Enerjinizi artırmada yardımcı olan en önemli besinlerden biri olan proteinlerde özellikle gerekli olanlardandır. Yumurta, az yağlı et, tavuk, balık, fasulye, soya fındık ve az yağlı süt enerji veren protein kaynaklarından bazılarıdır. Su tüketimi en büyük ihtiyaçlardan birisi ve en önemlisidir.
SABAHLARI ENERJİK UYANMAK İÇİN TÜYOLAR
Kafeinli yiyecek ve içeceklerin yanında adrenalin salgılamanıza neden olan olaylar veya korku filmleri de uykunuzu kaçıran etkilerle sizi karşı karşıya bırakabilir. Bu nedenle yatmadan önce rahatlatıcı ve dinlendirici bitki çayları, süt veya bir bardak su içebilirsiniz.
İlgili 30 soru bulundu
Kansızlık, karaciğer ve kalp yetmezlikleri, enfeksiyonlar, vitamin eksiklikleri, uzun saatler süren iş temposu, duygu durum değişiklileri, uyku bozuklukları, stres ve depresyon hallerinin sonucunda ortaya çıkabilir.
Sabah kalktığınızda perdeleri açın. Gün ışığı uyanıklığa daha çabuk geçmenize yardımcı olacaktır. 4) Uyku öncesi ılık bir duş almak ya da kitap okumak gibi alışkanlıklar geliştirin. 5) Uykudan bir-iki saat önce televizyon, bilgisayar, akıllı telefon gibi parlak ışığa sahip cihazları kullanmayı bırakın.
Sabah mutsuzluğunun bir diğer nedeni de depresyondur. Depresif bir ruh hali sadece uyku sorunlarına, dikkat bozukluklarına, konsantrasyon güçlüklerine, unutkanlık ve yorgunluklara değil, mutsuzluğa da yol açar, özellikle sabah mutsuzluğu bunların başında gelir.
2 tane muz, 90 dakikalık egzersiz için gereken enerjiyi veriyor. Depresyondan koruyor. Kan şekerini düzenliyor. Sinir ve stresle mücadelede yardımcı oluyor.
Sabah Yorgunluğunun Çeşitli Sebepleri
Tüm bu rahatsızlıkların yanı sıra uyku Apnesi, fmf ailevi akdeniz ateşi, diyabet gibi kronik rahatsızlıklar, kansızlık, aşırı kafein tüketimi gibi bir çok nedenden dolayı yorgun uyanıyor olabilirsiniz. Ayrıca su tüketiminin az olması durumu da sabahki halinizi etkilemektedir.
Enerji veren vitaminler; C vitamini, Koenzim Q10, Riboflavin (B2), B vitamini, B12 vitaminleridir.
Depresyona ne iyi gelir özellikle her sabah sizi zinde tutacak ve neşe verecek bir alışkanlık edinin. (Spor yapmak, yoga, erken kalkmak, meditasyon yapmak, müzik dinlemek..) Depresyona ne iyi gelir erken kalkmayı kendinize şart koşun. Uyku uykuyu çeker.
Depresyon belirtileri çaresizlik, üzüntü ve umutsuzluk duygularını içerebilir ve bunlar sabahları daha kötü olabilir. Bu günlük değişimin en yaygın terimi, sabah depresyonudur. Günlük, belirtilerin her gün aynı saatlerde ortaya çıktığı veya daha şiddetli göründüğü anlamına gelir.
Bu döngünün ortasında uyanmak huysuz ve yorgun hissetmemize neden olabiliyor. İşte The Sleep Calculator isimli bu uyku hesaplayıcısı bunları dikkate alarak sizin için ideal uyku zamanını belirliyor. İşte örnekler: Sabah 06.00'da uyanmanız gerekiyorsa: Yatış saatiniz 20.46, 22.16, 23.46 veya 01.16 olmalı.
D vitamini seviyeniz önemli
Sabahları yataktan bir türlü kalkmak bilmiyorsanız, uykunuzu alamıyorsanız mutlaka D vitamini seviyenizi kontrol ettirmenizi öneririm.
Her gün düzenli bir şekilde spor yapmak, yaklaşık 1 saat kadar yürümek, dışarıda vakit geçirmek, hafta sonları eve kapanıp yatmak yerine çeşitli aktivitelere katılmak, psikolojik halsizlik ile başa çıkmak yolları olarak gösterilebilmektedir.
Sabahları Yorgun Kalkmanın Nedenlerinden Bazıları
Düzenli bir uyku ve yatma rutininin olmaması Gün içinde 30 dakikayı aşan gündüz şekerlemeleri. Yatarken televizyon izlemek, cep telefonu ya da bilgisayar kullanmak. Yatak odasının çok sıcak, çok aydınlık ya da çok gürültülü olması
Sabah 5'te uyandığınızda, günlük rutinlerinizi yapmak için herkesten daha fazla vaktiniz olur. Yani günün en verimli saatlerini, günlük işlerinizi yaparak geçirebilirsiniz. Günlük rutinlerinizi erkenden tamamladığınızda, motivasyonunuz maksimum düzeyde olur.
Şekerleme yapmak, spor sonrası istirahat, yürüyüş yapmak vücut yorgunluğunuzu en aza indirir. Mate ve nane yapraklarıyla demlenen çay, uyarıcı etkiye sahip olup birkaç kabuk tarçınla kan şekerinizi dengeleyerek daha enerjik hissetmenizi sağlar. Bununla birlikte yeşil ve beyaz çay içmek vücut yorgunluğunu azaltır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri