde pilot basıncı uygulanana kadar kapalıdır. Bu valfler, tek ekili bir silindirdeki çek valf gibidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri