Dolayısıyla yüz sabunu kullanımı genelde suyla yüzün yıkanması şeklinde olmaktadır. Öncelikle yüz sabununu elimizde köpürtüp güzelce sanki el yıkar gibi yüzümüzü yıkayabilir. Ardından da güzelce bol su ile köpükler giderilir. Böylece yüzün yumuşak bir yapıya sahip olduğunu fark ederiz.
Normal sabunlar gibi köpürtülerek kullanılan şeffaf sabunları özellikle ciltte masaj yaparak uygulamak daha etkili olacaktır. Kullanım amacına göre ciltte 5 ya da 7 dakika gibi bekletilerek ılık suyla durulamak yeterli olacaktır.
Cildin kuruması, uzun vadede olumsuz sonuçlara neden olacaktır. Cilt sabunla yıkandığında cilt çok fazla kuruyacaktır. Sabun cildin yüzeyindeki tüm suyu dışarı atacak ölü, kuru cilt hücrelerine sebebiyet verecektir. Cildin kaybolan nemini telafi etmek için nemlendirici kullanmak da fayda sağlamayacaktır.
Yüzü Sabunla Yıkamak Zararlıdır
Yüzümüz için kullandığımız sabunlar ancak içeriği nedeniyle zararlı olabilir. pH değerleri cilt yapısına uygun olmayan, nemlendirici içermeyen, yüksek derecede kimyasal madde bulunduran ve kokulu sabunları kullanmak zamanla ciltte tahrişe sebep olabilir.
Yağlı bir cilde sahipseniz yağsız sabunları tercih etmeli, yağsız bir cilde sahipseniz ise yüzünüzü kurutmayacak nemlendirici özelliğe sahip sabunları tercih etmelisiniz. pH değeri burada çok önemlidir çünkü pH değeri düşük sabunlar cildinizi kurutarak çatlamasına yol açar.
İlgili 25 soru bulundu
Normal Cilt Bakımı
Normal cilt günde 2 kez hafif bir bebe sabunu ile yıkanmalı ve gül suyu veya benzeri bir temizleyici kullanılmalıdır. Gece yatarken derinin nemini sağlayacak su bazlı nemlendirici kullanılmalıdır.
- Kükürtlü sabun: Sivilceler için kullanımı tavsiye edilen doğal sabunlar arasında üst sıralarda göze çarpan bu özel sabun, sivilceleri ve akneleri kurutucu özelliğe haizdir. Antiseptik ve anti bakteriyel olan kükürtlü sabun, ciltte yağlanmaya neden olan yağ salgısını azaltır.
8 - Çok sık yıkamak
Yüzünüz için ideal olan yıkama sabah ve akşam günde iki kezdir. Uzmanlar cildimizi çok fazla yıkarsanız kuruyup ve tahriş olmakla birlikte yağlanacağını da söylüyor.
Cilt Beyazlatıcı Sabun düzenli kullanımda ölü cilt hücrelerinin atılmasında, cilt renginin açılmasında ve cildin beyazlamasında son derece etkilidir. Koltuk altı, diz kapağı, kol dirsekleri gibi çeşitli nedenlerle kararmış olan bölgelerin renginin açılmasını sağlar.
Yüzünü nasıl temizlemelisin? Yüzünü sadece suyla temizlemek yeterli olmaz. Cildindeki kirleri ve gözeneklerinde biriken yağları arındıracak bir yüz temizleme ürünü kullanmanı öneririz.
Kalıp sabunlar, ciltteki kir ve bakterilerden kurtulmak için oldukça etkili. Eğer vücudunuz için de sabunla cilt temizliği sağlıyorsanız sabunu doğrudan bir life veya banyo süngeri üzerine sürün ve iyice köpürtün, ardından ıslak cilde uygulayın. Duştan sonra da cildinizi yeniden nemlendirmeyi unutmayın.
Sabunu elinizde köpürterek saç ya da cilde uygulayabilirsiniz. Cilde masaj yaparak köpüğü uygulayabilir, durulayabilir ve cildinizi bir havlu ile kurulayarak işlemi tamamlayabilirsiniz.
Sivilce Lekelerine İyi Gelen Sabunlar
Yüzümüzü temizlemek için kullandığımız sabunlar son derece önemli. Eğer yanlış bir sabun kullanırsak ciltte yağlanma yapabilir ve sivilce lekelerini büyütebilir.
Sabun Alerjisine Ne İyi Gelir ve Nasıl Geçer? Sabun alerjisine karşı cildi nemlendirmek oldukça iyi gelecektir. Aynı zamanda sabun alerjisine karşı ciltte meydana gelen kızarıklıklar ve kaşıntılar için merhemler kullanılabilir. Ciltte oluşan yanmaların geçmesi için de tedavi edici kremlerin kullanımı tercih edilebilir.
Eğer geceleri yüzünüzü köpürtüp durulanan bir temizleyici ile yıkıyorsanız ve yağlı olmayan bir cilde sahipseniz sabahları sadece su ile yıkayabilirsiniz. Çünkü yatmadan önce yapılan cilt temizliğinin ardından gece boyunca yıkanması gereken herhangi bir şeyle temas etmezsiniz.
Çünkü tıbben bilinen hususlardan biri de, burnun sinüslerin açılmasında ve sinüzit tedavisinde önemli olduğudur. Çünkü temizlenip dışarı atılmayan ve burunda biriken mikroplar, genizden gelen akıntılarla solunum ve dolaşım yollarına yayılıp yerleşecek ve buraların enfeksiyon kapmasına sebep olacaktır.
Gün boyunca yüzünüze hücum eden ter ve doğal vücut yağları, toz ve diğer kirleticiler cildimizin en dış tabakasında birikir. Bu tabakayı gece yatmadan önce temizleyerek cildimizin nefes almasını sağlamış oluruz.
Keçi Sütü Sabunu: Cilt ve yüz lekelerinin giderilmesinde kullanılır. Leylak Sabunu: Hoş kokusuyla gergin ve yumuşak bir cilde sahip olursunuz. Limon Sabunu: Yağlı ciltler için ideal temizleyicidir. Mango Sabunu: Mantar hastalıklarında kullanılır.
Yüz özel sabunlar ve temizleyici jel solüsyonlarla günde iki defa yıkanmalıdır. Yağsız güneş kremleri kullanılmalıdır. Cildin kurumasına karşılık yağsız nemlendiriciler kullanılmalıdır. Sivilce oluşumları asla patlatılmamalıdır.
Pirinç sabununun en popüler faydalarından biri, cilt üzerindeki beyazlatıcı etkileridir.
Doğal sabunlar; ciltteki yağlanmayı, sivilceleri, sarkmaları ve kırışıklıkları gidermekte çok faydalı olmaktadır. Günümüzde birçok kimyasal içeren ürünler üretilmekte ve cilt için bunlar tercih edilmektedir. Bunun yerine doğal olarak ciltteki problemlere uygun bir sabun tercih etmek en sağlıklısıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri