Ayrıca sabah çorbası; şekerli, karışık, alışılmış kahvaltı yerine en sevdiğiniz sebzeyi yemek için de harika bir fırsat sunuyor. Pelin Bozkurt Bilgiç; özellikle sebzeli çorbaların, yüksek besin içeriğini düşük enerji yoğunluğu ile birleştirdiği için beslenme açısından harika bir seçenek olduğunu söylüyor.
Özellikle soğuk kış günlerinde kahvaltıda çorba içmek hem içimizi ısıtacak bir öğün fikri hem de içeriğinde bulunan zengin vitamin ve lif kaynakları ile besleyiciliği açısından da güzel bir alternatif oluşturuyor.
Kış aylarının vazgeçilmezi çorbaların sabahları aç karnına tüketilmesine de değinen Bayer "Çorba ve meyve suyu kahvaltı yerine geçmez. Aç karnına kahvaltı yerine kokteyl tüketmek besin öğelerinin yetersiz alınmasına ve tokluk süresinin oldukça azalmasına neden olur.
Sebze çorbası, yemek için en iyi çorbalardan biridir. Patates, havuç, soğan, yeşil fasulye ve yeşil bezelye ile sebze çorbası yapılır. Domates çorbası, oldukça düşük kalori içeriğine sahip az yağlı bir çorbadır.
Ancak çorba tüketirken dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Bu da çorba tüketiminin ana yemeklerden önce olmasıdır. Genelde her yemek başlangıcı çorba ile yapılır. Ama aslında sağlıklı beslenmek için yenen yemekte tam olarak doymak ve yeterince enerji alınabilmesi adına yenen yemeğin rahat sindirilebilmesi gerekir.
İlgili 15 soru bulundu
Doymak için karbonhidrat ağırlıklı, yağlı ve ağır yemekler yerine çorbayı tercih edin. Çorba, midede fazla yer kaplayarak kısa sürede doygunluğa ulaşmanızı kolaylaştırır ve sonrasında daha fazla yemenizi önler. Böylece hem öğünde, hem de gün içinde daha dengeli beslenebilirsiniz.
İçeriğindeki yüksek posa nedeniyle uzun süre tokluk hissi yaratan çorba ile kısa zamanda sağlıklı bir şekilde kilo verebilir ve lezzetinden dolayı diyet yaptığınızın farkına varmayabilirsiniz. Sabah, öğle ve akşam günde 3 kez tüketilmesi önerilen zayıflatan mercimek çorbası ile yağlarınızdan kurtulabilirsiniz.
Yumurtalı patatesler, çıtır peynirler, ev yapımı sarelle, kahvaltılık sos, menemen, omlet, aperitif sunumlar, yumuşacık pankekler, krepler ve çok daha fazlası kahvaltıda ne yenir sağlıklı ve ev yapımı seçenekleriyle sizlere sunuluyor.
DETOKS ETKİSİ YAPAR
Çünkü öğünlere çorba ile başladığınızda; çorbanın düşük kalori sağlaması ama midede fazla yer kaplayarak kısa sürede doygunluğa ulaşmanızı kolaylaştırması daha fazla yemenizi önler. Böylece hem öğünde, hem de gün içinde az kalori alarak zayıflama etkisini de vücutta doğal olarak sağlarsınız.
Mercimek Çorbası
Yüksek lif içeriğiyle pekliğe iyi gelir ve kalın bağırsakların çalışmasını düzene sokar. Hemoroit ve diğer kalın bağırsak sorunlarında iyileştirici etkiler yapar. Mercimek içerdiği yüksek orandaki demir ve folik asit nedeniyle kansızlığı önler.
Yemek öncesinde çorba içmek, ana öğünlerin daha kolay bir şekilde sindirilmesini sağlar. Özellikle sebze ve et ile hazırlanan çorbalar vücudun hastalık direncini arttırarak, grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara yakalanma riskini düşürür.
Yemek yeme alışkanlığınızı bilmiyoruz ama uyanır uyanmaz 1 saat içinde yemek yemenizin önemine dair birkaç sözümüz olabilir. 1- Metabolizmanız Harekete Geçer! Çünkü kan seviyeniz ve insülin değerleriniz dengelenir ve bu durum metabolizmanıza 'çalış' komutu olarak ulaşır.
Sabahları kahvaltı etmekten pek hoşlanmayanların uyandıktan 1 saat sonra, 2 saati aşmadan kahvaltı edebileceklerini de öneren Shank, bu 2 saatlik süre içinde kahvaltı etmenin gün boyu kendinizi enerjik ve tok hissetmenize yeteceğini söylüyor.
Zengin ve besleyici içerikleri ve çeşitliliğiyle sofralarımızın vazgeçilmezi olan çorba, hem tok tutarak hem de metabolizmanızı hızlandırarak hızla kilo vermenizi sağlayacak bir besindir.
Yeterli ve dengeli bir kahvaltı protein, karbonhidrat ve yağlar olmak üzere 3 besin grubundan besinleri içerir. Kahvaltıda kaliteli protein kaynağı olan yumurta, tam tahıllı ekmek, peynir, süt, mevsim sebzeleri ve kavrulmamış (tuzsuz) kuruyemişler yer almalıdır.
Kahvaltı gereklidir. Gün içindeki her ana öğün gibi kahvaltı da uzun bir açlık sonrası düşen kan şekeri seviyesini yükseltmesi ve güne daha enerjik başlamaya yardımcı olması nedeniyle atlanmaması gereken bir öğündür. Kahvaltıda yeterli protein tüketen kişilerin iş verimi ve konsantrasyonu daha yüksek bulunmuştır.
Kahvaltıdan 4-5 saat sonra, öğlen yemeğini yemen idealdir. Öğlen öğünü için en uygun saat 12.00'dir.
Sabah kahvaltınızda antioksidan, C vitamininden zengin sebze ve meyvelerden tüketerek güne zinde başlayın. Kahvaltınızı; meyveler, domates, yeşil biber, kırmızı biber, maydanoz ve dere otu ile renklendirin. Ara öğünlerde ise kuru meyveler yiyerek enerjinizi artırabilirsiniz.
Sabah uyandığınız zaman tıpkı yüzünüzü yıkamak gibi vücudunuzu da yıkamanız lazım. Bu yüzden uyanır uyanmaz bir bardak su veya bitki çayı içmek bu saatler için en uygunu.
* Kandaki kolesterol oranını düşürür ve kan akışını hızlandırır. * Kalp ve damar hastalıkları ile şeker hastalığından korunmaya yardımcı olur. * Kalp krizi riskini azaltır. * Bağırsakları çalıştırarak vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasını kolaylaştırır ve kabızlığı giderir.
Mercimek çorbasının fazla tüketimi, midedeki gaz miktarını arttırır ve çeşitli hastalıklara sebebiyet verir. Mercimek sindirilmesi zor bir besin olduğu için, beraberinde su tüketimi midede şişlik yaratır. Çok sık tüketiminde mide gazı oluşur. Bunun sonucunda kişide mide gazı, mide yanması sorunları ortaya çıkar.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Çorba midede ne kadar kalır? Vücuda giren herhangi bir besinin mideden geçip bağırsağa geldikten sonra tam olarak sindirilmesi ise 24-36 saat sürüyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri