Buna göre : efendimizi gören, gerçekte efendimizi görmüştür, müjdesi sabittir. Ama efendimizin rüyada görülmesi, uyanıkken görülmesi gibi doğrudur ve haktır.
Rüyada peygamber efendimizi görmek, genellikle olumlu şekilde yorumlanır. Hatta bu konu ile ilgili bazı hadisler bulunuyor. Bir rivayete göre, peygamber efendimiz, “Her kim beni rüyasında görürse, o kişi mutlaka, hak ve gerçek olarak beni görmüştür.” buyrulmuştur.
rüyasında Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa (SAV) i görmek, bütün sıkıntılardan kurtulup feraha çıkacağına delalet eder. O nun mübarek yüzünü gören kimse cennetle müjdelenmiş olur.
Rüyada Peygamber efendimiz Muhammed aleyhisselamı hakiki şekliyle gören, muhakkak Onu görmüş olur. Çünkü şeytan Onun şekline giremez. Fakat şeytan başka şekle girip görünebilir. Resulullah efendimizi tanımayan kimsenin, bunu ayırması kolay olmaz.
Susuz kalmış bir insan rüyasında seraplar göreceği gibi... Peygamberimiz Hz. Muhammed aleyhisselatü vesselamı rüyada hakiki şekliyle görebilmek için düzgün itikada sahip olmak, ibadetleri yapıp haramlardan kaçmak, elinden geldiği kadar sünnetlere de uymak ve çok salevat-ı şerife getirmek lazımdır.
İlgili 29 soru bulundu
Hadislerden gelen bilgilere göre Muhammed'in şemaili şöyledir: Boyu ne çok uzun ne de çok kısaydı, kırmızıya çalan duru parlak beyaz tenli, yuvarlak ve ayın ondördü ışık saçan parlak yüzlü, gözleri iri ve simsiyah, kirpikleri uzun ve sık idi. Gözlerinin siyahı ve beyazı birbirinden iyice ayrılmıştı.
Peygamberimiz (asm) resim çizmeye izin vermiyordu.
Yüzyıllar boyu süren bu batıl inancı, İslam, tevhid inancıyla kaldırdı. İnsanların kötü alışkanlıklara tekrar dönmemeleri için Peygamberimiz (asm) her tür resim, heykel, put ve benzeri "gölgeli-gölgesiz" resimlemeleri yasakladı.
Buna göre: efendimizi gören gerçekte efendimizi görmüştür müjdesi sabittir. Ama efendimizin rüyada görülmesi uyanıkken görülmesi gibi doğrudur ve haktır.
Peygamberimizi (asm) rüyasında görenin gerçekten onu görmüş olması, dünyadayken görmüş gibi anlamında değildir. Yani sahabelerin görmesi gibi değildir. Rüya da görülenin Peygamberimiz (asm) olduğunu ve şeytanın onun şekline giremeyeceğini anlatmak içindir. Yoksa "sahabeler gibi olur" anlamında değildir.
Hadisten Öğrendiklerimiz. Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz'i rüyada gören, gerçekteki şekil ve suretiyle görmüş olur. Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellem'i vefatından sonra rüyada gören kimse, âhirette uyanık halde görecektir. Bu, onu rüyada gören kimse için bir cennet müjdesidir.
İstihare namazını kılmaya başlamak için ilk olarak "Niyet ettim Allah rızası için iki rekat İstihare namazı kılmaya" diye niyet edilir. "Allahu Ekber" denilerek İftitah Tekbiri alınır ve namaza başlanır.
Rüyada Hz.Muhammed'in kabrini görmek ne anlama gelir? Ravza-i Mutuhhara'yı gören Hz. Muhammed'i görmüş gibidir. Peygamberimizin kabri ile minber arasında durduğunu gören, Cennetliktir.
Erişkinlik çağına gelince mükemmel bir insan olarak çevresi tarafından biliniyordu. Dürüstlüğü ve güzel ahlakı ile çevresine örnek oluyordu. O kadar güvenilir bir insandı ki çevresindeki herkes ona "Muhammed-ül Emin" lakabını vermiştir. "Muhammed-ül Emin" güvenilir muhammed anlamına gelmektedir.
Rüyada sahabeyi görmek, iyi geçinmeye, sevgilerde samimiyete, muhabbete, kardeşliğe, yardım ve yararlılığa, düşmanlık ve kıskançlıktan kurtulmaya, kalplerdeki düşmanlıkların gitmesine, sevgilerin kalpleri doldurmasına, iyiliği emredip kötülükten sakındırmaya delâlet eder.
Hz. peygamberin vefat ettiğini gören kimsenin kendi neslinden şerefli bir kimsenin vefatına işarettir.
Sahabi veya çoğulu Sahabe, Ashab (Arapça: الصحابة), bir İslam terimi. İslam peygamberi Muhammed'i görmüş, onunla konuşmuş, arkadaşlık etmiş ve ona inanmış Müslümanlara verilen isimdir. İslam literatüründe bir saygı ifadesi olarak Eshâb-ı Kirâm (Yüce/soylu sahabiler) şeklinde anılırlar.
Şüphesiz bu, ölümü hatırlatır.” Bir hadiste şöyle buyurulmuştur: “Kim, beni öldükten sonra ziyaret ederse, sanki hayatımda iken ziyaret etmiş gibi olur.” (Ali Nasif, Tâc, el-Câmiu'l-Usûl, II, 190.)
Hz. Peygamber (asm) vefat ettiğinde mübarek bedenini Resulullah'ın (asm) vasiyeti üzerine Hz. Ali (ra) yıkamıştır.
Rüyada Rabbini gören kimse, cennetliktir. Her kim rüyada yüce Allah'ı (c.c.) görürse, o kişi insanları Allahyoluna sevk etmek ve davet için yaratılmıştır. Allah Teâlâ' yı rüyada görmek, mağfiret, rahmet, şefkat, keramet, selâmet, tövbe ve tövbe etmeye uygun hareket etmekle tabir olunur.
Bir kimsenin rüyada peygamberimizin mübarek sakalını ve O'nun bereketli sakalından bir tel olan sakal-ı şerif adı verilen camilerde bir şişe mahfaza içinde bulunan sakal-ı şerifi görmesi, büyük hayır ve sevince ermeye işaret eder şeklinde yorumlanmıştır.
Muhammed (sav), 571 yılında Mekke'de doğdu. Mekke'nin ve Arabistan'ın en nüfuslu kabilesi olan Kureyş'in, Benihaşim (Haşimoğulları) boyundandır. Babası Kureyş kabilesinin lideri ve Mekke yöneticisi olan Abdülmuttalip'in oğlu Abdullah, annesi ise yine aynı kabilenin Zühre boyundan Vehb bin Abd Menaf'ın kızı Amine idi.
Peygamber Efendimiz (s.a.v) uykudan uyanınca dişlerini misvakla temizler, elini ve yüzünü yıkardı. Bu şekilde uygulamak tıbben cilt sağlığımız ve beynimiz için oldukça faydaları olduğu tespit edilmiştir.
Değerli kardeşimiz, Hz. Muhammed (asm) son semavi din olan ve hükmü kıyamete kadar geçerli olacak, dini ve daveti umumi ve tüm beşereyiti kapsayan İslam dinini getirdiği ve bundan sonrada herhangi bir din ve şeriat gelmeyeceği için, o da peygamberlerin sonuncusu olmuştur. Ondan sonra resul ve nebi gelmeyecektir.
Kuran-ı Kerim'de adı geçmesine rağmen peygamber olmayan kişiler Hz. Meryem, Zeyd, İmran, Calut, Ebu Leheb, Haman, Karun, Lokman, Samiri, Zülkarneyn ve Üzeyir'dir.
Boyunun uzunluğu 60 ziraydı." hadisinde Hz. Adem'in (as) boyunun 60 zira (40 m civarı) olduğu belirtilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri