Boyalı saçlarınız için önerilen özel şampuanları, besleyici kremleri, yağları ve ek bakım ürünlerini kullanmayı asla ihmal etmemelisiniz. Bu ürünleri kullandığınız zaman boyanızın kalıcılığını ve saçlarınızın sağlığını daha iyi şekilde koruyabilirsiniz.
1.Öncesinde Saça Yağ Tedavisi Uygulamak
Bu nedenle saçınızın, boyanın zararlı etkilerine karşı biraz daha korunaklı olması adına, saçınıza boya işlemi yapmadan birkaç gün öncesinde Saç Bakım Yağları ile yağ bakımı yapmaya başlayabilirsiniz.
Organic Natural Colors saç boyaları organik ve bitkisel içeriği ile amonyak ve resorsinol içermeyen yapısıyla saçınıza ve size zarar vermeden 29 farklı renk seçeneği sunar. Bu özellikleri ile diğer saç boyalarından ayrılır.
En iyi organik saç boyası markaları tavsiyelerine gelecek olursak; Tints Of Nature, Color Soin, Herbatint, Phyto, Naturigin, Logona, BioMagic ve Naturtint; besleyici, onarıcı, beyaz karşıtı, nemlendirici, güçlendirici ve uzun süre kalıcılık sağlayan en iyi organik saç boyası markaları olarak biliniyor.
Saç Boyandıktan Sonra Tekrar Ne Zaman Yıkanmalı? Saçınızı boya sonrası durulamak için yalnızca su kullanmanız yeterlidir. Boyayı su ile saçtan arındırdıktan sonra bir saç kremi kullanarak boyanın oluşturacağı kuruluğu önleyebilir, saçlarınıza besleyici bir bakım yapabilirsiniz.
İlgili 27 soru bulundu
Saçınızı boyattıktan sonra saçlarınızın yapısına göre en az 3 günlük bir süre boyunca beklemeniz gerekebilir. Yeterli zaman kuaförünüzün yapacağı inceleme sonrasında daha sağlıklı bir şekilde ortaya çıkarılacaktır. Aynı zamanda taze saç rengini olabildiğince uzun süre bozmamak için yıkama döngünüzü de uzatmalısınız.
Boya kullanmadan saç renginizi açarken doğal yöntemi tercih etmek her zaman saçlarınıza daha az zarar verir. Papatya suyunu, limon suyunu, elma sirkesini kullanarak ya da bal, tarçın, karbonat gibi malzemeleri ile karıştırarak boya kullanmadan saç renginizi açabilirsiniz.
Küllü Kumral, Sarı ve Tonları
Sarı ve sarı tonları saç boyaları, saçların daha fazla beyazlamaya başladığı zamanlarda en çok tercih edilen renklerdir. Çünkü özellikle açık sarı ve tonları beyazları kapatma konusunda çok iyi olduğu gibi yeni çıkan beyazları ve dipleri de en az gösterendir.
Amonyaksız saç boyası; renklendirme işlemi için kullanılan, vücuttaki doğal pigmentleri değiştiren ve yeni bir renk elde etmeyi sağlayan bir üründür.
Koyu renkler kullanmayın
Düz boya ve açık tonlara sahip boyaların metali az içermesinden dolayı saça fazla zarar vermez. Kızıl ve siyah tonlarındaki saç boyaları ise fazla metal içermesinden dolayı saç ve saç derisinin çabuk dökülmesine neden olur" şeklinde konuştu.
Temiz saç boyanabilir fakat iyi bir sonuç elde etmek istiyorsanız, boyama işlemi öncesinde saçınızı yıkamayın. Nedeni ise; boyadan hemen önce saçı yıkamak saç derinizi koruyan doğal yağların kaybolmasına neden olması.
Ancak bakimliolmak.com üzerinden temin edeceğiniz saç boyalarının çoğu doğal içeriklidir ve saça zarar vermez. Özellikle A plus kuaförler tarafından tercih edilen Loreal inoa saç boyası amonyaksız saç boyası olma özelliği ile en masum saç boyası unvanını taşımaktadır.
Kesim veya perma işlemini boyadan önce mi yaptırmalıyım? Islak saç daha iyi kesildiğinden genellikle saçınızı kestirmeden önce boyamalısınız. Şampuan saç derinizde bulunan ve boyama işlemi sırasında saçınızı koruyan doğal yağları yok ettiği için boyadan hemen önce saçınızı şampuanlamamalısınız.
19. Saç boyasını saç kremi ile seyreltmek, daha pastel ve daha açık bir ton elde etmenize yardımcı olacaktır.
Boyamaya saç diplerinden uçlarına doğru yapacağın hamlelerle başlamalısın. Saçların kulak hizasında ya da daha kısaysa, tek hamlede tüm tutama boya sürebilirsin. Ancak saçların daha uzunsa, öncelikle saç diplerinden kulak hizana kadar olan bölüme boya uygulaman yeterli olabilir.
Bir avuç kadar adaçayı ve siyah çayı yarım litre kadar sıcak su ile karıştırıp demleyin. Soğuduktan sonra saçlarınıza uygulayın. Bir süre bekletip bol su ile durulayın. Hazırlaması da uygulaması da çok basit olan bu yöntem sayesinde saçlarınızdaki beyazların kısa süreliğine renklenmesini sağlayın.
·Saçınızdaki beyazları mükemmel şekilde kapatır. ·İçeriğindeki E ve C vitaminleri ile saçın nem ve protein dengesini korumaya yardımcı olur. ·Düşük pH değeri sayesinde saç üzerindeki pul tabakasının daha iyi kapanmasını ve yeni rengin saçta daha uzun kalmasını sağlar. ·Ciltle dosttur.
Eğer saçında beyazlar varsa beyazları 0 kapatır, saçlarına olağanüstü bir nem ve doğal bir parlaklık katar. Özellikle açık tenliysen, Garnier 7.1 küllü kumral saç boyası sana çok yakışacaktır. Saç Rengini Korumak İçin Nasıl Bir Bakım Uygulamalısın?
Bitkisel özlere sahip saç boyalarına renk kına, pancar, kahve, ceviz, hatmi, sinameki gibi doğal yollardan veriliyor. Bitkisel saç boyası altın rengi saça parlak bir görünüm kazandırıyor. Kızıl kahve, açık kahve ve koyu kahve gibi bitkisel içerikli saç boyaları farklı kahve tonlarını kullanıcılara sunuyor.
Zeytinyağı da kesinlikle çok ise yarar çünkü hem nemlendirici özelliği vardır hem de hafiftir. Saçlarını yağ ile ıslat ve durulanmcaya kadar şampuanla. İşlem bittikten sonra daha açık bir renk elde ettiğini göreceksin. Boyamaya başlayın!
Bu tarz durumlarda en sık tercih edilen yöntem zeytinyağı oluyor. Zeytinyağını boyaya temas ettirip 1-2 dakika boyunca ovmanız durumunda boyanın yavaşça aktığını görebilirsiniz.
Argan yağı, jojoba yağı ve Hindistan cevizi yağı gibi doğal ürünler ve kremler saç tellerine nemlilik kazandırarak daha yumuşak olmasını sağlayabilir. Aynı zamanda saçınızı fön makinesi yerine havluyla kurutmak, saç tellerinin sertleşmesini engelleyebilir.
Saç kremi, duş esnasında yıkama işleminden sonra ve kuru saça uygulanmaktadır. Saç, şampuan ile yıkandıktan sonra saç diplerine değmeyecek şekilde saça krem uygulanmaktadır. 2 ile 5 dakika arasında bekletildikten sonra saç iyice durulanır. Saç bakım kremi kullanımında diplere krem uygulanmaması son derece önemlidir.
Bu bağlamda “Boyalı saçlara hangi şampuan kullanılmalı?” sorusunun cevabı merak edilir. Boyalı saçlar için genelde tuzsuz, sülfatsız şampuanlar önerilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri