Bakım yoluyla boyun ve baş bölgesindeki farklı noktalara uygulanan hacamat, birden fazla vakumun kullanması üzerinden gerçekleşir. Özellikle kafa hacamatında uygulanacak bölgenin önemi çok büyük olduğu için, hassas bir nokta seçilmek suretiyle işlem dikkatli şekilde yapılmalıdır.
Genellikle saçlarda egzama, unutkanlık, sedef, saç dökülmesi gibi rahatsızlıklar için tercih edilebilen kafa hacamatı nadir de olsa uygulanan bir işlemdir. Kafa hacamatının uygulanabilmesi için saçların tıraşlı olması gereklidir, kafanın arka ve üst noktalarına 2 ya da 3 kupanın uygulanması sürecini içerir.
Hangi Bölgelere Hacamat Yapılmaz? Kafanın üst bölgesinde (bıngıldak) ve ense çukurunda hacamat uygulamasının gerçekleştirilmesi sakıncalıdır. Bu noktalarda yapılan her müdahale akıl hastalıklarına ya da zihinsel problemlere neden olabilmektedir.
Herhangi bir rahatsızlığı olmayanlar koruyucu hekimlik amacı ile yılda 2-4 defa hacamat yaptırabilirler. Eğer hastalık tedavisi için hacamat yapıtırıyorsa sadece tedavi süresince ayda bir kez yapılabilir. Bu şekilde ayda bir defa olmak şartıyla beş ya da yedi seans hacamat yapılabilir. Hacamat aç karına yapılmalıdır.
Kafa hacamatının diğer sağladığı faydalardan biri stres, anksiyete, psikolojik şikayetlerde çok belirgin iyileşmeler sağlar. Sinirli, öfkeli ve öfke patlaması sağlayan kişilerde en etkili tedavi kafa hacamatıdır. Kafa hacamatı görme keskinliğini artırır. Göze canlılık verir.
İlgili 19 soru bulundu
- Hacamat yapıldıktan sonra vücutta az da olsa kızarma ve morarma gibi durumlar görülür. Bu durumlar genellikle iki ya da üç gün içerisinde geçmektedir. Bunun haricinde hacamat yönteminde ilgili herhangi bir zarar görmek mümkün değildir.
- Kupaların tek kullanımlık olması gerekir. Tek kullanımlık olmayan kupalar bulaşıcı hastalık bulaştırabilir. - Fazla kupa uygulaması iyi değildir. En fazla 6-7 kupa yeterlidir.
Doğru yapılan hacamat uygulaması sonrası vücutta hiçbir iz kalmaz.
Hacamat yapıldıktan sonra 1 hafta gibi bir sürede olumlu sonuçlar göstermeye başlayan bir tedavidir.
Kuyruk sokumu bölgesine yapılan hacamat prostat, basur, adet düzensizliği sorunlarına iyi gelir.
Unutkanlık, dikkat eksikliği ve baş ağrılarında kafa hacamatı çok faydalıdır. Hacamat, çocukların gelişiminde, gençlerde ise daha dengeli bir ergenlik geçirmelerine yardımcıdır. Metabolizmayı düzenleyerek, sindirim sitemi ve dolaşım sistemi üzerinde olumlu etkileri bulunur. Detoks etkisiyle psikolojik rahatlama sağlar.
Evet yapılabilir. Ancak saçlar kesilmeden yapılan uygulamanın iki önemli sakıncası vardır. Hijyen ve efektif (verimli) olmadığından saçların kesilmesi daha uygundur.
Hacamat ağrısız, acısız, yatak istirahatsiz, iş gücü kaybı olmadan tatbik olunan bir tedavi metodu olup, hastalıklardan korunmanın ve sağlıklı yaşamanın en kolay yoludur. 'Hacamat' kelimesi Arapça 'emmek, normal formuna getirmek' anlamlarını taşır.
Peygamberimiz (S.A.V), "Üç şeyde şifa vardır, bal şerbeti içmekte, kan aldırmakta ve dağlama yaptırmakta.
Vücudunda ciddi rahatsızlığı olan insanlar ayda 1 kez olmak şartıyla 5 veya 7 seans hacamat yaptırarak maksimum faydayı görebilirler. Kronik rahatsızlığı olan hastalarda 10-15-20 günde bir ara vermeden yapılan hacamatlar kişinin sağlığını tehlikeye sokar. Bu sebeple en az ayda bir yapılması önerilir.
HACAMATI KİMLER YAPTIRMAMALIDIR? kişinin özellikle kalp hastalığı var ise, kansızlık, zayıflık / yaşlılık ve kan yoluyla bulaşan hastalıkları mevcut ise Hacamat uygulaması yapılamaz.
Yanlış: Hacamattan sonra birkaç saat uyunmamalıdır. Doğru: Uykunun hacamat açısından herhangi bir sakıncası yoktur.
Hacamatla alınan kan; pıhtılaşmış jöle kıvamında, özelliğini tamamen yitirmiş, toksik maddeler içeren ve damarda dolaşmayan, tıkanıklık ve en fazla zararlı maddenin toplandığı belli bölgelerdeki vücudun artık kullanmadığı kandır.
Sigara içenler, hacamat uygulamasından en az 2 saat önce ve sonra sigara kullanmamalıdır. Hacamat sonrasında 6 saat kadar uyumamak ve yürüyüş yapmak faydalıdır. Hacamat sonrasında, 2 saat kadar yemek yenilmemesi, sirkeli, limonlu su ya da bal şerbeti içilmesi tavsiye edilmektedir.
Jilet ve benzeri kesici aletler yerine kolay, pratik kullanımı olduğu için hacamat kalemi daha çok tercih edilmektedir. Hijyenik ve kolay kullanılabilir olması tercih sebeplerindendir. Özellikle doktorlar ve hacamatçılar tarafından tercihedilmektedir.
5.Hacamattan sonra 24 saat gerekmedikçe banyo yapılmamalı, mutlaka banyo yapılması gerekirse ılık suyla banyo yapılmalıdır.
Bunun için ilgili bölgedeki ölü hücrelerin atılmasına ve yeni hücrelerin yapılanmasına fırsat verilmektedir. Eğer kişinin kafa bölgesindeki saç kökleri duruma uygun ise, yapılacak olan kafa hacamatı ile beraber sağlıklı şekilde saçın çıkması mümkün.
Hacamat tedavisi önce cinsel ilişkiden kaçınılması gerekir çünkü cinsel ilişki sonrasında kan akışı yavaşlar. Hacamat uygulaması öncesi bir günlüğüne cinsel ilişkiye ara vererek uygulamanın etkiliğini artırabilirsiniz.
Hacamat aç karnına yapılır; Takribi 3 saat öncesi yeme içme bırakılır.
Hacamat tedavisinden bir gün önce ve sonra hayvansal gıdaların alınmaması Cimadan (Cinsel ilişki) bir gün önce ve sonra uzak durmak. Sigara kullananlar hacamattan en az bir saat önce ve sonra sigara kullanmamalıdır. Hacamat sonrası 6 saat kadar uyunmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri