Eti düdüklü tencereye alın. Soğanı sarımsakları, havuçları, kereviz sapları, maydanozu ve karabiberi ekleyin. 3 litre sıcak su ilave edip. Düdüklüde dağılana kadar pişirin.
Stok işlemleri deyince aklımıza gelen ana başlıklar; malzeme satın alımı, bir ürün olabilmesi için üretime çıkılan hammadde ve ambalaj malzemeleri, üretim sonrası depoya girişi, satılması, depo stok envanteri için sayılması, maliyet için fiyatlandırılması, depo içinde farklı özelliklerine göre saklanabilmesi, depo içi ...
Soğan, havuç, maydanoz, kereviz, irice doğranıp geniş ve derin bir tencerenin içine atılır ardından et ve geri kalan tüm malzemeler eklenip üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su ilave edilir, kapağı kapatılarak yaklaşık 1-1,5 saat kadar kısık ateşte pişirilir.
Stok takibi birçok yolla yapılabilir; kağıt kalem ile, excel benzeri bir program ile, kendi yazılımlarınız ile, stok takibine özel yazılımlar ile. Paraşüt ise size fatura takibi, cari hesap takibi, gelir gider takibi, raporlama, e-fatura ve online tahsilat ile entegre bir şekilde stok takibi sunar.
Web tabanlı stok takip programında barkodlu satış yapmak için ana menüden stok çıkış butonuna tıklayınız. Karşınıza stok çıkış işlemlerini yapabileceğiniz aşağıdaki gibi bir ekran çıkacaktır. Bu ekranda elimizdeki ürünlerin satışlarını barkodlu veya barkodsuz yapabiliriz.
İlgili 33 soru bulundu
Stok takip programı nedir? İşletmelerin ürünlerinin miktarını gözeterek mağaza ve depolarındaki durumu takip eden programdır. İş akışının daha düzenli bir şekilde gerçekleştirilmesine yardımcı olan bu programlar, satış yapılabilecek miktarı belirlemenize ve takip etmenizi sağlar.
Üretim, satın alma nakliye ve ilgili diğer ekiplerle iş birliği yapmak, Stok farklarını incelemek, analiz etmek ve yapılabilecek iyileştirmeleri önermek, Stok sayımları hakkında düzenli raporlar oluşturmak ve üst yönetime iletmek.
Ortalama stok seviyesi ilk stok ve son stok değerlerinin aritmetik ortalamasından bulunur. Örneğin, aylık tüketimi 400 birim/ay olan A malzemesinin dönem başı stok değeri 1200, dönem sonu stok değeri ise 3600 olsun. Bu durumda A malzemesinin yıllık tüketimi 400×12=4800 birim/yıl olarak hesaplanır.
Stok takip elemanı, satışa çıkmak üzere depoda bekleyen ürünlerden sorumludur. Depolama ve stoklama aynı anlama gelir. Ürünlerin belli zamana kadar birlikte tutulabilmesi için gereken koşullar sağlanmalıdır. Üretim kalitesini koruyarak tüketiciye sunabilmek, depo koşullarıyla ilişkilidir.
Muhasebede stok çeşitleri kendi içinde hammadde, mamul ve yarı mamul stoku olmak üzere üçe ayrılmaktadır.
Depo sahaları krokisi üretilmeli ve güncel tutulmalıdır. Depolar kurulurken sık sık yer değiştirmeyecek şekilde uygun yerlere kurulmalıdır. Patlayıcı maddeler için mutlaka ayrı bir ambar yapılmalı ve bu ambar mevcut diğer ambarlardan ve yerleşim yerlerinden olabildiğince uzakta olmalıdır.
Stoklar, ham madde, yarı mamul, mamul, hazır parça, endirekt malzeme, aktif ve emniyet stokları olarak sınıflandırılabilir.
Eğer stok tutulmazsa olası bir aksaklıkta üretim ilerleyemez ve talep karşılanamaz. Bu da işletmenin itibarına zarar verecek, müşteri kaybı yaşatacak hem de ciddi maddi kayıplara sebep olacaktır. Çok fazla stok tutulduğunda depolama, elden çıkarma gibi problemler ortaya çıkacaktır.
Stoklar, hammadde, yardımcı madde ve malzeme, yarı mamul, mamul, yan ürün, atık ürün, ticari mal gibi değişik türdeki varlıklardan oluşmaktadır. Bu hesapta üretimde veya diğer faaliyetlerde kullanılmak üzere işletmelerde bulunan hammadde, yardımcı madde işletme malzemesi, ambalaj malzemesi ve diğer malzemeler izlenir.
Stok tutma süresi de (02.01.2016-21.09.2016) tarihleri arasındaki gün sayısını stok devir hızına bölerek bulunur yani; Stok Tutma Süresi (Gün): 261/7 = 38 olarak bulunur. Yani bu gün sayısı bize 1 adet F ürününün ortalama olarak 38 gün boyunca stoklarımızda durduğunu gösteriyor.
Öncelikledönem başında alınan mal ile dönem içinde alınan mal toplanır. Dahasonra satılan malın maliyeti yukarıda bulunan toplam tutardan çıkarılır. Eldeedilen sonuç stok miktarını belirler.
Stok, işletmenin gelecekte satmak ya da kullanmakamacıyla elinde bulundurduğu mamul, yarı mamul, hammadde varlıklarıdır.Gereksinim duyulması halinde ihtiyacı karşılamak amacıyla depolanan ürün veyafiziki mallar olarak kısaca tanımlayabiliriz.
Müşteri taleplerinin miktar ve karakteristiğine göre gruplandırılmasını amaçlayan yöntemin adıdır. Ürünler, talep miktarına göre büyükten küçüğe üçe ayrılır ve A, B, C tipi olarak sıralanır.
Sayım memuru nedir sorusu mağaza, depo, market gibi farklı işletmelerde kaydı tutulan ürünlerin miktarını ürünün özellikleri ile birlikte fiziksel olarak sayan kişidir, şeklinde yanıtlanabilir.
Stok yönetimi sayesinde, talebin yüksek olduğu hammadde ve ürünler daha çok miktarlarda tedarik edilir. Bu sayede tedarik ve lojistik maliyetleri düşer, satış süreci daha düzenli gerçekleşir. Aynı zamanda maliyet muhasebesi de daha kolay yapılır. Ürün kaybını azaltır.
Stok modelini oluşturmadaki temel amaç, karar değişkenleri (ne kadar, ne zaman) için optimal (en düşük maliyeti veren) değerleri belirlemektir. Buna göre optimizasyon, birim zamandaki toplam maliyeti minimum kılacak karar değişkenlerinin değerini bulmayı amaçlamaktadır.
Stok yönetimi; işletmenin üretim, satış ve finansal şartlarını göz önünde bulundurarak, gereksinimlerin karşılanması için elde bulundurulması gereken ürünler arasında denge kurmak amacıyla yapılan, planlama, örgütleme ve kontrol işlemleridir.
Stok Bakiyeleri Takip Edilebilir mi? Stok kartı tanımlanmış stok için manuel veya irsaliye/fatura muhasebeleşmesiyle oluşan stok hareketleri sonucu, o stokta kalan bakiyeyi depo bazında gösteren alt modüldür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri