1) Staj defteri sadece mavi renkli tükenmez ya da dolma kalem ile doldurulur. Kırmızı, siyah, vb renkli kalemler kullanmayınız. 2) Her bir staj günü için en fazla bir sayfa kullanılır. 3) Staj Defterinde staj yetkili kişisine ait imza-mühür-kaşe bilgileri mutlaka doldurulmalıdır.
Staj defteri bilgisayarda ya da tükenmez kalem kullanarak okunaklı bir şekilde el yazısı ile doldurulmalıdır. Bilgisayarda yazılan staj defterleri; Times New Roman 12 (başlıklar 14) punto ve siyah renk kullanılarak yazılmalıdır. Satır aralığı 1,5 seçilmeli, metin iki yana yaslı olmalıdır.
Gerekmedikçe tüm yazılarda siyah renk kullanılmalıdır. Satır aralıkları en fazla 1.5 satır olmalıdır.
❖ Gerekmedikçe tüm yazılarda siyah renk kullanılmalıdır. ❖ Satır aralıkları en fazla 1.5 satır olmalıdır.
6- Staj defterindeki tüm yazılar kurşun kalemle değil, TÜKENMEZ veya PİLOT benzeri kalemler ile yazılacaktır.
İlgili 23 soru bulundu
Staj defterinin bütün sayfaları onaylı olmalıdır. Üzerinde, imza, kaşe, mühür veya tarihler bulunmayan, silinti, kazıntı ve usulüne uygun olmayan düzeltme yapılan staj raporları/defterleri kabul edilmez.
Staj defterine ilk gün yazılması gereken bilgiler, staj yapılan kurumun ismi, tarih ve çalışmaya başladığınız saat gibi temel bilgilerdir. Bunun yanı sıra, staj sürecinin ilk gününde edindiğiniz izlenimler, gözlemler ve deneyimler deftere yazılmalıdır.
Öğrenci Adı Soyadı yazılmalı ve mavi tükenmez kalemle ıslak imza atılmış olmalıdır. Stajınız devam ederken Staj Defterinin “Yapılan Çalışmalar” kısmını günlük çalışmalarınızın özeti olacak şekilde doldurunuz.
Defterler kurşun kalemle DOLDURULMAMALIDIR. kaybolabilmektedir. Sayfalarda silinti, kazıntı, daksil karalama olmayacak.
Evet. Temiz ve düzenli olmak koşuluyla defter, tükenmez ya da kurşun kalem ile doldurulabilir.
Her ne kadar uygulamada resmi görevliler bu hususta sıkıntı çıkarıyor olsa da kanunen kırmızı kalem ile imzalanan resmi makama ait dilekçelerin kabul edilmemesi için bir sebep bulunmamaktadır.
Mavi ya da siyah olabilir. Ama resmi yazışmaları siyah pilot kalemle yapmak daha uygundur. Yalnız evrağın fotokopi olup olmadığının daha rahat ayırt edilebilmesi için imzanın mavi kalemle atılmasında fayda var.
Beyaz kalem siyah kâğıtların üzerinde ya da belirgin olabilecek farklı kâğıt renkleri üzerinde kullanılmak üzere üretilmiş kalemlerdir. Beyaz kalemlerin kullanım alanları dar olsa da ihtiyaç duyulan alanlar bulunmakta ve gereksinimin olduğu şartlar olmaktadır.
Sonuç olarak, staj yerinde rutin iş yapıyor olmak, staj dosyanızın her bir sayfasına da hep aynı şeyleri yazabileceğiniz anlamına gelmiyor. İşyerinden elde edeceğiniz farklı bilgileri yazabilir, yaptığınız işte kullanmış olduğunuz cihazları, nasıl kullanıldıklarını ayrı ayrı yazabilirsiniz.
STAJ SONUNDA YAPILACAK İŞLEMLER;
1) Stajını tamamlayan her öğrenci, stajda yaptığı çalışmalarla ilgili bir defter hazırlamak zorundadır.
Defterin haftalık veya aylık olarak topluca doldurulmaya çalışılması yıllık ders planlamasının bozulmasına yol açar. Sınıf defteri resmi evrak niteliğinde olduğundan sadece mavi tükenmez kalem ile doldurulmalıdır.
Staj defteri Türkçe olarak doldurulmalıdır. Ancak uluslararası öğrencilerimiz staj defterini İngilizce olarak doldurabilirler. 3) Staj defterini bilgisayarda doldurabilir miyiz? Staj defteri tükenmez kalem kullanılarak el yazısıyla doldurulmalıdır.
Adım: Staj Defteri; kapak, haftalık çalışma ve günlük çalışma olarak hazırlanıp Ciltlenecek veya Spriallenecek ve Daha Sonra Sayfalardaki İlgili Yerler İmzalı ve Mühürlü (Kaşeli) Olacak Şekilde Kapalı Zarfa Konulacak ve Zarf Kapatılacaktır.
Staj defteri isteğe bağlı renkli veya siyah-beyaz, arkalı önlü veya tek yüze basılı olarak hazırlanabilir. Sayfalar kurumun yetkili mühendisine (mühendis izin vb nedenler ile firmada değil ise İ. K.'ye) onaylatılmalıdır. Her sayfanın alt kısmında onaylayan kişinin imzası ve kaşesi yer almalıdır.
Bildiğim kadarıyla sadece cumhurbaşkanı kırmızı ile imza atma yetkisine sahip.
Bir öğrenci; staj yapmama, stajdan başarısız olma veya stajının geçeriz sayılması durumu ile giriş yılından itibaren en çok 1 yaz staj yapmayabilir. Eğer 1. yapmayışınız değilse bir sonraki yıla bırakabilirsiniz.
Zorunlu Staj Başvuru (Ek-1) Formu üzerindeki tüm yazılar dikkatlice okunmalı ve doldurulması gereken tüm kısımlar dikkatlice doldurulmalıdır. Bu formda doldurulması gereken bilgilerin eksik ya da yanlış olması durumunda fakültemiz sorumlu değildir.
2- Staj Defteri Yazım Kuralları
Defterin günlük gibi kullanılarak stajla ilgisi olmayan konuların yazılmaması gerekir). doldurulmalıdır. Staj defterinin her sayfası çalışılan bölümdeki yetkili kişiler tarafından imzalanmalıdır.
Stajer öğrenci tarafından doldurulur.
2- Stajın yapıldığı süre boyunca öğrenci edindiği bilgi, deneyim ve tecrübelerini staj defterine aktarmak zorundadır. 3- Öğrenci stajı boyunca çalıştığı her gün için yaptığı işi resimlemek zorundadır. Çekilen fotoğraflar staj defterine yapıştırılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri