Çok fazla güneş, tuzlu veya klorlu su gibi diğer etmenler de saç derisindeki nemi yok eder ve kepek oluşmasına sebep olur. Dengesiz bir beslenme biçimi, aşırı stres ve çok fazla duş almak saç derisini kurutabilir. Kuru bir saç derisine sahip olmak kalıtımsal da olabilir.
Kuru ve yıpranmış saçlar için Hindistan cevizi yağı ya da jojoba yağı kullanarak sağlıklı bir görünüm elde edebilirsiniz. Nemli olan saçlarınıza sadece birkaç damla bu yağlardan uygulayarak bekletebilir, daha sonra nemlendirici özelliğe sahip bir şampuan ve krem ile durulayabilirsiniz.
Kuru saçların en büyük problemi nem eksikliğidir. Saçı çok sık yıkamaksa saç derisindeki doğal yağları götürür ve nem eksikliğine sebep olur. Bu yüzden kuru saçlara sahip olan kişiler her gün saçlarını yıkamamaya dikkat etmelidir. Gün aşırı ya da 3 günde bir saçlarınızı şampuanlamak yeterli olacaktır.
Sıcak hava, aşırı saç şekillendirici ürün kullanımı, sık sık saç boyama işlemleri, aşırı güneş ışığı, tuzlu su veya klorlu havuz suyu gibi faktörler, saç tellerinin nemini ve doğal yağlarını azaltarak saçların kurumasına neden olabilir.
İlgili 31 soru bulundu
Bal saçları kuru olan kişilere önerilen doğal bir besindir. Şampuan içine bal eklendiğinde saçların daha yumuşak olduğu fark edilecektir. Bal saç maskesine eklenerek de kullanılabilir. Uyguladığınız saç maskesine 1 tatlı kaşığı bal ekleyerek kurumuş saçlarınıza nem vererek yumuşaklık kazandırabilirsiniz.
Duştan sonra saç bakımı yaparken nemlendirici bir saç kremi veya maske uygulayın. Bu işlem, saçınızı nemlendirmeye, beslemeye ve yumuşatmaya yardımcı olacaktır. Saç tipinize uygun bir ürün seçin ve saçınıza uygulayın. Ürünü saç diplerine değil, saçın orta ve uç kısımlarına uygulamanız tavsiye edilir.
Kuru bir saç derisini, zeytinyağı veya hindistancevizi yağı ile tamamen tedavi edebilirsiniz. Saç derinize birkaç damla yağı masaj ile uygulayın ve yıkamayın - bu doğal yağları yeniler, saçı nemlendirir ve besler. Yoğun beslenme için, yağı gece boyunca bekletin.
Saçınızın ihtiyacı olan nemi en çok banyo rutininden kazandırabilirsiniz. Bu nedenle şampuanlarınızı ve saç kremlerinizi ekstra nem ajanlarına sahip ürünlerden seçerek ihtiyacı olan bakımı rahatlıkla yapabilirsiniz. Saç kremi kullanmayı ise ihmal etmemelisiniz.
Sıcak suyla duş almayın
Kuru saç derisi soğuk havada daha da kötüleşir çünkü insanlar ısınmak için sıcak duş almak ister. Dikkat edin çünkü sıcak su saç derisini tahriş ederek daha da fazla kurumasına sebep olur. Bu yüzden ılık suyla yıkanın ve durulamayı da soğuk suyla yapın.
Demir eksikliği nedeniyle saçlar kırılmaya başlar, kuru ve parlaklığını kaybeder. Tıpkı saçlar gibi ciltte kurur, soluklaşır, sararır ve mat bir görünüm kazanır.
Argan yağı, hindistan cevizi yağı, jojoba yağı, lavanta yağı, tatlı badem yağı saçın nemini korumaya odaklı, besleyiciliği yüksek ve saçın elastikiyetini artırır özelliktedir. Kuru saç için bu saç bakım ürünlerini tercih edebilirsiniz.
Saç derisinin kuru olması, kaşıntıya neden olduğu gibi saç dökülmesine de neden olur. Çünkü böyle bir durumda saçı nemli tutmak için sebum yeterli bir şekilde üretilemez. Bunun sonucunda ise saç dökülmesi ile karşı karşıya kalınabilir.
Kuru saç derisi belirtileri; saç diplerinde kaşıntı ve döküntüler görülmesi, saç dökülmeleri, saçların nemsiz ve kuru olması şeklinde sıralanabilir. Saç diplerinizde meydana gelen kaşıntılar size rahatsızlık veriyor olabilir. Ayrıca saçlarınızın mat ve cansız görünmesi de canınızı sıkabilir.
Kuru ve kabarık saçlar için özel olarak formüle edilmiş nemlendirici şampuan ve saç kremleri tercih edin. Saç kremleri, saç tellerine derinlemesine nüfuz ederek saçları yumuşatır ve kabarıklığı azaltır. Nemlendirici Saç Maskeleri: Saçlarınızı haftada bir veya iki kez nemlendirici saç maskeleriyle besleyebilirsiniz.
Neme ihtiyaç duyan kuru saçlar nasıl anlaşılır? Saman gibi saçlar, mat ve parlaklıktan yoksun saçlar, kırık veya daha açık uçlar, duştan sonra açılması giderek zorlaşan saçlar... Bunların hepsi saçınızın kuru ve nemsiz olduğunu gösteren işaretlerdir.
Saçlarınızı su doldurduğunuz spreyli bir şişe yardımıyla hafifçe ıslatmanız ve nemli olmasını sağlamanız yeterli. Jöle ya da jel… Islak görünümlü saç konusunda kullandığınız ürünler de oldukça önemli. Zira ıslak olan kısmın hem o parlak görünümü koruması hem de uzun süre sabit kalması gerekiyor.
Saç serumları, saç kremleri veya nemlendirici spreyler saçın nemlendirilmesi için idealdir. Bakım Yağları: Argan yağı, jojoba yağı veya hindistancevizi yağı gibi doğal yağlar, saçın nemlenmesine yardımcı olur. Banyodan sonra nemli saça birkaç damla yağ uygulamak, saçın parlak ve sağlıklı kalmasına katkıda bulunur.
Saçların kuru olması saçların kırılmasına,daha da çok yıpranmasına sebep olmakla beraber görüntü olarak çok itici bir görüntüye sebep olmaktadır. Doğal olarak hiçkimse bu görüntüyü kendisine yakıştıramamaktadır.
Saçlarda kuruluğu engelemek için A vitamininden zengin besinler tercih edilmelidir. Balık, yumurta, kırmızı etler, süt ve yoğurt, havuç, kayısı, kavun, şeftali, ıspanak, brokoli, roka, maydanoz, dereotu, tere önemli kaynaklarıdır.
Saç kremi, duş esnasında yıkama işleminden sonra ve kuru saça uygulanmaktadır. Saç, şampuan ile yıkandıktan sonra saç diplerine değmeyecek şekilde saça krem uygulanmaktadır. 2 ile 5 dakika arasında bekletildikten sonra saç iyice durulanır. Saç bakım kremi kullanımında diplere krem uygulanmaması son derece önemlidir.
Kuru Saçlar Kaç Günde Bir Yıkanmalı? Kuru saçlar, haftada 1-2 kez yıkanmalıdır. Fazla yıkamak, saçın daha da kurumasına neden olabilir.
Saçlarınızın uç kısımlarına hafif su sürün ve ardından saç uçlarınıza mayonezi sürün ve streç filmle sarın yaklaşık 40-50 dakika beklettikten sonra doğal bir şampuanla saçlarınızı yıkayın. Zeytinyağı kuruyan saç uçlarını nemlendirmeye yardımcı olan en iyi ürünlerden biridir.
Ayrıca ıslak saç derisi duşta daha hassas yapıda olacağı için saç taraması saç derisine zarar verebilir. Bu yüzden uzmanların çoğu duşa girmeden önce saç taramayı öneriyorlar. Böylece duş esnasında saç taramanın oluşturacağı kırılma ve yıpranmadan saçlarınızı koruyabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri