Tanıdığınız bir adamı görmek, o adamdan veya başkasmdan bir şey alacağınıza işarettir. Şayet o şahıstan mal alırsanız aranızda kavga ve münakaşa çıkacağına işaret eder. Rüyada tanımadığı bir insan görmek, rüya sahibinin kendi şahsıyla yorumlanır denmiştir.
4. Rüyalarımızda sadece bildiğimiz, daha önce gördüğümüz insanların yüzlerini görürüz. Beynimiz rüyamızda bize yeni insan yüzleri icat etmez, rüyalarımızda gördüğümüz yüzleri hatırlamasak dahi mutlaka reel hayatımızda bir yerde bir anlığına da olsa görmüşüzdür.
Bu soru herkesin zaman zaman merak ettiği durumlardan biri. Hatta bazen çok fazla iletişimimiz olmayan kişileri rüyamızda görüyoruz. Ancak yapılan psikolojik araştırmalara göre birini rüyada görmek, rüya gören kişinin rüyasında gördüğü kişiyi sıklıkla düşünmesi ve özlediği anlamına geliyor.
Bazı araştırma sonuçlarında beynin bir etkinliği olarak öne sürülmekte, bazı araştırmalara göre ise bilinçaltının uyku esnasında dışarı vurumu olarak yorumlanmaktadır. İnsanın beyninin uyurken de aktif kalmasının bir örneği olarak rüyalar gösterilebilir.
Haberci rüyaları kimler görür diye merak edenler için yanıt, önemli bir karar aşaması ya da durumun arifesinde olan kişilerdir. Haberci rüyaların yegâne amacı, kişinin olumsuz sonuçların içerisinde yer almasını engellemektir.
İlgili 32 soru bulundu
Peki "Tanrı'nın rüya yoluyla insanlara mesaj göndermesi mümkün mü?" Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlyas Çelebi, "Peygamberler dışında hiçbir insan Tanrı'dan mesaj alamaz. Buna inanmak kişiyi dinin dışına götürür" diyor.
Haberci rüyalar, alışık olmadığımız durumlar, yerler ya da kişilerle ilgili bilgiler veren, gelecekte gerçekleşebilecek olaylara bizi hazırlayan uyarıcı rüyalardır.
Rüyadaki nesnelerin hangi geniş kategoriye girdiğini %60 doğruluk payı ile bilindi. Profesör Kamitani, uyku sırasında beyin aktivitesini gözleyerek rüyanın içeriğini tahmin etmenin mümkün olduğunu söyledi.
Rüyalarımızı unutmamızın birkaç nedeni olabilir. Alkol, ilaç kullanımı, stres rüyalarımızı etkileyebilir. Rüyalarımız ile gerçek dünya arasında ise ince bir örtü bulunur, uyandıktan sonraki 6-10 dakika içinde rüya hafızamızdan silinir. Bu da NREM ve REM döngülerinin düzgün çalışmamasıyla açıklanabilir.
Eğer rüyayı gören kişi bir kadınsa sevdiği kişinin hayatında önemli bir yere sahip olduğunu gösterir. Rüyayı gören kişi bir erkekse kişinin sadık olduğunu gösterir. Özellikle rüyayı gören kişi bu rüya ile sevdiğine sadık olması gerektiği yorumlanır. Genellikle rüya sadakat ve güven şeklinde yorumlanır.
Rüyada sevdiğin erkeği görmek, iş yaşamında içine düştüğünüz sıkıntıların son bulacağına ve bu sayede bol kazançlar sağlayacağınıza yorumlanır.
Rüyada tanıdığın bir erkeği görmek rüya sahibinin hem maddi hem de manevi yönden birinden yardım alacağı üzerine yorumlanır. Özellikle almış olduğu yardım ile beraber tüm sorunlarını geride bırakacağı yönünde delalet eder. Hanesine bereket ve bolluk gireceği, ailesiyle huzurlu bir yaşam süreceğine dair yorumlanır.
En sâdık rüyanın sabaha karşı seher vaktinde görülen rüyalar olduğunu (Tirmizi, Rü'yâ: 3) bildiren Efendimiz, hadis kitaplarında bildirildiğine göre, her gün sabah namazından sonra sahabileriyle sohbet ederdi.
Rüyada Gerçekmiş Gibi Hissetmek Nedir? Rüyada kişinin rüya esnasında gördüğü olayların etkisinde kalarak gerçekmiş gibi hissetmesi kişinin algılarının açık olmasına maneviyatının artmasına ve duru görü sahibi olmasına yorumlanmaktadır.
Rüyasında bir şeyleri özlediğini görmek, ya da özlediği bir kimseyi hatırladığını görmek, bir müddet daha bu özlem içinde, bu hasret içinde bulunmaya işarettir. Bazı yorumcular ise, rüya sahibi özlediğine kavuşur, hasreti biter ve biteceğine işarettir şeklinde yorumlamışlardır.
LH hormonu, erkeklerde testosteron sentezini artırır. Rüyaların cinsel içeriği ve erkeklerde görülen cinsel organ sertleşmesi bu mekanizma ile meydana gelir. Cinsel içerikli rüyalar, genellikle cinsel isteklerin uzun süreli karşılanamamasına bağlı görülebilir" dedi.
Bu aşamada anlatılan bazı rüyaların 3 - 5 saniye sürmesine rağmen uzun saatler boyunca rüyaların anlatıldığı görülmüştür. Bu çalışmaların sonucunda Dr. B. Klein ve yardımcılarının yaptığı araştırmalar sonucunda rüyaların 90 saniyeden fazla olmadığı belirlenmiştir.
İslamiyette rüyalar hukuki kaynak ve delil değildir. Sadece gören kişi ile ilgilidir. O kimsede gördüğü rüyayı kendisine yorar. Rüya anlatma konusuna gelince kötü ya da üzücü bir rüyayı başkalarına anlatmak doğru değildir.
Dr. Klein, gönüllülerin anlattığı rüyalardan roman yazılabilecek derecede maceraların yaşandığını da gözlemledi. Araştırmalarına yoğun bir şekilde devam eden Dr. Klein, en uzun rüyanın 90 saniyeyi geçmediği kanısına vardı.
Rüyaların hatırlanmasının zor olmasının nedenlerinden biri, hafıza ile ilişkili bir beyin kimyasalı olan norepinefrinin ve beynin hatırlamaya yardımcı olan elektriksel aktivitesinin, rüya gördüğünüzde en düşük seviyelerde olmasıdır. Aslında, bir rüya görürseniz ama rüya sırasında uyanmazsanız, onu hatırlayamazsınız.
Doğuştan görme engelli olanlarsa resim göremez; ancak aynı seviyede koku, ses, dokunma ve duyguları hisseder. Aşırı psikolojik sorunları olan insanlar dışında herkes rüya görür.
İyi rüya gören bir kimsenin bu rüyasını sâlih kimselere anlatmasında bir sakınca yoktur. Kötü rüya gören kimse, bu rüyasını hiç kimseye anlatmamalıdır. Kötü rüya gören kimsenin uykusundan uyanınca sol tarafına üç defa üflemesi veya tü tü demesi sonra da istiâzede bulunması yani Allah'a sığınması müstehaptır.
Rüyada Saçma Rüyalar Görmek: Anlamı ve Yorumu
Rüyada saçma görmek, yapilmagi için birisine bir is havale ettiginizi ve isi yapamadigi için size bin türlü masal anlatan sarlatan kimselere yorumlanir. Rüyada saçma mantıksız rüyalar görmek ise, zihin karışıklığı veya duygusal istikrarsızlık olarak değerlendirilir.
Istiharenin rüyaya yatma şekli ise sünnetle anlatılan istihareye uygun değildir. Adetli kadının, cünubun, kâfirin, sarhoşun ve çocuğun gördüğü rüyalar da sahih olabilir. Bunun çok örnekleri vardır: Sadık rüyalar genellikle sabaha karşı ve özellikle de öğle kaylülesinde görülür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri