Baklava üreticilerinden biri olan Hacı Sabri Baday, baklava üretimine Gaziantep'te başlamış ve Ankara'da devam etmiştir.
Gaziantep'te doğan BADAY, baba mesleği olan kebap ve baklavacılığı 1949 yılına kadar Gaziantep'te sürdürüp aynı yıl Ankara'ya geldi ve Denizciler caddesinde kebap ve baklavacılığı beraber sürdürdü.
Tabi ki bunda, uzun yıllardan bu yana baklava yapımını kuşaktan kuşağa aktaran ailelerin payı oldukça büyük. İşte bunlardan bir tanesi de, 50 yıldan uzun bir süredir bu meslekle uğraşan ve Ankara'da Baklavacı Hacıbaba markasını sizlerle buluşturan Baday ailesi.
Hacı Baba Şeyh, (Kürtçe: Hecî Baba Şêx; 1882 Bükan, İran - 1959, Turcan, Kürdistan Eyaleti, İran) Mahabad Cumhuriyeti'nin tek (Serokwezîr) başbakanıdır. İslam alimi olmasının yanında matematik ve Yunan felsefesiyle de uğraşmıştır ve bu alanlarda yazmış olduğu iki kitabı vardır.
Hacıbaba Pastaneleri sahibi Yılmaz Elaldı, ülke ekonomisine katkı sunmak istediklerini belirterek, “Diyarbakır'daki 14'üncü Türkiye geneli ise 24'üncü şubemizi açtık" dedi.
İlgili 32 soru bulundu
Hacıbaba Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Elaldı, insanların tembelliğe alıştığını ve devlet kapısında çalışmak istediğini vurguladı. Elaldı, özel sektörde çalışmak talep etmeyenlere saha müdürü ve şube müdürlerini örnek göstererek bulaşık ve komiden geldiklerini ve memurdan daha fazla maaş aldığını kaydetti.
Hakkımızda - Emiroğlu Baklava. Kastamonu'dan İstanbul'a 1964 yılında göç eden Sevim ailesi Çapa'da şekerci dükkânı açmakla işe başlıyor. Emiroğlu Baklavaları Ortağı Abdullah Sevim'in ailesi, şekercilikte 6 yıl hizmet verdikten sonra, 1970'li yıllarda pastacılığa dönüş yapıyor.
Sirkeci, Karaköy, Bakırköy, Şirinevler ve Otogar'da Baklavacı Alimoğlu şubeleriyle İstanbul halkına baklavayı sevdirdi. Daha sonra Kuyumculuk sektörüne girdi. Şu an İnşaat sektörlerinde, Ali ÇAPAN oğulları İlksen ÇAPAN ve Alimoğlu Mert Çapan ticari faaliyetlerini sürdürmektedir.
1978 - 1984 yıllarında Mehmet Gözalıcı tafarından kurulan ve Mersin de başlayan baklavacılık serüvenimiz. 1985 yılından buyana Antalya da devam etmektedir.
Türkiye'de baklavanın başkenti Gazianteptir. Burada birbirinden ünlü ve lezzetli ürünler yapan baklavacı bulmak mümkün. Fakat son yıllarda öne çıkan isim Koçak. Bilinen ünlü markaların bir çoğu yoğun turistik üretim yüzünden kalitelerinden taviz vermeye başladılar.
Baklava denince akla ilk önce Gaziantep gelir. Orijinal Gaziantep Baklavası ustadan çırağa öğretilerek, üretim şekli ve lezzeti ile diğer baklavalardan farklılaşmıştır.
Baklava denince akla ilk önce Antep gelir ama, Antepli ustalar ülkenin dört bir yayına dağıldığından pek çok şehirde lezzetli baklavaların tadına bakmak mümkün. Bir rivayete göre erkekler daha çok fıstıklı, kadınlar ise cevizli baklavayı seviyor.
Koçak Baklava; Coşkun ve İbrahim Koçak ustalarının öncülüğünde hammadde seçiminden tüketiciye ulaşana dek her aşamada kontrolü elden bırakmadan yaklaşık 130 kişilik ekibi ile büyük bir itinayla üretim yapmaktadır.
İstanbul'da Fatih'ten sonra Beşiktaş'ta da şube açan otobüs şirketi Seç, bir yandan turizm işini yaparken diğer yandan da baklava yani hazır gıda sektöründe büyümeye çalışıyor. Seç firmasının sahibi Saib Konukoğlu hızlı büyümekten yana değil.
Kuşaktan kuşağa bu eşsiz lezzeti aktarmayı hedeflediklerini ifade eden Antepsan Baklava ortaklarından Gökhan Gökgöz, “Büyümedeki hedefimiz; kalitenin ve sağlıklı baklavanın öncelikle tüm Türkiye sonrasında ise dünyaya tanıtmaktır. Bildiğiniz üzere baklava ülkemizde Gaziantep'te coğrafi işaret olarak tescillenmiştir.
Hamido Baklava & Fıstık bayilerimizde satışa sunulan tüm ürünler, Gaziantep'teki üretim merkezimizde yarım asırlık tecrübeye sahip baklava ustalarınca hazırlanan, yöresel lezzetin hakim olduğu ürünlerdir.
Firmamız 1946 yılında Hacı Mehmet Ali tarafından Gaziantep'te kurulmuştur. Gaziantep'te kurulduğu günden bu yana kaliteden ödün vermeden 1986 yılında istanbul'da ilk şubemiz açılmıştır. 1986 yılından bu yana Süleyman Köşkeroğlu ve Cengiz Köşkeroğlu başkanlığında aynı işi titizlikle sürdürüyoruz.
Gazibey baklava sahibi kim? İşletme sahibi Ozan Baylan, misafirleri ile tek tek ilgilendi.
Artık bir Güllüoğlu ve İmam Çağdaş ne kadar biliniyorsa, Koçak da o kadar tanınmışlardan. Hatta genelde Gaziantep'e yemek kaçamağı yapan insanların tercihi İmam Çağdaş'ta akşam yemeği yiyip baklava tadıp, memleketlerine dönerken kutu kutu Koçak taşımak oluyor.
Gaziantep Baklavası denilince ilk akla gelen “Hamido” oluyor. Türkiye Çapında Bayilikler Veriyor: Hamido Baklavaları meşhur Gaziantep Baklavası ve Antep fıstığında Türkiye çapında bayilikler veriyor. Bayilik şartları ve detaylı bilgi 0 505 706 47 25 no'lu telefondan irtibata geçebilirsiniz.
Dünyanın en güzel baklavası: Koçak Baklava, Gaziantep, Türkiye - Tripadvisor.
Osmanlı'nın “Türk” olarak algılanması nedeniyle de Yunan ve Arapların bu nitelemeyi hoş karşılamadıklarını ifade eden Güllü, ”Baklavanın ana malzemesi yufkanın anavatanı Orta Asya'dır ve onu ilk kez yapanlar da Türklerdir. Bugünün yufkası, 11. yüzyılda yazılmış Divan-ı Lügati't-Türk'te 'yuvka' olarak geçiyor” dedi.
Dünyanın en pahalı tatlısı Kahramanmaraş'ta: Bir tepsisi 2.5 milyon lira. Kahramanmaraş'ta bir pastanede altın tepside yapılan bülbülyuvası ve baklavanın fiyatı dudak uçuklattı. Altın tepside baklava 2.5 milyon, bülbülyuvası tatlısı ise 500 bin liraya satılıyor.
Özaslan, 4 ay süren Ar-Ge çalışmaları sonucu midye baklava ismini verdiklerini yeni lezzeti ortaya çıkardıklarını ifade ederek, "Ürünü piyasaya sürdüğümüzde vatandaşların seveceğini ve talep edileceğini biliyorduk. Talebin artmasıyla ünü şehir dışına da yayıldı. Çeşitli kentlerden talepler gelmeye başladı." dedi.
Baklava sözcüğü eski Türkçe'de baklağu veya baklağı olarak geçer. Aynı zamanda “baklava” isminin Moğolca 'bağlamak, sarmak' anlamına gelen bayla- sözcüğünün üstüne Türkçe olan fiil eki -v getirilerek türetilmiş olabileceği de belirtilmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri