Üroloji ayrıca erkek üreme organları ile ilgili sorunlarla da ilgilenir (penis, testisler, skrotum, prostat vb. ). Üroloji alanında uzmanlaşmış kişilere ürolog adı verilir, ürologlar bu rahatsızlık ve hastalık grubunu teşhis ve tedavi etmek için eğitilmiş sağlık uzmanlarıdır.
Eğer kişideki cinsel isteksizlik sorunu psikolojik bir sorunsa psikolog ve psikiyatrlara başvurulmalı. Aile terapisi, cinsel terapi ile sorunun üzerine yoğunlaşıldığı takdirde cinsel isteksizlik problemi tedavi edilebilirdir.
Üroloji bunların hepsine bakar. Penis hastalıklarına baktığımız zaman özellikle cinsel fonksiyon bozuklukları, sertleşme bozuklukları, boşalmanın erken olması geç olması bütün bunlar gene üroloji ile ilgilidir.
Erkeklerde iktidarsızlık için hangi doktora gidilmeli; iktidarsızlık şikayetleri olan bireyler hastanelerin üroloji bölümüne gitmeleri gerekmektedir. Yapılan test ve tetkiklerden sonra sonunun asıl sebebi tespit edilerek gerekli tedavi seçeneği uygulanır.
Sağlıklı beslenme: Dengeli bir beslenme düzeni, sertleşme sorununu azaltabilir. Özellikle lifli gıdalar, meyve, sebze, tam tahıllar, sağlıklı yağlar ve az miktarda kırmızı et içeren bir diyet önerilir. Sigara ve alkol tüketimini sınırlamak: Sigara içmek ve aşırı alkol tüketmek sertleşme sorununu kötüleştirebilir.
İlgili 39 soru bulundu
İktidarsızlık teşhisi
Cinsel ilişkiye girmekte zorlanma şikayeti ile başvuran pek çok hastada, detaylı bir sorgulama yapıldığında esas problemin ereksiyon değil, cinsel ilişkinin hemen başında meni sıvısının gelmesi ve boşalmaya bağlı olarak ereksiyonu devam ettirememe olduğu anlaşılmaktadır.
Erkeklerin yaşadığı cinsel sorunlar arasında yer alan iktidarsızlık sorunu, ereksiyon güçlüğü veya erektil disfonksiyon olarak da bilinir. İktidarsızlık tedavisi için ilk gidilmesi gereken doktor bir ürolog veya andrologdur.
Ülkemizde bu iaçlardan piyasaya çıkış sırasına göre Sildenafil, Vardenafil, Tadalafil ve Avanafil bulunmaktadır. Vardenafil ve Sildenafil aktif maddesi içeren ilaçlar hızlı etki gösterirken etki süreleri diğerlerine göre daha kısadır.
Düzenli egzersiz yapmak, dengeli beslenmek, sigara ve alkol tüketiminden uzak durmak, uzun süreli sertleşmeye katkı sağlar. Egzersizler, vücuttaki kan dolaşımını artırır ve penise daha fazla kan gitmesini sağlayarak ereksiyon süresini uzatır. Aynı şekilde, dengeli beslenme de cinsel sağlık için önemlidir.
Böbrekler, mesane, üreterler, üretra, penis, testisler, skrotum ve prostat bezi gibi organlara ilişkin görülen tüm hastalıkların tanı ve tedavi sürecini incelemektedir. Üroloji, hem idrar yollarında oluşan enfeksiyonu hem de üriner sisteme ait cerrahî girişimleri bünyesinde toplar.
Üreme organları (penis, testis, skrotum, prostat vb.) ile ilgilendiğinden erkekler cinsel konularda sıkıntı yaşadıklarında üroloğa giderler. Ürolojide uzmanlaşmış kişilere ürolog denir.
İstiridye, muz, çikolata, fındık, keçiboynuzu gibi yiyecekler hormonları tetikleyerek cinsel isteği artırmaktadır. Bu yiyeceklerin dengeli ve düzenli olarak tüketilmesi cinsel isteği arttırmakta önemli rol oynamaktadır.
Tıp literatüründe Erektil disfonksiyon (ED) olarak ifade edilen ereksiyon sorunları erkeklerde cinsel birliktelik için ihtiyaç duyulan penis ereksiyonunun başlatılmasında ve sürdürülmesinde yetersizlik anlamına gelmektedir.
İlişki sırasında yeterince rahat olmamak, cinsel ilişkiye dair tabular, erkekte erken boşalma sorunun olması, psikolojik ve bedensel olarak kendini hazır hissetmemek, erkeğin tavrı ve ilişkide iletişim eksikliği nedenler arasında ilk sıralarda gelir.
1 litre suya, 2 poşet mate çayı, 1 tatlı kaşığı öğütülmüş kırmızı-Kore ginsengi, 1 tatlı kaşığı zencefil, yarım tatlı kaşığı öğütülmüş meyan kökü katın. Bu karışımı kaynar suda 2-3 dakika fokurdatın. Kaynayınca 3–4 dakika demlenmeye bırakın. Sonrasında sıcak olarak biraz esmer şeker katılarak gün içinde için.
Araştırmalar, D vitamininin hem erkeklerde hem de kadınlarda cinsel sorunlarla bağlantılı olduğunu ortaya koydu. Buna göre, eğer D vitamini seviyeniz yetersizse, takviye almak cinsel isteğinizi ve doyumunuzu artırabilir.
Sildenafil, tadalafil, vardenafil içeren ilaçlar penise giden kan akışını artırarak burada sertleşmeyi ya da sertleşmenin sürekliliğini sağlar. Bu ilaçların dozları ve etki süreleri içerdiği etken maddeye bağlı olarak değişmektedir. Bu ilaçlar erektil disfonksiyonun tedavisinde ilk olarak denenmektedir.
Çoğu erkek ereksiyon olamamaktan ve partnerini memnun edememekten o kadar fazla endişe duyar ki, bu durum vücutta stress hormonlarının açığa çıkmasına sebep olur. Bu durum performans kaygısına yol açar ve elde-ayakta soğukluk hissi, kalp çarpıntısı, yüzde yanma ve sertleşme bozukluğu ortaya çıkar.
Fluoksetin, sertralin, klomipramin, moclobemide gibi diğer antidepresanlar da cinsel işlev bozukluklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Cinsel isteksizlik tedavisi için kullanılan afrodizyaklar cinsel gücü ve cinsel isteği artırma özellikleri nedeniyle tercih ettiğimiz tedavi araçlarındandır.
Cinsel anlamda aktif bir erkeğin sperm üretim döngüsünün devamlılığı için haftada en az 3 kere boşalması gerekir. Düzenli bir cinsel hayatı olmayan erkekler; mastürbasyon yaparak sperm üretim döngülerinin devamlılığını sağlayabilirler. Erkeklerde mastürbasyon yapmayla ilgili bir sınır bulunmamaktadır.
Erkekte ise libido 20-30 yaşlar arasında doruğa çıkmıştır. Erkek de sağlıklı olduğu sürece ileri yaşlara kadar ereksiyon ve orgazm olabilme özelliklerini koruyabilir. Ancak yaş ilerledikçe (burada bahsettiğim yaş, 70 ve üstüdür) doğal olarak ortaya çıkan değişiklikler ereksiyonun etkinliğinin azalmasına neden olabilir.
Gençlerde görülen iktidarsızlığın temel sebeplerinden biri, cinsel deneyimlerinin azlığı ve aynı zamanda kaygı ve heyecandır. Özellikle karşısındakini tatmin edememe korkusu, kendini ispatlama, rezil olma, mutlu edemeyeceğini düşünme, özgüven eksikliği gibi sorunlar beraberinde ereksiyon problemlerini getirmektedir.
Orgazmı takiben fizyolojik olarak penise gelen kan akım hızının azalması ile penis balonları tekrar söner. Ancak problem olan durum ise cinsel ilişki sırasında penil kan akımının azalması ve bunu takip eden sertliğin kaybolması ve yumuşamadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri