Yediğiniz bir poğaçayı vücudunuzun yakması için ise tempolu 7 bin 500 adım atmanız gerekiyor. Uzman Diyetisyen Esra Çelakıl, "Eğer 2 ay boyunca her sabah poğaça yerseniz tam 2 buçuk kilo yağ kütlesini vücudunuza eklemiş olacaksınız.
Sade poğaçanın yanında peynir, zeytin, kıyma ve kaşar gibi iç malzemeler ile zenginleştirilen poğaça, daha yüksek kaloriye sahip olur. İçerdiği yüksek karbonhidrat oranıyla enerji vermesine rağmen düzenli tüketildiğinde kilo almanıza neden olur.
Çünkü poğaça vücuda daha çok karbonhidratın girmesine sebebiyet verir. Bu nedenle hızlı bir şekilde kilo alınmasına neden olur. Özellikle diyet yapan ve günlük kalori alımına dikkat eden kişilerin mutlaka poğaça tüketirken dikkatli olması gerekir. Günlük 1 adet orta boy poğaça en ideal olanıdır.
Sabahın erken saatlerinde tüketilen poğaça gibi sağlıksız yiyecekler insan vücudunda kalp ve damar sağlığına hasarlar vererek kalbin daha kısa bir sürede yorulmasına neden olur. İçerisinde yoğun miktarda bulunan yağlar, vücuda kısa zamanda yağ ve kilo olarak geri döner iken yapılmaya çalışılan diyetlerde işe yaramaz.
Simit elbette kilo aldırabilir. Tabii eğer miktarını fazla kaçırırsanız! Ancak kendi porsiyon kontrolünüzü yapıyorsanız ve sadece simit ile karın doyurmaya çalışmıyorsanız o zaman diyetinize simidi ekleyebilir, hatta simit tüketerek zayıflayabilirsiniz.
İlgili 21 soru bulundu
Çok su içmek kilo aldırmamaktadır. Su içerisinde hiçbir kalori bulunmamaktadır. Bu nedenle çok su tüketimi kişilere avantaj sağlamaktadır.
Siyah Çay Kilo Aldırır Mı? Türk toplumunun en çok tükettiği çaylardan biri olan siyah çay, tek başına kilo aldırmaz. 1 fincan çay 1 kalori içerdiği için bu oranın kilo almaya etkisi çok yoktur. Gün içinde 10 bardak çay içseniz dahi yine de kilo almanız beklenmez.
Yapılan araştırmalar, kahvaltı öğününü atlayan bireylerin obez veya fazla kilolu olmaya daha meyilli olduğunu göstermektedir. Daha geniş çaplı çalışmalarda ise, kahvaltıyı atlayan bireylerin kahvaltı eden bireylere göre 4,5 kat daha fazla kilolu olduğu gösterilmiştir.
Hamur işi tüketmek: Poğaça, açma gibi pastane ürünleri her gün tüketildiğinde hem vücuda zarar verir hem de kilo aldırır. Bir tanesinin kalorisi 250 ile 450 civarında değişen bir poğaça arada bir tüketilebilir ancak bunu sürekli hale getirmemek gerekir.
1 adet poğaça 65 gram kadardır. Bu gram hesabı poğaçanın büyüklüğüne göre değişir. Günlük her sabah 1 adet poğaça tüketildiğinde yaklaşık olarak 225 kalori alınmış olur.
Glikojen depolarını doldurulduktan ve vücudun enerji ihtiyacı da karşılandıktan sonra, aldığın fazladan enerjiler ise yağ olarak depolanacaktır. Yani 1 kilo alabilmek için ortalama 7000 kalori daha fazla alman gerekiyor ve bunu da bir gecede yapman neredeyse imkansız.
Peki, tatlı sonrası kilo almamak için ne yapmalıyız? Tatlı yedikten sonra kısa bir süre sonra acıkma hissi oluşur. Bunun önüne geçmek için sirke tüketmek gerekir. Asetik asit sayesinde, mide boşalması hemen gerçekleşmez, açlık hissi baskılanır, böylece kilo alımı azalır.
Eğer, 2 ay boyunca her sabah poğaça yerseniz tam 2 buçuk kilo yağ kütlesini vücudunuza eklemiş oluyorsunuz. Yediğiniz bir poğaçayı vücudunuzun yakması için ise tempolu 7 bin 500 adım atmanız gerekiyor.
Günde Haşlanmış ya da tavada 2 adet yumurta tüketmek kilo aldırabilir. Aldığınız kalori miktarını azaltmak istiyorsanız yumurtayı tavada pişirerek değil haşlayarak tüketmeye özen göstermeniz gerekir. Haşlanmış yumurta kalori bakımından en zengin olan kısım iç kısımda bulunan sarı yerdir.
Her gün kahvaltıyı geçiştirmek için tüketilen poğaça ve hazır meyve suyu, 2 ayda fazladan 2.7 kilogram olarak vücutta depo ediliyor. Fazla şeker ve kalori alımına bağlı olarak karaciğer yağlanması, kalp ve damar hastalıkları, obezite, kanser, yüksek kolesterol ve tip-2 diyabet gibi hastalıkların riski artıyor.
Uzun süren düşük kalorili diyetler sonucunda, kalp kaslarının erimesi ve hatta kemik yoğunluğu oluşabiliyor. Kemik yoğunluğunun azalması; eklem ağrılarına ve yorgun uyanmaya neden olurken, kalp kasının erimesi ve kalp krizlerine kadar ulaşan sonuçlara varabiliyor.
Kısaca yağ kaybı mekanizması şöyledir: kilo kaybederken yağ hücreleri kaybolmaz sadece boyutları küçülür. Kilo kaybıyla beraber yağ hücrelerinin içi boşaldıktan sonra boyutlarının küçülmesi için gerekli olan bir süre vardır. İşte bu dönemde kilo verme hızınız doğal olarak yavaşlayacaktır.
Diyet Yaparken, Her Gün Düzenli Olarak Kilo Kaybetmezsiniz.
Gün içerisinde sık sık tartılmak, size kilonuzla ilgili sağlıklı bir bilgi vermez. Vücut sıvısındaki değişime bağlı olarak, kilomuzda günlük dalgalanmalar olabilir.
Geceleri yemek yiyip yatmanın, sanıldığı gibi kilo aldırmadığı, aksine metabolizmayı hızlandırarak kilo kaybını kolaylaştırdığı belirlendi.
Yemekten hemen sonra yatağınıza uzandığınızda, vücudunuza yediğini yakması için yeterli zaman vermezsiniz ve kalori yakımı gerçekleşmez. Bu da kilo almanıza neden olabilir.
Makarnayı akşam saatlerinde yemek eğer porsiyon miktarını aşarsanız size kilo aldırabilir. Porsiyonun yanı sıra makarnayı hazırladığınız sosun ve içindeki tuz ve yağ oranının da etkisi büyüktür. Eğer makarnanızı kepekli, tam buğday tüketir ve porsiyona dikkat ederseniz kilo alma problemi yaşamazsınız.
Zeytin içerisinde yer alan kalori sayesinde bu duruma yardımcı olmak mümkündür. Ancak buna rağmen gece yeşil veya siyah zeytin tüketmek, kilo alımına neden olabilir. Zeytinin içeriğinde yer alan düşük kalori, normalde kilo alımına neden olmazken, gece tüketilmesi durumunda kilo alımına neden olabilir.
100 gramında sadece 55 kalori bulunan yoğurt hem düşük kalorili hem de besleyici olmasıyla zayıflamaya yardımcı oluyor; içinde bulundurduğu karbonhidrat, protein ve yağa ek olarak kalsiyum açısından da çok zengin olması sebebiyle sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri