Yüzünüz için kullanacaksanız sabah ve akşam olmak üzere günde iki kere cildinize uygulayabilirsiniz. Böylece hem gece cildinizde oluşan yağı temizlemiş olur hem de gün içince dış etkenlerle kirlenen cildinizi derinlemesine temizlersiniz.
Keçi sütü sabunu yüze faydaları arasında en önemli detay nemlendirici yapıda olmasıdır. Bu şekilde cildi nemlendirir ve kuruluğu giderir, böylece cilt daha yumuşak ve esnek hale gelir. Akne ve sivilceye eğilimli ciltlerde kullanıldığında, doğal içeriğiyle gözenekleri temizler ve sivilce oluşumunu azaltabilir.
Cildi nemlendirmesi özelliği ile kurak ve soğuk yerlerdeki insanlar için doğal bir nemlendiricidir. Cildinizde bir döküntü ve kaşıntı varsa keçi sütü sabunu ile bu rahatsızlığı ortadan kaldırabilirsiniz. Hassas ciltler için popüler bir sabundur.
Çünkü keçi sütü sabunu ile temizlediğiniz ve tonik sürdüğünüz yüzünüz yağdan kirden arındığı için gerilme hissine kapılabilir. Bu noktada da yüzünüze uygun nemlendirici kreminizi mutlaka kullanmanız gerekir.
İlgili 43 soru bulundu
Cildinizin genç ve pürüzsüz kalmasını saglamaya yardımcı olur. Kostik ve paraben içermez. Kullanımı: Kil sabunu ile yüzünüzü bol köpük ile yıkadıktan sonra maske seklinde 2-3 dakika beklettikten sonra yüzünüzü soguk su ile durulayın.
Günlük duş sabunu olarak kullanımında cildi dinlendirir ve nemlendirir. Kullanımı: Sabun ıslatılarak cilde sürülür. Dairesel hareketlerle masaj yaparak ciltte 1-2 dk bekletilir. İçeriği: %100 Zeytinyağı, Keçi Sütü, Su, Sodyum Hidroksit (NaOH).
Yağlı ciltlerin, yaklaşık 1 dakika kadar dairesel hareketlerle sabunu cilde yedirmeleri önerilir. Karma ciltler için: sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kere keçi sütü sabunu kullanılabilir. Cilde uygun nemlendirici bir krem ile cildin nem oranı sabitlenebilir.
Keçi sütü sabunu cildi kurutmadan özenli temizler ve bu sayede cildinizde doğal bir temizlik hissi uyandırır. Keçi sütü sabunu tüm cilt tipleri için kullanılabilir, uçucu yağ içermediği için yaş ve fiziksel durum sınırlaması yoktur.
Ölü deriyi ciltten atma işlemine peeling denir. Keçi sütü sabunu doğal peeling etkisi gösteren etkili bir sabundur. Bu faydasından yararlanmak adına temiz cilde iyice masaj yapar vaziyette yedirilmelidir. Ardından birkaç dakika beklemek sabunun gözenekleri derinlemesine temizlemesine yardımcı olur.
Hassas cilde sahip olanlar gönül rahatlığıyla kullanabilir. Keçi sütü sabunu cildinizi tahriş etmez. Ciltteki enfeksiyonların hızlıca iyileşmesini sağlar. İçeriğindeki selenyum sayesinde cildi güneşin zararlı UV ışınlarından korur.
İyi kalite yağ kullanılan zeytinyağlı sabunun rengi krem renginde olur (keçi sütü içindeki doğal şeker keçi sütlü sabunun rengini biraz daha kırmızıya döndürmektedir); atık yağ kullanılan zeytinyağlı sabunların rengi ise yeşile dönük olur. Bu husus da sabunun renginden anlaşılabilir.
Eşek sütü sabunu özellikle güneş lekelerine, sivilce, akne lekeleri ve kırışıklıklara iyi geliyor. Keçi sütü sabunu da hem lekelere iyi geliyor hem de düzenli kullanıldığı zaman ten rengini beyazlatıyor. Saf defne sabunlarımız ise saçları güçlendiriyor" diye konuştu.
Kantaron sabunu,cilt üzerinde oluşacak lekeleri ortadan kaldırır. Düzenli olarak kullanılan kırmızı kantaron sabunu yüz ve vücutta bulunan sivilce izi, yara, yanık ve kırışıklıkları giderir.
Keçi sütü sabunu protein miktarı bakımından zengindir. Bu prteinler sayesinde de sivilce ve akneye sebep olan birçok bakteriyi öldürerek, cildin arınmasını sağlar. Aynı zamanda gözenekleri sıkılaştırır. Bu sayede cilt daha genç ve daha canlı bir görünüme sahip olur.
Eşek sütü sabunu; cildin yumuşaklığını, canlılığını ve nem dengesini sağlayan E vitamini, amino asitler, A, B1, B6, B12, C, ve E gibi vitaminler içerir. Bu maddeler cildi besleyerek nemlendirir. Eşek sütü sabunu düzenli kullanıldığında ise cildin daha genç, parlak, sıkı ve pürüzsüz görünmesine fayda sağlar.
Doğal şekilde cilt temizliği yapmak için keçi sütü sabunu en doğru seçimdir. Ayrıca cildin nefes almasına yardımcı olurken gün içerisinde cilde yapışan toz, kir ve terden de cildi arındırır. Keçi sütü sabunu doğal peeling etkisi yaparak ciltte ölü deriyi temizlerken hücrelerin de canlanmasına yardımcı olur.
Keçi sütü sabunu, cildinizi temizler, arındırır ve cildinizin nefes alabilmesini sağlar. Aynı zamanda sivilce oluşumunu önleyen keçi sütü sabunu, cilt lekelerinin açılması için de kullanılır. Cilt üzerinde meydana gelen egzama ve mantar gibi sorunlar üzerinde de etkili olan sabun, doğal içeriğe sahiptir.
1) Sivilce ve Akne Tedavisinde Kullanılır
Kükürtlü sabun sivilce ve aknelere iyi gelmektedir. Kükürtlü sabunun cildi kurutma özelliği bulunmaktadır. Antiseptik ve antibakteriyel bir sabun türüdür. Bu neden cilt problemlerinde tedavi amacıyla yaygın olarak kullanılmaktadır.
Keçi sütü A, B1, B6, B12, C, D, E vb. Gibi vitaminlerle ve çinko, bakır, demir, selenyum vb. Gibi minerallerle doludur. Bunun dışında yağ asitleri de içerir. Amino asitler, sitrik asit, antioksidanlar ve enzimler keçi sabununun içinde bol bol bulunur.
Eşek sütü sabunu içerdiği E vitamini sayesinde cildi besleyerek sivilce oluşumunu önlemenize yardımcı olur. Aynı zamanda peeling etkisi de gösterdiği için cildi beyazlatma özelliği de vardır.
Yüzü sabunla yıkamak için pH değerlerini göz önünde bulundurmanız gerekir. pH değeri düşük olan sabunlar cildinizin kurumasına yol açarken aynı zamanda çatlamasına da sebebiyet verebilir. Yüz sabunu kullanılacağı zaman ortalama olarak pH değerinin 5 ile 6 aralığında olmasına özen göstermelisiniz.
Keçi sütlü sabunun süt alerjisi olanlar dışında herkes gönül rahatlığıyla kullanabilir. Kuru ciltler için süt içeriği sayesinde nemlendirme sağlayacaktır. Cilt besleyip dış etkenlere karşı koruyacaktır. Yağlı ciltler için nem dengesi oluşturur ve cildin yağ gözeneklerini temizler, güzel doğal bir görünüm kazandırır.
Gano Soap keci sütlü sabunun kulanılışı : Keci sütlü sabunu köpürtüp masaj yaparak ciltte sürüp en az 10-15 dk bekletiniz. Cilt tipine göre bekleme süresini azata bilirsiniz. Ardından kaliteli bir nemlendirici sürülmesi tavsiye edilir. Cildiniz eskisinden daha parlak ve yenilenmiş olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri