Sabah aç karnına limonlu su içmek güne daha enerjik başlamanızı sağlar. Sabahları limonlu su içmek sindirim sistemini destekleyerek kabızlığın önlenmesinde rol oynar. Yemeklerden önce veya sabah saatlerinde içilen limonlu su ağız içindeki bakterileri parçalayarak diş sağlığına katkıda bulunur.
Limonlu su vücuttaki toksinleri atma da büyük etkiye sahiptir. Bu nedenle sabahları aç karnına içilen limonlu su hem toksinleri atmaya yardımcı olur hem de yağ yakımını hızlandırarak kilo verme konusunda destek olur.
İyi bir C vitamini kaynağı olan limon, zayıflamaya da yardımcı oluyor. Haşlanmış limon kürü ile 1 ayda 20 kilo vermeniz mümkün. Haşlanmış limon kürünün detoks etkisi sayesinde bir yandan zayıflarken diğer yandan da hücreleriniz yenilenebilir, bağırsaklarınızdaki bakteriler yok olabilir.
BİR AY BOYUNCA LİMONLU SU İÇMEK
Kanamalara ve ateşe iyi geliyor. Birçok kötü hastalıkla mücadele eden limon suyu ayrıca vücutta birikin yağları kısa süre içerisinde atmanıza yardımcı olacak. Limon suyu, ödem oluşumunu engeller. Kaygı ve unutkanlığı azaltma etkisi vardır.
Her sabah kahvaltıdan yarım saat önce aç karnına kana kana için. Şimdi işiniz çok kolay. Bir su bardağı ılık suyun içine yarım limon suyun sıkın. Limonlu su nasıl hazırlanır?
İlgili 17 soru bulundu
Sabah aç karnına limonlu su içmek güne daha enerjik başlamanızı sağlar. Sabahları limonlu su içmek sindirim sistemini destekleyerek kabızlığın önlenmesinde rol oynar. Yemeklerden önce veya sabah saatlerinde içilen limonlu su ağız içindeki bakterileri parçalayarak diş sağlığına katkıda bulunur.
Limonlu su hazırlanırken kesinlikle temiz su kullanılmalıdır. Bunun dışında limonlu su yapımı için kullanılacak su, ılık olmalıdır. Soğuk su ya da kaynamış su kullanılmaması gerekir. Bunun nedeni kişinin vücudu soğuk suyu işlerken daha fazla enerji harcamasıdır.
Limonlu su kanı, kan damarlarını ve atardamarları temizler.
Yatmadan önce limonlu su içmek uyku kalitesinin artırılmasına yardımcı olur. Akşam yemeklerinden sonra yaşanan hazım sorunlarını ortadan kaldırarak rahat bir uykuya zemin hazırlayan limonlu su gün içinde tüketilebilir.
Sabahları yarım limonu yarım bardak ılık suya sıkarak elde edeceğiniz karışımı aç karnına içmeniz, uzun vadede kanser riskini azaltmaktadır. Kilo vermenize yardımcı olur Kahvaltıdan önce içilen bir bardak ılık limonlu su, içeriğindeki pektin lifi sayesinde uzun süre tokluk hissi verir ve iştahı kapatır.
Limonlu su göbek eritir mi? Limonlu su metabolizmayı harekete geçiren en sağlıklı içecek seçeneğidir. Diyet döneminde kilo vermek isteyenlerin şişelerinden eksik olmaz. Sağlıklı beslenildiği sürece ve spor ile desteklendiği sürece limonlu, su göbek ve basenlerde oluşan yağların yakımını daha da hızlandırır.
CEVAP: Su metabolizmayı hızlandırması ve tokluk hissi oluşturması gibi işlevleriyle kilo vermeye yardımcı oluyor. Özellikle sabahları aç karnına içilen su metabolizma hızını yüzde 24 gibi yüksek bir oranda arttırabiliyor.
Siyah kahvenin (türk kahvesi veya filtre kahve, ekspresso) metabolizmayı hızlandırıcı etkisi olduğu kanıtlanmıştır. Dolayısıyla içerisine krema veya çok şeker atmadığınız sürece az da olsa zayıflatıcı etkisi vardır.
Sadece 1 bardak içmek isteyenler, yarım limonun suyunu alıp içme suyuyla karıştırabilir. Limonlu suyu içmek için özel bir zaman önerilmiyor. Ne zaman ve nerede isterseniz bu suyu içerek kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.
Bir haftada 5 kilo vermek için, her gün öğünlerinde küçük porsiyonlar halinde besleyici ama düşük kalorili yiyecekler yiyerek ve aralıklı antrenman, spor ve diğer enerjik aktivitelerle aerobik egzersiz yoğunluğunu ciddi anlamda artırarak, aldığından 4.500 ila 6.000 kalori fazlasını yakman gerekecek.
Limon yüksek oranda C vitamini içerdiğinden antioksidan özellikler gösteriyor, vücudun toksinlerden (zararlı maddelerden) arınmasına yardımcı oluyor. Kan dolaşımının sağlıkla devam etmesini ve bu sayede metabolizmanın hızlanmasını sağlıyor. Metabolizmanın hızlanması sayesinde yağ yakımının da hızlanmasını sağlıyor.
ZAYIFLAMAK İÇİN LİMONLU SU NE ZAMAN İÇİLİR? Özellikle de sabah aç karnına tüketildiğinde etkili olan limonlu suyu kahvaltıdan yarım saat önce içmek faydalıdır. Aç karna tüketildiğinde metabolizmayı hızlandıran limonlu su kilo vermeyi destekler.
Limon suyu iltihabı yok eder ve tahriş olmuş bölgelerinizi yatıştırır. Limon suyu çok fazla potasyum içerdiğinden depresyon, kaygı ve unutkanlığı azaltma etkisi vardır. Çok stres altında olduğunuzda C vitamini tüketmek iyidir ve limonun içinde bol miktarda C vitamini vardır.
1 limon + 1 bardak içme suyuna karıştırarak sabah aç karnına için. 2 limon + 2 bardak içme suyuna karıştırarak ilkini sabah kalkmasını, ötekini gece için. 3 limon + 3 bardak içme suyunu karıştırın ve ilkini sabah, ötekini akşam sonuncuyu gece için. 4 limon + 4 bardak içme suyunu karıştırın.
Zerdeçal, damar temizliğinde en etkili baharatlardan biridir. Ayrıca damar sertliğini önler ve yağ depolanmasını engeller. Kuşkonmaz, damarlardaki baskıyı azaltır ve bu sayede kan akışını hızlandırır. Ayrıca damar tıkanıklığı ve enflamasyona da iyi gelir.
Doktorlar sıtma hastalarının tedavi süresince ve iyileşme döneminde limon suyu tüketmemelerini önermektedir. Turunçgiller bazı insanlarda alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Reaksiyonlar migren ve cilt alerjisini içerebilir.
Gece limonlu su içmek, geceleri daha az tuvalet ihtiyacınızın olması demektir. Bu nedenle, yatmadan önce limonlu su içtiğinizde günde 6 ya da 8 saat kesintisiz uyku uyuyabilirsiniz. Bunun için yatmadan önce bir ya da iki bardak limonlu su içerek deneyebilirsiniz.
Özellikle otuzlu yaşlardan sonra sigara veya alkol gibi zararlı alışkanlıkları olanların sarımsak ve limon suyu kürünü sıkça yapmaları gerekiyor. İşte faydaları: Bu kürün en önemli faydalarından biri, bütün damar iltihaplarını tedavi eder. Tıkanan damarları açar, damar sertliklerini ve hipertansiyonu engeller.
Limonun antioksidan özelliği ve yüksek seviyedeki C vitamini seviyesi, tansiyonun dengelenmesinde çok etkilidir. Vücuttaki serbest radikallerle savaşan limon, yüksek tansiyonun düşürülmesinde de çok etkili olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri