Rosacea kırmızı yüz tedavisinde kullanılan pulsed dye lazer yada IPL ile yüzeye yakın ve geniş damarları yok ederken, ince ve daha derin kılcal damarlar çatlamaları için Nd:Yag lazer kullanılmaktadır.
PDL lazer özellikle cilt lekelerinde en etkili yöntemdir. Sonuç olarak lazer ile rozasea tedavisi bu alanında uzman doktorlar tarafından özenle gerçekleştirilir.
Roza yani diğer bilinen adıyla gül hastalığı yüzdeki kılcal damar çatlamalarının sebep olduğu bir sağlık problemidir. Kremlerden yarar sağlamadığımız bu hastalıklar artık lazerle tedavi ediliyor. Rozanın tedavisinde lazer oldukça etkili bir yöntem.
Rosacea (gül hastalığı) lazer ile tedavi edilebilir mi? Tüm rozase alt tiplerinde lazer ve ışık sistemleri kullanılabilir. Lazer hem eritemin azaltılmasında hem de zeminde bulunan damar çatlamalarının tedavisinde oldukça yararlıdır.
Lazer ile Yüzde Kızarıklık ve Kılcal Damar Tedavisi
Farklı dalga boylarındaki ışıklar yayan ve böyle daha çeşitli cilt konularını tedavi edebilen bir yöntemdir. Yüz kızarıklığını büyük ölçüde azaltır. İşlem sonrası cilt hafifçe kızarır ve bu kızarıklık birkaç saat sonra geçer.
İlgili 18 soru bulundu
Akne rozasea, haricen uygulamalr ve lazer sistemleri kullanılarak lazer ile tedavi edilebilmektedir.
Lazer tedavisi, yüzde çeşitli nedenlerden kaynaklanan kızarıklık görünümün iyileştirilmesinde etkili olan tedavilerden bir tanesidir. Lazerle kırmızı yüz tedavisinde ciltte kızarıklık olan bölgeye lazer ışınları uygulanarak kızarıklığın ortadan kaldırılması sağlanmaktadır.
Uygun kullanım ve doz / uygulama sıklığı için talimatlar:
Doktorunuz tarafından başka bir şekilde önerilmediyse; ROZA'yı, sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez deri üzerine sürerek uygulayınız. ROZA ile ortalama tedavi süresi 3 - 4 aydır. Önerilen tedavi süresini aşmayınız.
Roza hastalığı tedavisi
Roza hastalığı için Metronidazol içeren kremler veya jeller kullanılabilir. Doktorun önerdiği azeleik asitli kremler de roza hastalığında işe yarayabiliyor. Bu dönemde kortizon içeren kremlerden uzak durmalı ve alkollu tonik, serum gibi cilt bakım ürünlerini cildinden uzaklaştırmalısın.
Pro Yellow (Sarı Işık Lazer) nedir? Kılcal damar görünümünün, kırmızı yüz ve kızarıklık basmaları olan hastaların, şarap lekesi olarak bilinen lekelerin ve doğumsal kırmızı lekelerin giderilmesine yardımcı lazer teknolojisidir. Özellikle damar komponenti olan lekelerin giderilmesinde de etkindir.
Rozade deri duyarlılığı nedeni ile astrajenler, tonikler, mentol ve kamfor içerikli ürüznler kullanılmamalıdır. Cilt bakım ürünleri içerisinde iritan ve alerjen maddeler içermemelidir.
Cildiniz çok tahriş olmuş ve hassas bir durumdayken lazer tedavisi yaptırmak iyi bir fikir değildir. Ama güneşte biraz zaman geçirdikten sonra Lazer epilasyon yaptırmanızda bir sakınca yoktur.
Lazer epilasyon yapılacak olan cildin öncelikle sağlıklı olması gerekmektedir. Yani ciltte akut bir iltihabi durum,mikrobik bir durum, uçuk, siğil, akıntılı ve sızıntılı bir egzama gibi bazı rahatsızlıklar varsa bu tarz ciltlere lazer epilasyon uygulanmaz.
Bu teknolojiler sadece cildi gençleştirmek için değil, aynı zamanda rozase sonucu görülen kızarıklık ve damar tedavisinde, akne ve akne izlerinde, deride ortaya çıkan çatlak ve izlerde de kullanılıyor.
IPL ne demek? IPL'in açılımı “intense pulsed light”tır ve “yoğunlaştırılmış atışlı ışık” anlamına gelir. Bu ismi almasının sebebi oldukça yoğun ve hassas ışık atışları yaparak tüylere kökünden müdahale etmesidir. Lazerde tek bir renkte ve dalga boyundaki ışık tek bir ışın halinde uygulanır.
Roza hastalığının kesin bir tedavisi olmamakla birlikte en etkili tedavi roza hastalığını tetikleyebilecek etkenlerden uzak durmaktır. Hastalığın gözlemlendiği bölgenin temiz kalmasını sağlamak, alkolden uzak durmak, cilt besleyici kremler kullanmak kabarcıkların ağrısını ve hassasiyetini azaltır.
Kadınlarda daha sık görülebilmektedir. Nedenlerine baktığımızda karşımıza en çok B vitamini eksikliği çıkmaktadır, sindirim sistemi problemleri, mide asit salgısında azalma, çok alkol tüketmek, depresyon da etkilemektedir.
Bu konuda rozaseayı alevlendiren besinler; baharatlı yiyecekler, alkollü içecekler, sıcak ve kafeinli içeceklerdir. Bunlara ek bazı meyveler, marine edilmiş etler ve peynirler eklenebilir. Alkollü içeceklerden en fazla olumsuz etkiyi gösteren kırmızı şarapken, baharatlardan kırmızıbiber ve arnavut biberidir.
Belirtilerin türüne ve sıklığına göre tedavi süresi de değişmektedir. Lazer tedavileri, cerrahi müdahaleler ve bazı ilaçlarla tedavi mümkündür. Ancak bunların dışında, hastalığı nüks ettirebilecek faktörlerden kaçınılması gerekmektedir. Rozasea hastalığı halk arasında çok sık görülen bir hastalıktır.
Gül hastalığında güneş kremi nasıl seçilmelidir? Çinko oksit, titanyum dioksit veya her ikisini de içeren mineral filtreli güneş koruyucular tercih edilmelidir.
En çok kullanılan metronidazol (krem, jel, losyon), azelaik asit (krem, jel) ve sodyum sülfasetamid, sülfasetamid+sülfürdür. Diğer ilaçlar ise tretinoin, benzoil peroksit, eritromisin, klindamisin, tetrasiklin, % 5 permetrin krem, takrolimus ve pimekrolimustur.
Roza hastalığına özel bir diyet var mıdır? Roza hastalığına özel bir diyet bulunmamakla birlik- te yüzde kızarıklığı arttıran yiyecek ve içeceklerden uzak durmalısınız. Ayrıca sigara ve diğer tütün ürünlerinden de kaçınmalısınız.
Güneş lekesi, çiller, gebelik lekesi dediğimiz melazma gibi birçok cilt lekesi üzerinde etkilidir. Aynı zamanda cilt beyazlatmada kullanılan fraksiyonel lazer koltuk altı beyazlatma ve genital bölgedeki kararmalarının yok edilmesinde son derece etkilidir.
Yüzdeki kılcal damar tedavisi nasıl yapılır? Günümüzde kılcal damar tedavisi lazer ve ışık tedavileriyle etkili ve başarılı bir şekilde yapılmaktadır. 4D Lazer, KTP Lazer ve IPL uygulaması sık kullanılan yöntemler arasındadır. Uygulama sırasında kılcal damar boyunca lazer ışını uygulanır.
Fraksiyonel Lazer Uygulaması Sonrası
Bunun yanı sıra uygulama yapılan bölgelerde oluşan kızarıklıklar 1 ila 2 gün boyunca görülmeye devam edebilir, ardından bu bölgelerde kabuklaşma ve soyulma görülür. Soyulma işlemi kendiliğinden gerçekleşmelidir; elle koparılmamalı, soyulmamalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri