Hindistan cevizi yağını tüm saçınıza eşit miktarda dağıtmak için saçınızı tarayın. Ardından saçınıza bir saç bonesi takın ve en az 30 dakika bu şekilde bekleyin. Dilerseniz bu şekilde bir gece uyuyabilirsiniz. Hindistan cevizi yağı saçınızda ne kadar uzun süre kalırsa etkisi o kadar fazla olur.
Hindistan cevizi yağı çok hafif ve kolay emilen bir yağ olduğu için gece boyu saçınızda kalmasında sakınca yoktur. Saçlarınızı toplayıp, saçınıza duş bonesi takıp gece boyu saçınızın bakımını sağlayabilirsiniz. Normal saçlar için 30 dakika bekletip yıkamak yeterli olacaktır.
Saç bakım yağları, elde edilmek istenilen sonuca göre çeşitli şekillerde kullanılabilir. Şampuan kullanmadan önce yağı kuru saçınıza uygulayın. Saç derinize masaj yaparak, saçınızın uzunluğu boyunca dağıtın. Derin bakım için 30 dakika ila birkaç saat, hatta gece boyunca saçınızı sararak bekletin.
Yağın saçta saatlerce kalmasına izin vermeyin
Düzenli yağlama çok iyi olsa da saçınızda çok uzun süre kalmasına izin vermenin dei dezavantajı vardır. Yağı 6 ila 8 saatten fazla saçınızda tuttuğunuzda, kir toplama eğilimi gösterir ve saç derinizin doğal yağıyla karışır.
Saç ve saç diplerinizi masaj yaparak yağı sürün. Yağı saçınızda en az 15 – 20 dakika bekletin. Ardından durulayın.
İlgili 30 soru bulundu
Kullanacağınız ürüne ve kullanım şeklinize göre saç bakım yağı sürdükten sonra yıkanıp yıkanmayacağı değişiklik gösterir. Maske olarak kullanacaksanız ve gece boyu bekletecekseniz saçlarınızı yıkamanız gerekir. Duş sonrası, saçlarınızı şekillendirmek ve bakım vermek için kullanacaksanız durulamanız gerekmez.
Saç bakım yağlarını şampuanlamadan ya da bakım yapmadan önce kuru ya da ıslak saça doğrudan uygulayabilirsiniz. Bu işlem saçı yumuşatmaya yardımcı olurken aynı zamanda fön makinesi ya da düzleştirici gibi şekillendirici aletlerin neden olduğu hasara karşı ekstra bir koruma katmanı oluşturacaktır.
Badem Yağı Duştan Önce Saça Nasıl Uygulanır? Duştan önce, saç yoğunluğunuza göre göre 2- 3 yemek kaşığı kadar badem yağı, saç diplerine yedirerek ve saç uçlarına sürülür. Bir bone yardımı ile saçlar kapatılır. En az 1 saat bu şekilde bekletilir , sonrasın şampuan kullanılarak saçlar yağdan arındırılır.
Uygulama sonrası durulama gerektirmeyen ürünümüzü maske gibi kullanmayı tercih ederseniz duştan 30 dakika önce saçınıza sürüp sonrasında durulayarak kullanım sağlayabilirsiniz. Günlük kullanıma uygun olan ürünümüzü haftada en az 2 kez kullanmanızı öneriyoruz.
Badem yağı saça sürüldükten sonra hemen durulama yapılmaması gerekir. Badem yağı saçta kaldığı süre boyunca daha çok etkili olmaktadır.
Kullanım: Kuru, ıslak ya da nemli saça ve saç derisine masaj yapılarak uygulanmaktadır. En az 30 dakika bekletildikten sonra doğal içerikli sabunlarımız veya şampuanlarımız ile yıkanılması önerilmektedir.
Saç bakım yağı, saçların ihtiyacına göre haftada birkaç kez kullanılır. Normal saçlara sahip kişilerin haftada bir kez kullanması yeterli olurken daha kuru veya hasarlı saçlar için bu sayı ikiye çıkabilir. Yani saç bakım yağı kullanım sıklığı kişisel tercihe ve saçın durumuna göre değişkenlik gösterir.
Banyodan sonra saç bakım yağı kullanmak, saçlarınızın daha hacimli ve güçlü görünmesini sağlamanıza yardımcı olur.
Zeytinyağından verim alabilmek için geceden saça zeytinyağı sürüp yatmak gereklidir. Saçın boyuna uygun olacak şekilde zeytinyağını saçın köklerinden ucuna doğru masaj yaparak uygulanmak gerekmektedir. Bu işlem geceden sabaha kadar bekletilmelidir. Böylelikle saçlar ihtiyacı olan havalı görünüme kavuşur.
Zeytinyağı içeren maskelerin ve zeytinyağının saçta istenen etkiyi göstermesi için zeytinyağının saçlara haftada 1 ya da 2 defa uygulanması gerekir. Zeytinyağı, saça uygulandıktan sonra 30 dakika ve 1 saat arasında saçta bekletilmesi gerekir.
Hakiki soğuk sıkım saf zeytinyağı yüksek oranda E vitamini içerdiğinden, saçın daha hızlı ve sağlıklı uzamasına destek olur. Geceden saça zeytinyağı sürüp yatmanıza gerek yoktur. Çünkü saç dipleri zeytinyağını kısa sürede emeceği için geceden saçlara zeytinyağı sürüp yatmanıza gerek yoktur.
Aşırı yağ salgısı olan saçlar bir günde, hatta birkaç saatte yağlanabilir. Ama kesinlikle saçlar günde bir den fazla yıkanmamalı, hatta yıkama sıklığı gün aşıya çekilmeye çalışılmalıdır.
Yaklaşık yarım saat boyunca saçlarınız kapalı bir şekilde bekleyin. Dilerseniz bir gece boyunca saçlarınızı argan yağı ile bekletebilirsiniz. Uzun süre bekletildiğinde saç, yağı daha iyi emmiş olur ve bu saçlar için mükemmel bir etki yaratır.
Yıpranmış saçlara hangi yağ iyi gelir? Yıpranmış saçlar için; hindistan cevizi yağı, argan yağı, avokado yağı, üzüm çekirdeği yağı, jojoba yağı, tatlı badem yağı, shea yağı kullanılabilir.
Badem Yağı Saça İyi Gelir mi? Cevabımız evet! Yüksek oranda protein içermesi sayesinde badem yağı, hasar görmüş ve yıpranmış saç tellerini onarmaya yardımcı olur. İçeriğindeki Omega 3 yağ asitleri, saç derisini nemlendirir ve besler.
Badem yağını haftada en fazla 2 ya da 3 kez saçlara kullanmanız bakım için yeterli olacaktır. Fazla kullanıldığı takdirde saçta yağlanmaya yol açabilir. Badem yağında omega 3 yağ asitleri, D, E ve A vitaminleri bulunmaktadır. Bu içeriği ile kıl köklerini besleyen doğal yağlar arasında önemli bir yere sahiptir.
Saç bakımı ve cilt bakımı için ise başka herhangi bir yağ ile karıştırılmadan direkt olarak yüzeye uygulanır.
Susam yağı, saç ve saç derisini nem açısından besler. Düzenli kullanıldığında saçları yatıştırır, kabarıklığını azaltır ve kolay şekillendirilmesini sağlar. 1 yemek kaşığı susam yağını saçınıza uygulayın. 20 dakika beklettikten sonra şampuanla durulayın. Elma sirkesi, saçın pH'sını dengeler ve kabarmaların önüne geçer.
*Bal, zeytinyağı, argan yağı, Hint yağı, Hindistan cevizi yağı, yumurta sarısı, yoğurt, mayonez ve muz gibi ürünler ve bitkisel yağlarla yapacağınız saç maskeleri sayesinde saçlarınız hem yumuşak hem de daha dirençli olacağından kırık oluşumunu da önlemiş olacaksınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri