Saç kırıklarından kurtulmak istiyorsanız iki seçeneğiniz vardır. Uçlarına veda etmek ya da saçlarınıza zarar veren cihazlara veda etmek: Uçlarından aldırın: “Kırık saç uçları nasıl düzelir?” dediğinizde kesin yöntem kuaförünüze gitmek ve saçlarınızın kırıklarını aldırmaktır.
Saç uçlarınızda yoğun kırıklar oluştuğunda saçlarınız tüm çabalarınıza rağmen kabarabilir, elektriklenebilir ya da cansız görünebilir. Saçlarınızdaki kırıkları düzenli olarak aldırmak, saçlarınızın daha hacimli ve sağlıklı görünmesini sağlar.
Yani başka bir deyişle düzenli olarak kırıklarınızı aldırmak saçınızda bulunan kırık uçların zamanla daha da açılarak yukarılara doğru ilerlemesine, saçlarınızı topladığınızda elektriklenmiş gibi dağınık duran o küçük saç tellerinin oluşmasına, kabarıklığa ve hassasiyete engel olur.
Eğer bu kırıklar alınmazsa ilerleyen zamanlarda saç daha sık dolanır ve oldukça sağlıksız görünmeye başlar. Kırık neden oluşur? Tüm bu faktörler saçın kuruyup cansızlaşmasına neden olur. Bu da saçı daha kırılgan hale getirir.
1. Saç kırıklarını mutlaka aldırın. Saçın hızlı uzamasında önemli bir etkiye sahip. Saç uzmanlar üç ayda bir saç kırıklarını almayı öneriyor.
İlgili 28 soru bulundu
Saç uçlarını belirli aralıklarla kestirerek kırıkları aldırmak sorunu tek başına çözmese de doğru bir bakım ile birlikte en önemli yardımcı faktör olabilir. En az 6 ayda bir saç uçlarından 1-2 santim alınması önerilir.
Ancak özellikle kırıklar veya yıpranan saç uçları saç uzamasını yavaşlatabilir. Bu sebeple, eğer saç uçlarınızın yıprandığını düşünüyorsanız veya saç kırıklarınız rahatsız edici ölçüde fazla ise, saç bakımına başlamadan önce uçlardan bir miktar kestirmenizi öneririz.
Saç kırıklarını tamamen ortadan kaldırmanın en etkili yolu saçın düzenli olarak kesilmesidir. Saçtaki kırıklar kestirmeden nasıl gider sorusuna gelirsek, saç uçlarına uygulanan özel serumlar ve bakım yağları ile geçici bir düzelme sağlanabilir.
Saçları kestirmek her ne kadar bir bakım önerisi olsa da saçların dökülmesini %100 oran ile engellememektedir. Bu neden ile de saç dökülmesini engellemek için değil saçın daha sağlıklı olması için saçların kestirilmesi önerilir. Saç kestirmek henüz dökülmemiş olan saçların daha sağlıklı ve canlı görünmesini de sağlar.
Saç kestirmek, sağlıklı uzayan saçlar için etkili bir yöntemdir. Saçların kesilmesi yalnızca saç kalitesini arttırma konusunda bir faydayı beraberinde getirebilecektir. Saç dökülmesi problemine karşı saç köklerinin beslenmesi ve güçlendirilmesi daha etkili sonuçlar verecektir.
Saçlar kökünden uzadığı için saç kestirmek saçların hızlı uzamasını sağlamaz. Fakat saç uçlarındaki kırıkları aldırmak saçın güçsüz kısmını ortadan kaldırdığı için saçı daha güçlü kılar ve sağlıklı uzamasını destekler.
Saçınızı gün içinde fazla taramak, saçlarınızın şeklini bozacağı gibi onların yağlanmasına da neden olur. Hele de güzel bukleleriniz varsa, emin olun bunlar bir süre sonra kırılıp tiftik gibi görünmeye başlayacaktır. Ama hiç taramazsanız da saçlarınız keçeleşir ve hava almadıkları için dökülmeye başlayabilir.
Bir saç teli, günde yaklaşık olarak 0.3 mm, ayda 1 cm, yılda 12 cm uzar. Bellere kadar uzanan saçlar ise 80 - 90 cm kadardır ve ancak 7 yılda uzar.
Saçınızın nemini koruyan her türlü önlem saç kırıklarının görülme riskini azaltır. Saçınız için doğru şampuanı ve saç kremini seçin. Özel ürünlerle saç uçlarına bakım yapmak da kırık ihtimaline karşı etkili olur. Mutfağınızdaki ürünlerle saçlarınızı besleyebilir ve nem dengesini iyileştirebilirsiniz.
Kırıldıkça kırılan saçlar, zamanla kopuyor hatta nefes alamadığı için dökülüyor. Kuru bir dal parçasını esnetmenin imkansız olduğunu ve çabucak kırıldığını çok kez görmüşsündür. Nemli hatta yaş dal parçası ise bir o kadar zor kırılıyor. Saç tellerini de dal parçasına benzetebilirsin.
*Bal, zeytinyağı, argan yağı, Hint yağı, Hindistan cevizi yağı, yumurta sarısı, yoğurt, mayonez ve muz gibi ürünler ve bitkisel yağlarla yapacağınız saç maskeleri sayesinde saçlarınız hem yumuşak hem de daha dirençli olacağından kırık oluşumunu da önlemiş olacaksınız.
Sağlıklı yağlarla dolu bir beslenme düzeni gür ve sağlıklı saçlar için olmazsa olmazdır. İyi kalite protein, iyi yağlar ve omega 3 bu anlamda doğru kaynaklardır. Somon, avokado, fındık, sebze ve meyve gibi temel besinler saçı gürleştirmek için destek alabileceğiniz gıdalardır.
Saçların güçlü ve sağlam olması için en iyi protein kaynakları yumurta, et, tavuk, balik, süt, peynir, yoğurt, kurubaklagiller, tam tahıllardır. Saç derisi ve saç sağlığını iyileştiren diger besin ögeleri demir, biotin, çinko, selenyum, bakır, magnezyum ile A, B, E, C, D vitaminleridir.
Özellikle hızlı saç uzatmak isteyenler için bitkisel keratin içeren ürünlerimizi denemeni öneririz. Saçın ihtiyacı olan keratini saça geri yükleyen ve kırık uçları onaran bitkisel keratin ile güçlenerek uzamasını sağlar ayrıca kırıklar nedeniyle sürekli kestirmek zorunda kalmazsınız.
Parmaklarını saç tutamından aşağıya doğru kaydırırken kırık uçları kes. Makası saç tutamına dik olacak şekilde tutup çıktığını gördüğün kırık uçları kırpmayı kolaylaştır. Parmaklarını saç tutamından aşağıya doğru yavaşça kaydır ve ilerlerken kırık uçları kesmeye devam et. Yaklaşık olarak sadece 0,33 cm saç kesmelisin.
Ayrıca ara makas uygulaması saçlardaki kırıkları da giderebilmektedir.
Çok yıpranmış saçların mutlaka ayda bir defa uçlarının kestirilmesi gerekir. Aksi halde yıpranmış saç görünümü ve uçlarda başlayan kırılmalar saç tellerinin üstlerine doğru ilerleyebilir. Saç kırıklarının alınması aslında saçların daha sağlıklı uzayabilmesine de olanak tanıyor. Elbette saçlar köklerden uzar.
Saç kestirmek saç kırıklarını ortadan kaldırmada etkili bir yöntem olsa da kırıkları bazı yöntemlerle ortadan kaldırarak uzun saçlara sahip olabilirsiniz. Banyo sonrası saç kurutma makinesi kullanacaksanız düşük ısıda kullanabilirsiniz. Sıklıkla saçlarınızı boyatmak yerine daha uzun zaman dilimine yayabilirsiniz.
Bunun için saç kremi, saç maskesi ve saç serumları kullanılabilir. Ayrıca, saçı onaran ve kırıkları önlemeye yardımcı olan doğal yağlar da kullanılabilir. Jojoba yağı, argan yağı ve hindistan cevizi yağı, saç kırıklarına iyi gelen yağlar arasındadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri