10.00-16.00 saatleri arasında bebeğinizi denize sokmamaya ve güneşe çıkarmamaya özen gösterin. Bebeğinize güneş kremi alırken içerdiği kimyasal maddelere dikkat etmenizde fayda bulunur. Bebeğinizi güneşe çıkmadan önce güneş kremi sürüp her 2 saatte bir de yenileyebilirsiniz.
Öğlen güneşinden (12:00-15:00) kesinlikle kaçınmalısınız.
Kaşlıoğlu, "İnsanlar hem güneş ihtiyacını karşılamak, hem de eğlenmek amacıyla deniz ya da havuzlara gitmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken husus, güneşin tepede olduğu saat 11.00 ile 15.00 arası güneş altında durmamak lazım.
Güneşin yeryüzüne en dik açılarla ve yoğun bir şekilde vurduğu öğlen 11.00 ile 15.00 saatleri arası güneş ışınlarına yoğun şekilde maruz kalmaman önemli. Eğer bu saatlerde deniz veya havuz kenarında vakit geçiriyorsan mutlaka gölgede bulunmalı ve geniş siperlikli şapkalar kullanmalısın.
Mersin Büyükşehir Belediyespor Kulübü Yüzme Antrenörü Suat Özdal, yüzme sporunun sabah ve öğleden sonra yapıldığında sağlık yönünden daha faydalı olacağına işaret ederek, öğle saatlerinde 1 saatten fazla havuzda kalınmasının tehlikeli olduğunu bildirdi.
İlgili 34 soru bulundu
Uzun süre suda kalınması ciltte kurumaya neden olacağı için enfeksiyonlara da açık hale gelecektir. Bunun için; denizde ya da havuzda 1 saatten fazla kalmak önerilmemektedir. Güneş ışınlarından korunmanın en önemli yolu ise, yüksek koruyucu faktörlü kremler kullanmaktır.
Aslında, birçoğunun atletik çabaları sebebiyle düzenli dönemleri bile mevcut değildir. Bununlar birlikte, dönemlerinde olan yüzücülerin birçoğu, havuzun etrafında turlarken, kan akışlarını kontrol altında tutmak için tampon veya adet kupaları kullanmaktadırlar.
Güneşlenme için sabah 10:00 ve 10.30, öğleden sonra ise 16.00-17.00 saatleri arasını tercih etmelisiniz. Ultraviyole ışınlarından korunmak için bulutlu havalarda da güneş koruyucu kremler kullanmalısınız. Sıcak çarpmasından ve gözlerinizi güneşten korumak için geniş kenarlı şapka ve güneş gözlüğü kullanmalısınız.
D vitamini açısından en etkin dönem olan mart ve ekim ayları arasında koruma kremi kullanmadan her gün 10-15 dakika güneşlenmek gerekiyor. Özellikle güneş ışınlarının dik geldiği 11.00 ile 15.00 saatleri arası D vitaminin dönüşümü için en etkili saatler olarak biliniyor.
Aslında her saat(orijinal saatler) belirli bir dereceye kadar su geçirmezlik garantisi verir. Ancak 3 ATM su geçirmezlik derecesi olan bir saati, denizde kullanamazsınız.
İşte konuyla ilgili merak edilen sorunun yanıtı... ADTELİYKEN İKEN DENİZE GİRİLİR Mİ? Tampon vb. yöntemlerle ile denize girmek de mümkündür. Bunun yanında bakire olan kadınlarda da tampon kullanımı önerilmemektedir.
Yüzmeye giderken ped takılmamalıdır. Pedler sıvıyı emdiği için, emdiği tek sıvı regl kanınız olmayacaktır. Bu hem sağlığınız için tehlikelidir hem de için dolan ped kötü kokuya da sebebiyet verebilir. Ayrıca ped yapışkanları genel olarak mayo kumaşına yapışmak ve orada kalmak konusunda güvenilmez olabilirler.
10.00-16.00 saatleri arasında bebeğinizi denize sokmamaya ve güneşe çıkarmamaya özen gösterin. Bebeğinize güneş kremi alırken içerdiği kimyasal maddelere dikkat etmenizde fayda bulunur. Bebeğinizi güneşe çıkmadan önce güneş kremi sürüp her 2 saatte bir de yenileyebilirsiniz.
Denize veya havuza dolu bir mideyle girmemek gerekir. Çünkü dolu bir mide ile yüzerken kalbinizi zorlayabilir, kalp sağlığınızı riske atabilirsiniz. Bu nedenle yüzmeden en az 45 dakika önce yemek yeme işine son vermeli; mideniz tam dolu değilken denize / havuza girmelisiniz.
SABAH ERKEN SAATLERDE DENİZE GİRMENİN FAYDALARI
- Güneş ışığı daha az zararlıdır. Sabahın erken saatlerinde güneşin dik açıyla gelmediği için, cildinize zarar veren ultraviyole ışınları daha azdır. Bu sayede, güneş yanığı veya cilt kanseri riskini azaltabilirsiniz.
Osteomalasi (kemik erimesi)
- Öğle saatinde yaklaşık 30 dakika güneşlenen bir kişinin vücudunda 10 bin ile 25 bin IU D vitamini sentezleniyor. - Mayo ile güneşlenen bir kişide 20 dakika maksimum D vitamini yapılıyor.
D vitamini gereksinmesini karşılamak için en iyi kaynak güneş ışınlarıdır. D vitaminin diyetle alımı ise sınırlıdır. Diyette D vitamini en fazla somon, uskumru, sardalya gibi yağlı balıklar ve yumurta sarısında bulunmaktadır.
D vitamini Sentezi için İdeal Güneşlenme
Uzmanlar cildinizin yaklaşık üçte birini güneşe maruz bırakmanızı öneriyor. Güneş kremi olmadan, güneş tam tepedeyken 20 dakika kadar, haftada ortalama 3 gün güneşlenmelisiniz.
D vitamini sentezlenemez. Özellikle Kasım-Şubat ayları arasında ülkemize gelen güneş ışınlarının geliş eğiminden dolayı cilt, D vitamini sentezini yapamaz. Yani kişi güneşlense bile vücutta D vitamini oluşmaz.
Güneş ışınlarının etkili olduğu 10:00-16:00 saatleri arasında, özellikle de güneşin en zararlı olduğu 11:00-13:00 saatleri arasında güneşe çıkılmaması gerekir. Güneş ışınlarının geçirgenliğini en aza indiren giysilerin tercih edilmesi gerekmektedir.
Oysa avuç içi kadar bir alanın 15-20 dakika güneşe maruz kalması, D vitamini sentezi için yeterli.
Daha çok halsizliği olabilir. Cinsel istek bir miktar bunlara bağlı azalabilir. 🌼Eğer kadın adet döneminde cinsel ilişkiye girmeyi istiyorsa, herhangi bir ağrısı ve sancısı yoksa, kendini rahat hissediyorsa cinsel ilişki olabilir. Fakat bu durumda mutlaka prezervatif kullanılmalıdır.
Bu durumlarda regl mayo altı çıkan kanamayla ilgilenirken sen de gönül rahatlığıyla kulaç atabilirsin. “Regl iken havuza girilir mi?” sorusunun cevabı ise kanamadığın günlerde havuza girişinden daha farklı değildir.
Patentli özel hijyenik süper emici kumaşıyla regl dönemlerinde güvenle kullanılır. Regl döneminde denize girerken kullanılmak özere özel olarak tasarlanmıştır. Pedkini Regl Mayosu, tek kullanımlık regl ürünlerinden daha hijyenik ve aynı zamanda çevre dostudur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri