Rüyada lahana yemek rüya sahibinin gönlünü ve dertlerini açması anlamına gelmektedir. Özellikle hastalık sorunu olan kişilerin sorunlarına deva olacağına delalet eder. Aynı zamanda rüyada lahana yediğini gören kişiler için her zaman kısmete yorumlanır. Bu kısmet hem evlilik hem de iş ve sosyal yaşam için ele alınır.
Rüyada Lahana Sarması Görmek
Rüya içerisinde lahana sarması görmek kişilerin iyi insanlarla karşılanacağına, mutlu bir yaşam süreceğine ve çevresinin ona zarar vermeyeceğine işaret etmektedir.
Rüyada lahana görmek rüyayı gören kişinin çevresi konusunda dikkatli olması gerektiğine işaret etmektedir. Rüyada beyaz lahana görmek rüya sahibinin istek hayalleri doğrultusunda ilerleyeceğine delalet etmektedir. Rüyada lahana sarması görmek rüya sahibinin kendisine ait mal ve mülke sahip olacağına işaret etmektedir.
Rüyada yeşil lahana yaprağı topladığının görmek, rüya sahibi konumunda olan şahsın ailesine de yararlı olan işler yapacağına, kişinin yaşanan sorunlar karşısında çözümsüz ve çaresiz kalacağına alamet eder.
Lahana kelimesi Türkçe'de "Turpgillerden, geniş ve kalınca kat kat yaprakları olan, güz ve kış sebzesi olarak yetiştirilen ve birçok türü olan bitki, kelem (Brassica oleracea)." anlamına gelir.
İlgili 32 soru bulundu
Karalahana ya da yaprak lahana (Brassica oleracea Acephala), turpgillerden (Brassicaceae), geniş ve kalınca kat kat yaprakları olan, kış sebzesi olarak yetiştirilen ve yaprakları koyu yeşil olan bir lahana çeşididir.
Rüyada Lahana Turşusu Görmek
Uzun ve sağlıklı bir ömrün habercisidir. Kötü günlerin geride kaldığını gösterir. Rüyada lahana turşusu gören kişilerin hayatının düzene gireceğine işarettir. İstediği işlerde başarılı olunacağına, bol kazanç elde edeceğine, hastalıklarına şifa bulacağına dalalet eder.
Rüyada lahana tarlası görmek rüya sahibinin bazı işleri gireceği ve bundan olumlu geri dönüşler alacağına yorulur. Yapacağı başarılı işler sayesinde önemli projelere imza atarak iyi bir kazanç elde edeceğine delalet eder. Bazı rüya alimlerine göre ise kişinin çevresinde sinsi insanlar olduğunu anlatır.
Yaprakları sararmış, pörsümüş ve tadında acılık olan lahanalar kesinlikle tüketilmemelidir. Zira bağırsakları bozabilir.
Rüyada Kara Lahana Yediğini Görmek
Genellikle insanlar rüyalarında tadını bildiği şeyleri yediklerini görürler. Rüyada kara lahana yediğini görmek ise; rüya sahibi ya da bir yakının maddi rahatlığa ulaşacağına, bu rahatlık sayesinde geleceğini planlayacağına işaret eder.
Antioksidan kapasitesi yüksek bir sebze olan beyaz lahana, serbest radikallere karşı savaşır ve kansere karşı korur. Bağışıklığı baskılayan hastalıklar, karaciğer hastalıkları, diyabet ve obezite gibi hastalıklara karşı da koruma sağlar.
Tüketildiği ya da maskesi yapılan lahana kısa bir süre içerisinde cildin rahatlamasını sağlıyor. Aynı zamanda cildin alt tabakasında bulunan yağ üretimini kontrol ederek kırışıklıkları gidermeye yardımcı oluyor.
Rüyada mor lahana görmek, kişiyi zor duruma düşürecek ve sonradan pişman olmasına neden olacak gergin anlar yaşanacağına işaret eder. Aynı zamanda bu rüya, kontrolden çıkacak olayları simgeler. Kişi, iş ve özel hayatında mutsuzluk yaşayabilir.
Rüyada kara lahana satın almak, çalışma hayatında elde edilecek başarılara yorulmaktadır. Rüyayı gören kişi elde ettiği başarılar sonucunda kısa sürede zenginliğe ulaşır.
Rüyada turşu yemek rüya sahibinin sağlıklı olduğu anlamına gelmektedir. Aynı zamanda haneye bereket geleceği ve hasta kişiler varsa iyileşeceğine dair yorulur. Kişinin İş hayatına atılacağı ve iyi bir gelir kazanacağı üzerinden de tabir edilmektedir.
Rüyada turşu görmek genellikle hayırlara vesile olan rüyalardandır. Rüyada turşu görmek bolluk ve bereket anlamını taşır. Aynı zamanda rüyada turşu görmek, rüya sahibi kişi için yeni bir iş anlamına da gelir. Rüya sahibinin maddi imkanlarının artıp evine büyük bir bereket geleceği düşünülür.
Rüyada turşu görmek genel olarak kişilere bol rızık anlamına gelmektedir. Bununla beraber rüyada turşu görmek, yeni bir iş anlamına da gelmektedir. Rüyada turşu gören kişinin maddi gücünün artacağına ve evine büyük bir bereket gireceğine yorumlanır.
Beyaz lahana (Brassica oleracea var. capitata f. alba), turpgillerden (Brassicaceae), geniş ve kalınca kat kat yaprakları olan, güz ve kış sebzesi olarak yetiştirilen ve yaprakları açık yeşil/beyaz olan bir lahana çeşididir. Anadolu'da halk arasında kelem adı ile de bilinir.
Yaygın olarak özellikle çiğ ve pişmiş şekilde salatalarda kullanılır. Antioksidan açısından zengin olan lahana, beyin fonksiyonlarını ve sindirimi iyileştirerek, kalp hastalıklarına ve cilt bozukluklarına karşı koruma görevi görür. Aynı zamanda kalori bakımından diyetlere de eklenebilen sebzeler arasında yer alır.
Beyaz lahana insan sağlığı için gerekli olan vitamin ve mineralleri çokça içerir. B2, B6,B3,C ve K vitaminlerinin yanı sıra magnezyum, demir, kalsiyum, folik asit ve potasyum içeren beyaz lahana haftada iki kez olmaz üzere gebelik boyunca rahatlıkla tüketilebilir.
Bunun nedeni karalahananın iyot emilimi yapmasıdır. Oxalates maddesini içerir. Bu yüzden karalahanayı herkesin tüketmesi önerilmez. Özellikle safra kesesi, böbrek ve gut rahatsızlıkları gibi hastalıklara sahip olan kişiler karalahana kullanımından uzak durmalıdır.
Lahana suyunda iltihap giderici bir etki bulunur. İdrar yolu enfeksiyonunda ve çeşitli iltihaplarda lahana suyunun içilmesi önerilir.
Birçok insanın aklına “beyaz lahana şekeri yükseltir mi” gibi sorular da gelebilmektedir. İçerisinde şeker bulunduğu için diyabet hastalarının şekerini yükseltebilir. Diyabet hastaları diğer gıdalarda olduğu gibi, beyaz lahanayı da tüketmeden önce doktora danışmalıdır.
Yağ yakma konusunda mükemmel sebzelerden biri olan beyaz lahanayı, ister katı bir şekilde ister de sıvı olarak tüketerek çok çabuk bir sürede kilo verebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri