Rusça okuma yönünden kolay, ancak dilbilgisinin karmaşıklığı nedeniyle öğrenmesi çok zor olan bir dildir. Kişi sayısı şimdiki ve gelecek zaman kipleri için 6, geçmiş zaman kipi için 4'tür. Rusça, telaffuz yönünden kolay bir dildir.
Doğru yöntemlerle Rusça kolaylıkla öğreniliyor. Genel olarak Rusça öğrenme süresi 3-6 ay sürüyor. Ancak akıcı bir şekilde konuşmak için 1-3 yıl emek harcamak gerekiyor. Özel ders alarak Rusça öğrenme süresi kısaltılabiliyor.
Rusça, dünyada öğrenmesi en zor diller listesinde Arapça ve Mandarinin hemen ardından 3. sırada yer alıyor! Rusça dilini Türkiye'de çok az kişi biliyor. Karmaşık grameri, anlaşılmaz alfabesi ve güçlü aksanıyla turizm şehirleri dışında pek de popüler değil.
Dünyada öğrenilmesi zor dillerden biri olarak gösterilen Rusça, Ukraynalı ve Çeklere göre kolay diller sıralamasının başında gelirken; bir Türk ya da Japon vatandaşı için öğrenilmesi güç dil kategorisi içinde birinci sıraya yerleşiyor.
Ukraynaca ve Belarusça dili Rusçaya en yakın olan dillerdir. Doğu Slav dilleri de Rusçaya çok yakındır. Ukrayna ve Belarus'un doğu ve güney bölgelerinde de Rusça konuşulur.
İlgili 17 soru bulundu
Rusçayı etkin olarak kullanabilirler ve telaffuz ve vurguya oldukça hakim olurlar. C1 kurunu bitiren kişiler en az 12.000 kelimeyi bilmelidirler. Kelime dağarcığı ne kadar yüksek olursa bu dili o kadar etkin kullanabilirler.
Rus dilinde tahminen 350000 kelime olduğu, en büyük Rusça sözlükte ise 200000 kadar kelime olduğu bilinmektedir. Rusça'yı akıcı konuşmak için bu kelimelerin yalnızca %5'ini öğrenmeniz yeterlidir.
Konuşma, yazma ve gramer açısından İngilizce öğrenmesi en basit 5 dil arasında ilk sırada yer alıyor.
Türkler en kolay hangi dili öğrenir? Türkçe ile yakın akrabalık ilişkisi içinde olan diller, Türkler için öğrenilmesi en kolay olan dillerdir. Bu diller arasında, Azerice, Boşnakça, Kırgızca, Özbekçe, Tatarca, Türkmence ve Türkmencenin farklı lehçeleri bulunmaktadır.
A1 düzeyi 6 ay, A2 düzeyi 3 ay, B1 düzeyi 2 ay ve B2 düzeyi 2 ay sürdüğünden her düzeyi tamamlamanız 13 ay sürmektedir.
Rusça zor bir dil olmasına rağmen alfabe ve temel gramer bilgisini öğrendiğiniz zaman kolaylıkla konuşabilirsiniz. Gerekli çaba ve çalışmayla öğrenilmeyecek hiçbir şey yoktur. İlk olarak karar vermeniz daha sonra ise sıfırdan Rusça öğrenme konusunda emin adımlarla ilerlemeniz gerekir.
Slav dillerinin en önemlisi olan Rusça günümüzde de dünyanın en önemli dillerinden biri olmuştur. Rusça geniş coğrafyada konuşulan bir dildir. Rusça, konuşan kişi sayısı açısından dünya çapında Çince, İngilizce ve İspanyolca'dan sonra 4. en yaygın dildir.
Dünyanın en zor dili hangisidir? “En zor dil hangisidir?” sorusunun cevabı, ana dilinizin hangisi olduğuna bağlı olarak değişebilir. Ancak genel yargıya göre Çince, Arapça, Japonca, Fince gibi diller en zor diller arasında.
Rusça görülmesi gereken bir ülkenin dilidir. Avrasya'nın hakim dili olan bu dil ile bir çok kültür ile de tanışabilirsiniz. Bilim ve edebiyat konularında da bu dilin çok sık konuşulması Rusça'yı daha ön plana çıkarmıştır. Rusça zor bir dil değildir sadece gramer yapısı Türkçe'den farklıdır.
Ve evet, Rusça çok zor bir dildir. Rusça öğrendiği zaman balkan ülkelerinin dillerini de yavaş yavaş kavramış olur. Çünkü Rusçaya çok benziyorlar. Bu yüzden Rusça, Almanca'dan daha önemlidir.
Dünya üzerinde Türkçeye en yakın dil Moğolca'dır. Moğolcanın Türkçeye olan yakınlığı, Türkçe ile aynı dil ailesi içerisinde bulunmasından kaynaklanmak- tadır. Altay Dilleri ailesi içerisinde yer alan Türkçe ve Moğolca, bu dil ailesi içeri- sindeki diğer diller olan Mançu-Tunguzca, Korece ve Japonca ile de akrabadırlar.
Okul dili Resmî dildir. Bu resmî dil okunduğu gibi yazılan, yazıldığı gibi okunan dildir.
Sonuç olarak, yeni bir dil öğrenmek istenildiğinde bir çok seçeneğe sahip olsak da öğrenilmesi en kolay dil olarak bakıldığında, ilk beş dil İspanyolca, Almanca, Fransızca, İtalyanca ve Portekizcedir.
Dilbilimi “dağının” zirvesindeyse öğrenilmesi en zor dillerin yer aldığı Kategori V bulunuyor. Bu en zorlu grubun içinde Arapça, Çince – Mandarin ya da Kantonca – Korece ve Japonca yer alıyor.
Türkçeye anlam ve yapı itibariyle en çok benzeyen dillerden biri Moğolca dilidir. Tıpkı Türkçe gibi Altay dil ailesine mensup olan bu dil de anlam özellikleri ve okunuş ifadeleri bakımından benzer nitelikler taşımaktadır.
Здравствуйте [zdravstvuyte]: Merhaba. Доброе утро [dobrae utra]: Günaydın. Да [da]: Evet. Нет [niet]: Hayır.
Rusça günaydın kelimesi ''dobrae utra'' şeklinde yazılır ve ''dobroye utro'' şeklinde telaffuz edilir. Rusça yazılışı ise ''Доброе утро.'' şeklindedir. Spakoynoy noçi. (İyi geceler) - Спокойной ночи.
Davay kelimesinin Türkçe çevirisi haydidir. Yani haydi anlamında kullanılan sözcüğün Rusça karşılığı davaydır. Davay sözcüğü bu bakımdan iki kere de kullanılmaktadır. Türkçedeki haydi haydi kalıbı Rusçada davay davay şeklindedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri