Saç bakımı için gece ve uyurken saçlarınızı bağlamanız tavsiye edilir, açık saçla yatmak yıpranma ve saç dökülmesi gibi komplikasyonlara yol açar. bu da toplu saçla uyumanın faydalarından biridir.
Toplu Saç ile Uyumaktan Kaçının
Uyurken saçlarınızın yüzünüze gelmesindense, saçlarınızı klasik üç telli örgü veya balık örgü ile toplayabilirsiniz. Saçlarınız örülü bir şekilde uyuduğunuzda, sürtünmeden gelebilecek olan saç kırılmalarını da önlemiş olursunuz.
Uyurken saçlar toplanmalı mı? Saçlarınızı öremeyecek kadar yorgun hissediyorsanız, salık bırakmak yerine toplamalısınız. Çünkü bu şekilde saç sağlığınızı koruyabilirsiniz. Salık saçlarla uyumak saçların kırılmasına yol açıyor.
Saçlar ıslakken zarar görmeye daha elverişli olurlar. Kırılma ve kopma gibi istenmeyen durumlarla karşı karşıya kalmak istemiyorsanız yatmadan önce saçlarınızın iyice kuruduğuna emin olun. İnsanlık halidir, saçlarınızı tam kurutmadan uykuya dalmış olabilirsiniz.
Akşamları uyurken ya da gün içerisinde uzanarak dinlenmek istediğinizde saçlarınızı düzgünce örebilir ve saçınızın yastık gibi yüzeylere sürtünerek yıpranmasını engelleyebilirsiniz. Bu sayede saçlarınız daha az kırılır ve kırık olmayan saçlarda daha sağlıklı bir uzama gözlenir.
İlgili 40 soru bulundu
ÖZETLE AÇIKLAMAK GEREKİRSE; * Bir saç teli, günde yaklasik olarak 0.3 mm, ayda 1 cm, yilda 12 cm uzar. Bellere kadar uzanan saçlar ise 80 - 90 cm kadardir ve ancak 7 yilda uzar.
Saçlarınızın hızlı bir şekilde uzamasını istiyorsanız beslenme rutininizde protein ile C ve E vitaminlerine daha fazla yer vermelisiniz. Zengin protein içeriğiyle dikkat çeken yumurta, ayrıca saç dökülmelerine karşı etkili olan biotin maddesini ihtiva eder. Biotin saçların hızlı uzamasına da yardımcı olabilir.
BANYODAN ÖNCE SAÇINIZI TARAMAMAK
Muhtelemen saçınızı banyodan sonra yıkıyorsunuzdur. Oysa banyodan önce taramak, saçınızın birbirine dolaşmasını önler. Böylece şampuanlayıp duruladıktan sonra havluyla nazikçe kuruladığınız saçınız çok daha rahat açılacak ve gereksiz saç kayıpları yaşamayacaksınız.
Saçları kuruyken taramak ve zorlamak kırılmasına, cansızlaşmasına ve gücünü kaybetmesine neden olabilir. Bunun aksine duş sonrası direkt olarak saç taramak da saçlara iyi gelmeyen bir uygulamadır. Günümüzde pek çok kişi saçlarını duş sonrası taraması gerektiğini düşünse de saçların duşta taranması çok daha sağlıklıdır.
Normal şartlarda saç yıkama rutini 2 günde bir olmalıdır. Saçları her gün yıkamak temizlemek yerine daha çok yağlanmasına ve kurumasına sebebiyet verir. Saç derimizde, saçlarımızı daha sağlıklı hale getirecek doğal ve faydalı yağlar bulunur.
Saçları her ne kadar her gün yıkamamak gerekiyorsa, yıkama aralığını çok uzatmamak da gerekiyor. 4-5 gün saçlarınızı yıkamadığınızda bu kez de saç derinizde fazla sebum birikiyor ve kafa derisindeki gözenekleri tıkıyor. Bu iki sorunu da yaşamamak için saçlarınızı 2 ya da 3 günde bir yıkamanız daha iyi olacaktır.
Yatarken kafanı yastığa koy ama yüz üstü yat ve çeneni yastığın en ucuna koy böylece yapmış olduğun saçlar bozulmaz.böyle yat şartlan ve gece yatınca o pozisyonu hiç bozma.
Saç küsmesi, oldukça sıkıntılı bir durum olsa da evde uygulanacak bakım teknikleriyle kısa sürede saçların eski sağlığına kavuşması mümkündür. Küsen Saç Nasıl Uzar? Yavaş uzayan ve sağlığını kaybeden saçların tekrar eski haline gelebilmesi için düzenli bakım gerekir.
Keratinli saçı kurutmazsak ne olur? Keratin ısıyla yumuşayan ve şekle giren bir uygulama olduğu için saçlarınızı mutlaka kurulayın. Kurulamazsanız saçlarınız kabarır ve şekil alamaz hale gelebilir. Aynı zamanda keratin etkisi de azalabilir.
Saçınızı gergin ve sıkı bir şekilde toplamak
Son yıllarda oldukça sık tercih edilen gergin ve sıkı saç modelleri, ne yazık ki saçın daha çabuk yağlanmasına neden oluyor. Bu tür modelleri sık sık tercih etmek, saç köklerinde sebum birikimine dolayısıyla da yağlı bir görüntüye yol açıyor.
Bu sebeple her gün saç yıkamaktan kaçınmalıyız. Sağlıklı saçlar için saç yıkama sıklığı haftada 3 kere olmalıdır. Ancak aşırı yağlanan saçlara sahipseniz haftada 2 kere yıkayabilirsiniz.
Saç tarama sırasında ne çok ıslak ne de çok kuru olması idealdir. Hafif nemli bir saç, taramak için en harika zamandır. Tarama yaparken de sert hamlelerle değil, olabildiği kadar yumuşak bir tarama yapmalısınız. Bu şekilde taradığınızda kırıkların azaldığını göreceksiniz ve saçınız daha sağlıklı durmaya başlayacak.
Her gün saç yıkamak, saçın üzerindeki yararlı yağların azalmasına ve saçların kurumasına neden olur. Bu da saçların kuruyup kopmasına ve kırılmasına neden olabilir. Bu nedenle uzmanlar, saçların daha hızlı bir şekilde uzamasını sağlamak için saçların haftada sadece 2-3 defa yıkanmasının doğru olduğunu savunuyor.
Saçınızı gün içinde fazla taramak, saçlarınızın şeklini bozacağı gibi onların yağlanmasına da neden olur. Hele de güzel bukleleriniz varsa, emin olun bunlar bir süre sonra kırılıp tiftik gibi görünmeye başlayacaktır. Ama hiç taramazsanız da saçlarınız keçeleşir ve hava almadıkları için dökülmeye başlayabilir.
Uzmanlar hafta 3 kere şampuanla saç yıkamanın yeterli olduğu görüşünde. Saçınızı ne kadar sık yıkarsanız saç köklerinizin o kadar çok yağ ürettiği konusunda da uyarıyorlar. Saçınızın kirli olması bir avuç dolusu şampuan kullanmanızı gerektirmez.
Eğer başınızda şampuan artığı kalırsa, saçlarınız matlaşır ve kurur. Kural şu: Şampuanlamak için harcadığınız sürenin üç misli süreyi durulamak için kullanın. Saçlarınızın durulandıktan sonra gıcırdar gibi olması gerekiyor. Bu ürünler hem yıkar hem de bakım yapar.
Ayda bir veya iki santim uzayan saçlara haftada üç kez pirinç maskesi yapıldığında bu uzunluklar artar. Saç diplerine düzenli uygulanan pirinç suyu, bir ay içinde beş santime kadar uzama imkanı sunar.
Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı, jojoba ve argan yağı gibi yağlar bu konuda birebirdir. Bu doğal yağlarını saç derinize kadar yedirebilmek için hafif dokunuşlarla masaj yapmanız gerekir. Ilık saç derisi masajı olarak bilinen bu yöntem saçın uzamasını sağlamaktadır.
Bir saç teli, günde yaklaşık olarak 0.3 mm, ayda 1 cm, yılda 12 cm uzar. Bellere kadar uzanan saçlar ise 80 - 90 cm kadardır ve ancak 7 yılda uzar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri