Atom Bilişim üzerinden satın alabileceğiniz
DLSS destekleyen her modelde destekler.
Her şeyden önce DLSS 3.5 RTX 2060 dahil tüm RTX kartlarda çalışacak.
Nvidia DLSS 2 ve 3 destekli oyununuzu başlatın. Oyunun ekran ayarlarına girin. Ekran ayarları menüsünde DLSS'i açmak için bir seçenek olacaktır.
RTX ve DLSS teknolojisini bünyesinde bulunduran RTX 3060, Türkiye'de kullanıcıların daha şimdiden erişmek istediği ekran kartlarından birisi olarak karşımıza çıkıyor.
İlgili 23 soru bulundu
Nvidia DLSS 3.5, oyun dünyasına ve görüntü teknolojilerine önemli bir adım olarak tanıtıldı. Ray Reconstruction özelliği sayesinde ışın izleme deneyimi daha da gelişecek ve oyunlardaki görsel kalite artacak. Bu yeniliklerin oyun tutkunları için heyecan verici olduğu şüphesiz.
DLSS ayarını ultra performansa moduna aldığımızda ise FPS oranı adeta şahlanıyor ve 130'lara kadar çıkıyor. Yine 4K çözünürlükte tüm ayarlar ultradayken oynanış 40 FPS veren oyun, DLSS kalite modunda 70, dengeli modda 80, performans modunda 90 ve ultra performans modunda ise 115 FPS'e kadar çıkıyor.
DLSS, oyunlarınızda FPS'yi artırıp güzel ve keskin grafikler oluşturmak için derin öğrenme sinir ağının gücünden yararlanır.
DLSS görüntüyü bozar mı? DLSS'nin amacı, görüntü kalitesini koruyarak performansı artırmaktır. Ancak, bazı durumlarda DLSS'nin uygulandığı görüntülerde hafif bir bulanıklık veya detay kaybı olabilir. Bu, oyunun ve DLSS sürümünün optimizasyonuna bağlıdır.
DLSS her türlü FPS arttırır. Quality ise daha kaliteli gösterir ama daha az FPS arttırır. Aradaki farkı gözünle görsen daha iyi olur.
NVIDIA RTX 2060 modeli, ikinci neslin orta sınıfında yer alan ve performans tarafında 2K oyunculuk için sağlam bir adım niteliğinde olan bir kart.
İlk kez 2019 yılı başlarında piyasaya çıkan GeForce RTX 2060 ekran kartı, madenciliğin yükselişi ve ardından pandemi ile birlikte sıkıntıya giren RTX 3000 serisinin alternatifi oldu. 2021 başlarında yeniden piyasaya çıkan kart sonlarında ise 12GB olarak piyasaya sürüldü.
GeForce RTX 2060 SUPER Grafik Kartları | NVIDIA.
RTX 2060 ekran kartı; 6 GB GDDR6 VRAM kapasitesine sahip bir grafik kartıdır. Bu kartını oyun performansı, 3D modelleme ve tasarım işleri için tercih edebilirsiniz. 6 GB VRAM yüksek çözünürlüklerde ve yüksek kaliteli grafiklerde daha iyi performans sağlar.
Cyberpunk'ta en yüksek ayarlarda DLSS kalitede ve RTX kapalı iken 70-80 FPS alıyorum. DLSS kapalı ise 60 FPS alıyorum. RTX açınca ise DLSS kapalı iken 24 FPS, DLSS kalitedeyken ise 40-45 FPS alıyorum. Neredeyse yarısına hatta fazlasına düşürüyor FPS'i.
Decipat. WuddledWaffle dedi: RTX'li kartların DLSS özelliğini kullanmak, kartı ekstradan daha fazla yorar mı? Aksine, daha fazla FPS vereceği için işlemciye yüklenir.
Derin Öğrenme Süper Örnekleme (DLSS) Teknolojisi | NVIDIA.
DLSS teknolojisi ekran kartını yormadan işlemci üzerinden çalışarak ısınma ve donma gibi sorunları da engellemeyi hedefliyor. Daha düşük sistem gecikmesi sayesinde hassasiyet gerektiren oyunlarda bile fark yaratıyor.
SSD ile birlikte daha hızlı okuma yapılacağı için daha iyi bir oyun performansı sunulmaktadır. Daha az gecikme ile birlikte oyun arasındaki bekleme süreleri de kısalmaktadır. SSD ile birlikte FPS iyileştirmesi yaşanılacağı düşünülse de bu durum geçerli değildir.
Evet var. RT ve DLSS özelliklerini kullanabiliyorsunuz.
GeForce RTX™ 4060, ultra verimli NVIDIA Ada Lovelace mimarisiyle en yeni oyunları ve uygulamaları oynamanıza olanak tanır. Işın izleme ve DLSS 3 ile sürükleyici, yapay zekayla hızlandırılmış oyun deneyimini yaşayın ve NVIDIA Studio ile yaratıcı sürecinizi ve üretkenliğinizi güçlendirin.
DLSS, bir oyunu daha düşük çözünürlükte oluşturmaya zorlar. Ardından yapay zekâ devreye girerek, oyunun daha yüksek çözünürlükte işlenmiş halini anlamaya çalışır. Bunu bazı kenar yumuşatma efektleri ve keskinleştirme kullanarak yapar.
DLSS ve FSR, her iki şirketin ekran kartı kullanıcıları için performans ve görüntü iyileştirmeleri sunan rekabetçi teknolojilerdir. Hangi teknolojiyi tercih edeceğiniz, sahip olduğunuz ekran kartı ve oynadığınız oyunlara bağlı olarak değişebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri