Birçok hazır giyim eşyası ve aksesuarı Ş harfi ile başlar. Bunların başında melon, fötr ve bere gibi birçok çeşidi bulunan ''Şapka'' geliyor. Bunun dışında Şal, Şort ve Şalvar da Ş ile eşya isimleri listesinde yer almaktadır.
Şahin ve şempanze baş harfi Ş olan hayvanlar listesinde en çok bilinen canlıların başında geliyor. Maymunların tamamına yakını Afrika kıtasında yer alırken şahin Antartika dışında tüm kıtalarda görülen bir kuş türüdür. Bunun dışında şarkıcı balık ve şeker kuşu gibi egzotik hayvanlar da bu grupta yer alıyor.
Yapılan araştırmalar sonucunda detaylı bilgiye ulaşılmaktadır. Ş ile başlayan bitkiler arasında, şalgam, şeftali, şerbet otu, şakayık, şadok, şemsiye ağacı ve şebboy yer almaktadır.
Ş harfi ile başlayan meyvelerin başında şeftali yer alıyor. Türkiye'de de sıklıkla tüketilen bu meyve dışında Şadok adında nadir bir meyve de listede yer alıyor.
İlgili 42 soru bulundu
Ülkemizde Ş harfi ile başlayan sadece 2 şehir bulunmaktadır. İşte, Ş ile başlayan şehir isimleri ve hangi bölgede bulundukları; ŞANLIURFA: Eski adı ile Urfa olarak karşımız çıkan bu şehir ülkemizin Güneydoğu Anadolu bölgesinde bulunmaktadır.
Alfabenin son harfi olan Z harfi ile başlayan şehir Türkiye sınırlarında sadece bir tanedir. Karadeniz bölgesinde zengin kömür yataklarına sahip olan ve Z ile başlayan şehir Zonguldak şehridir. Dünya genelinde ise Z harfi ile başlayan şehir sayısı daha fazladır.
Soru: Türkiye'deki 81 ilin adında bu dört harften hangisi diğer üçünden daha az bulunur? CEVAP: B şıkkıdır. Ş harfinden 9 tane ilimizin adında bulunuyor. H harfinden 9 tane ilimizin adında bulunuyor.
“Ş” sesini çıkartmak için önce çocuklara “S” sesi çıkarttırılır. “S” sesi telaffuz edilirken parmaklarımızla dudakları yanlardan öne doğru toplarsak ve dilin ucunu biraz geriye çekersek “Ş” sesi meydana gelir.
Ç harfi denilince belki de ilk akla gelen hayvan olan çakaldan, ona kıyasla daha az bilinen Çaça balığına kadar, yaklaşık 100 kadar hayvanın ismi ç ile başlamaktadır. Ç harfi ile başlayan yaklaşık 100 farklı hayvan türü olduğundan daha önce bahsetmiştik.
S harfi ile başlayan bir meyve bulunmamaktadır.
Ürünü kullanan herkes elektrikli şöminenin çok ergonomik ve fonksiyonel türde bir eşya olduğunu ifade ediyor.
G ile başlayan birçok eşya ismi mevcuttur. G harfi ile başlayan eşyalar gazete, gitar, gırgır, gözlük, güveç, giysi, gömlek ve gemidir. Eşyaların bazıları her ne kadar aksesuar olarak kullanılsa da günlük hayatı kolaylaştıran eşyalar da mevcuttur.
C Harfi ile Başlayan Bitkiler
- Ceviz ağacı, - Ciğer otu, - Cincile, Bu seçenekleri değerlendirebilir ot ve bitki literatürü içerisinde yer alan bu kaynakları ele alabilirsiniz.
Belki de ismini hiç duymadığınız Ç harfiyle başlayan bitkiler arasında en çok dikkatleri üzerine çeken üç tane bitki vardır. Bunlar çoban çantası, çoban çökerten ve çuha çiçeği olarak sıralanmaktadır. Çuha çiçeği adını yapraklarından almaktadır.
Ülkemizde yer alan şehirlerin hiçbiri ö harfiyle başlamamaktadır. Dolayısıyla bir listeden söz edemeyiz. Ancak o harfiyle başlayan iki şehir bulunmaktadır. Bu şehirler Ordu ve Osmaniye'dir.
Eskişehir, Kırşehir, Nevşehir gibi içinde şehir kelimesinin yer aldığı illerde de 'ş' harfi bulunuyor. Bunun yanında Gümüşhane, Muş ve Kahramanmaraş illerinin içinde de 'ş' harfi yer alıyor.
Ş, ş, başta Türk dilleri olmak üzere çeşitli dillerin alfabelerinde yer alan bir harftir. Türkçeden başka Azeri, Brohi, Çeçen, Gagavuz, Kırım Tatar, Kürt, Tatar ve Türkmen dillerinin Latin alfabelerinde de kullanılır. Ötümsüz artdişyuvasıl sürtünmeli ünsüz (/ʃ/) sesini göstermek için kullanılır.
Nüfusu en az olan il 81 bin 910 kişi ile Bayburt oldu
Bayburt, 81 bin 910 kişi ile en az nüfusa sahip olan il oldu. Bayburt'u, 83 bin 443 kişi ile Tunceli, 96 bin 161 kişi ile Ardahan, 141 bin 702 kişi ile Gümüşhane ve 142 bin 792 kişi ile Kilis takip etti.
Ülkemizde yer alan 81 ilden hiçbirinin baş harfi F değildir. Bununla birlikte dünya üzerinde F ile başlayan 10 ülke bulunmaktadır. Türkiye'de F ile başlayan hiçbir şehir bulunmamaktadır.
Aradan geçen 92 yılda bu sayı 81'e çıktı. İl olarak ilan edilen son yer, 81 il plaka koduyla Düzce oldu. 12 Kasım 1999'da meydana gelen depremin merkez üssü olan Düzce, Bolu'nun uzak ilçesiydi. 7.2'lik bir deprem ile sarsılan ilçe, büyük bir yıkım yaşadı ve daha hızlı toparlanması için de il statüsüne kavuşturuldu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri