Düğme/saat pimi temizliği Lütfen saat pimini musluğun altına yerleştirin ve 30-40°C ılık suyla yaklaşık 30 saniye durulayın. Sabun veya diğer temizlik ürünleriyle temizlemeye çalışmayın.
Kol saatinizi tüy bırakmayan nemli bezle yapmanızda fayda vardır. Özellikle cam ve kadran temizliği açısından herhangi bir sıvı ve kimyasal kullanılması önerilmez. Bununla beraber yumuşak bir bezle kol saatinizi temizlemek, cihazın çizilmesinin önüne geçecektir.
Paslanmayı önlemek için, nemi, teri veya kiri uygun olduğunda yumuşak bir bezle silin. Yüzeydeki paslar göze çarpıcı olduğunda, hafif sabunlu su ile bileziği silin. Ağır paslar için, bir diş fırçası kullanınız ve bileziğin kesitlerinde biriken pası çıkarın.
Saatinizin tasarlandığı seviyede performans göstermesini sağlamakamacıyla, saatinizi ve kordonunuzu kir, ter, su ve diğer yabancı maddelerden uzak tutmak için sık sık yumuşak bir bezle silerek temiz tutun. Saatiniz deniz suyuna veya çamura maruz kaldığında, temiz tatlı suyla durulayın.
Uygun bir deterjanla hazırlanan su içerisinde 5 dakika gibi bir süre kayışı bekletebilirsiniz. Ardından sudan çıkararak pamuklu bir bez ile kurutmanız gerekir.
İlgili 41 soru bulundu
Kötü kokuyu deri üzerinden gidermek için temiz bir bez bulup sonra bu bezi beyaz sirke ile hafifçe (kesinlikle yoğun bir şekilde bezin sırılsıklam olmamalı) ıslatarak deri ürününüzün içini ve dışını çok bastırmadan hafifçe siliniz. Sonra tamamen kuruyana kadar bekleyiniz.
Bir kasenin içinde az miktarda su ve karbonatı macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Yine parmaklarınız veya bir fırça yardımıyla macunu kayışın her yerine sürün. Burada da çok bastırmamaya dikkat etmeniz önemli. Ardından suyla durulayıp kurulayabilirsiniz.
Saat Çeşitleri ve Temizleme Yöntemleri
Az miktarda sabun ile nemlendirilen ve tüy bırakmayan bir bez yardımıyla metal saatlerin temizliği pratik bir şekilde yapılabilir. Kordon formu çok katmanlı olduğu için aralara ulaşmayı kolaylaştıracak sivri uçlu bir obje ile temizlik detaylandırılabilir.
Metal kordonu bulaşık deterjanlı sudan çıkarıp, ardından yine yumuşak bir bez ya da kurutma makinesinin soğuk üfleme kısmıyla kurumasını sağlayın. Metal kordonu eski parlak haline kavuşturmak için yumuşak bir bezin üzerine cam spreyi sıkıp kadranı ve kordonu güzel bir şekilde silin.
Kordon hafifçe ovulmalı ve hafif bir deterjan veya sabunla yıkanmalıdır. Temizledikten sonra lütfen tamamen kuruyana kadar yatay olarak asın veya yatırın. Örgülü kordonu yıkamaktan veya kurutmaktan kaçının.
Bu açıdan giysilerdeki pas lekesini çıkarmanın en kolay yolu lekelerin içine limon sıkmaktır. Ardından limon kuruyunca soğuk suyla bu alanı yıkayabilirsiniz. Bunun yanı sıra paslı giysilerin üzerine beyaz sirke de dökülebilir. Sonrasında bu giysiyi suya batırıp ardından soğuk suyla yıkayabilirsiniz.
Limon Suyu veya Sirke: Limon suyu veya sirke asidik özellikleri nedeniyle pası çözmek için etkilidir. Bu yöntem için bir limonun suyunu veya sirkeyi paslı bölgeye sürmek ve bir süre bekletmek yeterlidir. Daha sonra bir fırça veya sünger kullanarak pası temizleyebilirsiniz.
Kordonu saatten çıkarın ve hafif bir sabunlu su ile ıslatılmış bir bezle veya mikrofiber bezle kordonu silin. Kordonu parlatmak için bir metal cilası kullanın. Cilayı bir bez veya mikrofiber bez üzerine sürün ve kordonu yavaşça ovun. Parlatma işlemi tamamlandığında Saatinizi ılık bir su ile iyice durulayın.
Camda çizik giderme için tırnak cilası veya metal cilası kullanılabilmektedir. Kullanılan cilaya göre uygulama da değişir. Tırnak cilası cam üzerinde yer alan çiziye sürüldükten sonra yaklaşık bir saat kurumasın beklenmelidir. Kuruduktan sonra tırnak cilası camla aseton yardımıyla temizlenebilir.
Oksit, pas temizleme yöntemlerinde olduğu gibi tel fırçalar, zımparalar veya asitler gibi mekanik ve kimyasal yöntemler de oksitlenmiş metallerin yüzeylerini temizlemekte kullanılabilir.
Temiz bir kapta 1 tatlı kaşığı (5 ml) sıvı çamaşır deterjanını 1 bardak (250 ml) su ile karıştırın. Tüy bırakmayan bir bezi sabunlu su solüsyonuna batırın ve bezin suyunu hafifçe sıkın. Ardından kayışı bezle 1 dakika nazikçe silin. Temiz suyla hafifçe ıslatılmış ayrı bir bezle kayışı silin.
Absorbe edici materyaller kullanarak saatinizin içindeki nem ve buğuyu çıkarabilirsiniz. Absorbe edici materyallere pişmemiş pirinç, silika jeli ve kedi kumu örnek olarak verilebilir. Örneğin saatinizi 2-3 gün boyunca pirinçte bırakarak nem ve buğunun çıkmasını sağlayabilirsiniz.
Bu yöntem için gerekli olan malzemeler su, tuz ve alüminyum folyodur. Alüminyum folyo ile sardığınız bir kabın içerisine tuz ve su ekleyerek altın eşyalarını bu suyun içerisine koymalısınız. Birkaç saat tuzlu su içinde bekleyen aksesuarlarınızı çıkarıp kuruladığınızda kirlerden arındığını göreceksiniz.
Limon suyu ve tartar sos ile bir macun hazırlayıp, metallerinizi saracak şekilde sürüp 30 dakika bekletebilirsiniz. Bu işlem bazı metallerinizin daha çok kararmasına sebep olabilir. Böyle bir durum olursa karbonatlı suda bekletilmelidir. Karbonat ve sirke karışımı yaparak da metalleri parlatabilirsiniz.
Kararan alüminyum nesneleri sıcak sabunlu su ile yıkayarak başlayabilirsiniz. Yumuşak bir sünger veya bez kullanarak yüzeyi nazikçe temizleyin. Limon suyu ve tuz karışımı, alüminyum yüzeylerin kararmasını gidermede etkili olabilir.
Temizlik kabınızın içine 2 yemek kaşığı limon tuzu ve kaynar su ekledikten sonra metal eşyanızı bu suyun içinde bekletin. Metalin cinsine göre bu işlemden sonra bazı kararmalar olabilir. Bu sorunu çözmek için aynı işlemi bu kez karbonatlı suyla gerçekleştirip metal eşyanızı bu suda bekletmelisiniz.
En iyi kireç sökücülerden birisi olan sirkenin 1 gece bekletilmesinin ardından fırça ve soğuk su ile kireçlerin kolayca çıktığı görülüyor. Asitli yapıya sahip olan sirkenin karbonat ile beraber uygulanması da mümkün oluyor.
Kapak silmesine gelince evet silinir. Ancak o bölgede hafif bir incelik meydana gelir.
Paslanmaz çelik gümüş gibi zamanla oksitlenme ve kararma yapmaz. Ayrıca paslanmaz çeliğin yoğunluğu gümüşe oranla biraz daha hafif olmasında dolayı tasarımcılara kolaylık sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri