Vize başvurusu kaç günde sonuçlandırılır? Vize başvuruları yabancının vatandaşı olduğu veya yasal olarak bulunduğu ülkedeki konsolosluğa yapılır. Başvurular elektronik ortamda da alınabilir. Vize başvuruları en geç doksan gün içinde sonuçlandırılır.
Vize başvurusunun sonuçlanma süresi genellikle 3-15 iş günü içerisindedir. Fakat ülkelere ve kurumların yoğunluğuna bağlı olarak sürelerde farklılık olabilir. Bu nedenle başvuruların geciktirilmemesi önem taşımaktadır. Talep edilen vize türüne bağlı olarak vize başvurusu sonuç süreleri farklı olmaktadır.
Vize başvurusunun sonuçlanma süresi genellikle 3-15 iş gün içerisinde olmaktadır. Fakat ülkelere ve kurumların yoğunluğuna göre süreç daha da uzayabilir. Talep edilen vize türüne göre başvurunun kabul süreci farklı zamanlarda olabilir.
Vize başvuruları Schengen için 15 gün ulusal başvurular için 30-90 gün içinde sonuçlanmaktadır.
Vize süreci bir kaç hafta sürebileceğinden vize için mümkün olduğunca erken başvurmanız gerekmektedir. Genel olarak ulusal vize süreci 8-10 hafta sürmektedir. Ancak bazı durumlarda bu süre daha da uzun olabilir.
İlgili 15 soru bulundu
Vize başvuru takip numarasını öğrenmenin yolu başvuru yapılan kurum üzerinden olmaktadır. Gerekli belgeler eksiksiz olarak teslim edildikten sonra başvuru işlemi tamamlanmakta ve sonuçlanması beklenmektedir. Bu aşamada başvuru gerçekleştirilen kuruluş tarafından vize başvuru takip numarası verilmektedir.
Vize işlemlerini hızlandırmanın en pratik yolu Vize Merkezi ile çalışmaktır. Vize Merkezi vize işlemlerini, başvuru sahibi için zaman alan bir süreç olmaktan çıkarır. Eğer vize başvurunuzu acilen yapmak istiyorsanız gideceğinizi ülkeye bağlı olarak ekspres veya VIP başvuru yapma imkanı vardır.
Turistik vizelerde şahsi banka hesap ekstralarını gösteren, bankadan kaşelenmiş ve imzalanmış, son 3 aya kadar olan orijinal hesap dökümleri vize belgeleri arasına konmalı.15,000 TL ve üstü rakamlar iyidir. Birikim hesaplarınız varsa onları da koymayı ihmal etmeyin.Bankanızın kuvvetli olması vize almanızı güçlendirir.
Vize alıp ülkeye giriş yapmamanın herhangi bir cezai yaptırımı bulunmamaktadır.
90 gün üzeri kalış süreli vizelerin (ulusal vize) işlem süreleri daha uzun olduğu için planladığınız seyahat başlangıç tarihinden en az bir ay önce başvuru yapmanızı öneririz. Schengen (90 gün altı) vize başvuruları seyahat tarihinden en erken 180 gün önce yapılabilir.
E-Devlet Vize Sorgulama Hizmeti Veriyor Mu? e-Devlet vize sorgulama hizmeti vermemektedir ve bu sebeple vize sorgulama e-Devlet üzerinden yapılamamaktadır.
Vize ücretleri 2023 Temmuz ayında yüzde 50 oranında zamlandı. Buna göre, 2023 yılında yetişkinler için 80 euro olan vize ücreti 120 euro, 6-12 yaş arasındaki çocuklar için ise 40 Euro olan Schengen vize ücreti 60 euro olarak uygulanacak.
Bu 90 gün kalış hakkı (duration of stay) giriş tarihinden son 180 gün içinde 90 gündür (bu 30 veya 60 gün de verilebilir). Maksimum 5 yıla kadar veriliyor. C tipi Schengen vizeniz ister 1 yıllık ister 2 yıllık ister 5 yıllık olsun, giriş tarihinden son 180 gün içinde sadece 90 gün kalış hakkınız vardır.
Schengen vizesi, Schengen bölgesinde 180 günde 90 gün kalış hakkı tanımaktadır ve maximum 5 yıllık verilebilmektedir. Schengen vize başvurusu asıl seyahat hedefi olan ülkenin temsilcisine yapılması gerekmektedir.
Eğer çalışmıyorsanız, Schengen vizesi almak için birinci dereceden aile bireylerinin masraflarınızı karşılıyor olması gerekiyor. Aile bireyi olmasa da böyle birinin olması lazım. Bu kişiye sponsor deniyor ve sponsorunuzun istenilen belgeleri eksiksiz bir şekilde teslim edilmesi gerekiyor.
Eğer vizeniz onaylandıysa: vize paketiniz ve pasaportunuz şahsen teslim almanız için seçmiş olduğunuz PTT şubesine gönderilecektir. Eğer eksik evrakınız varsa ya da idari işlemler gerekliyse: Göçmen vize için başvuru yapan herkes (K nişanlılık vizesi başvuranları da dahil) idari işlemlere tabi olabilir.
Eski Vize Retleri Konsolosluk'tan Ne Zaman Silinir? Eski vize retlerinin Konsolosluk sistemlerinden silinme süresi edinebildiğimiz bilgi kadarıyla 5 yıldır. Vize başvuruları sırasında verilen parmak izi bilgileri 5 yıl geçerli olduğu için Konsolosluklar eski vize retleri hakkında 5 yıl haberdar olabilmektedir.
Turistik amaçlı seyahatlerde uzun süreli vize onayları kolay çıkmazken ticari veya ziyaret amaçlı seyahatler de uzun süreli vize onayları daha kolay çıkabilmektedir. Uzun süreli Schengen vize onayları için seyahat geçmişleriniz çok önemlidir.
Yani adli sicil durumunuz dışında standart borç geçmişinizle direkt olarak ilgilenmezler veya borçlarınız vize için ayrıca bir engel teşkil etmez. Özellikle turistik, ticari, ziyaret ve fuar gibi kısa süreli vize başvurularında kişilerin vergi ya da kredi borcuna bakılmaz.
Sadece yasal veliniz ve 1. dereceden akrabalarınız size sponsor olabilir. Birinci dereceden akrabalar; anne, baba, eş ve çocuklarınızı kapsar. Birinci dereceden akrabanın var olmadığı durumlarda, gerekli belgelerle beraber yasal velinizi sponsor olarak gösterebilirsiniz.
Şuanda en rahat ve kolay vize veren ülkeler Fransa, Yunanistan ve İtalya'dır. Evraklarınız sağlamsa ve bankada gösterdiğiniz miktar iyise rahatça vize verir bu konsolosluklar bol bol yüklenin.
Almanya ticari vize başvuruları ve emeklilerin Almanya aile ziyareti vizesi için yapacakları başvurularla uzun süreli schengen vizesi alınabilir. Almanya, en uzun vize veren Schengen ülkeleri arasında yer almaktadır. Fransa. Fransa Konsolosluğu Türk vatandaşlarının en sık vize başvurusunda bulunduğu konsolosluktur.
180 günlük zaman diliminde 90 günü geçmeyecek kısa süreli seyahatler için gerekli vize türüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri