Tipik kıl kurdu enfeksiyonları insanlarda ciddi sağlık sorunlara veya ileri komplikasyonlara neden olmaz. Nadir vakalarda, kıl kurdu enfeksiyonun ağırlaşması, kadın cinsel organında enfeksiyona neden olabilir. Parazit, anal bölgeden vajinaya, uterusa, fallop tüplerine ve pelvik organların çevresine gidebilir.
Dişi kıl kurtları 35-91 gün, erkek kıl kurtları yaklaşık 49 gün yaşarlar. İleumda yani ince bağırsağın son kısmında erkek ve dişi kıl kurtları çiftleşir, çiftleşme sonrası erkek kıl kurtları genellikle ölür ve dışkıya karışarak dışarı atılır.
Vücuda giren kıl kurtları 1-2 ay sonra yumurtalarını götürmek için anal bölgeye taşınırlar. Kurtların yumurtalarının anal bölgede olması bu bölgenin şiddetli bir şekilde kaşınmasına neden olur. Kişiler bu bölgeyi kaşıdıklarında kurtların yumurtaları tırnakların içine ve parmaklara yapışır.
Bağırsak kurdu daha yaygın olarak çoçuklarda ve çocuklu ailelerde görülür. Temel olarak hijyen eksikliğinden kaynaklı görülen bu durum, enfekte bir kişiyle temas, ortak eşya kullanımı veya kontamine olmuş gıdalar yoluyla bulaşabilir. Bu durum karın ağrısı, ishal ve çeşitli sindirim problemlerine neden olabilir.
Bağırsaklarda oluşur ve ilerlemesi durumunda anüsten dışarı çıkar. Kıl kurdu, bağırsak kurdu ya da tenya isimleri ile de bilinmektedir.
İlgili 28 soru bulundu
Gece huzursuzluğu, Alerjik reaksiyonlar sık görülür. Kıl kurdu hazımsızlık, gaz, karında şişlik, bulantı, ağızda aşırı salya, iştahsızlığa neden olabilir. Çok nadiren apandisit, kronik salpenjit, Pelvik iltihabi hastalık, peritonit, hepatit ve bağırsaklarda ülseratif lezyonlara neden olabilir.
Kıl kurdu başlıca belirtileri; geceleri artan popo kaşıntısı, diş gıcırdatması, burun kaşınması, ağızdan gece yatağa salya akması, ağız kokusu, karın ağrısı, kilo alamama, gece idrar kaçırma, kız çocuklarında külotta akıntı, vajinal akıntı ve sinirliliktir.
Parazit solucanlarının bağırsaklarda yol açtığı enfeksiyon hastalığıdır. Hayatta kalmak ve üremek için vücutta kalmaları gerekirken, sadece insandan insana bulaşabilir. Genellikle bireyde kaşıntıya ve bazı rahatsızlıklara yol açar. Zarar verici bir durum söz konusu değilken, tedavisi kolay ve hızlı yapılır.
Bir çeşit parazit kurdu olan bağırsak kurtları insan sindirim sistemine yerleşerek çoğalır. İnsan vücudunu konak olarak kullanan bu kurtlar çeşitli rahatsızlıklara neden olabilir. Genel olarak hijyen yetersizliğinden ortaya çıkan bu rahatsızlığın en sık görüldüğü grup ise çocuklardır.
Bağırsak kurtlarından kurtulmak için detoks içeceklere ihtiyacınız olacak. Bu içeceklerden biri de nar suyudur. Nar suyunu 7 gün boyunca günde 1 defa 1 fincan şeklinde tüketiniz. Nar suyu bağırsakların temizlenmesini ve kurtların dökülmesini hızlandıracaktır.
Tipik kıl kurdu enfeksiyonları ciddi sorunlara neden olmaz. Nadir durumlarda ağır istilalar kadın üreme organlarında enfeksiyonlara neden olabilir. Parazit anal alandan vajinaya oradan da uterus, fallop tüpleri ve pelvik organların çevresine gidebilir.
Bağırsak parazitleri erken tedavi edilmediği takdirde çocuklarda ciddi sağlık problemlerine sebep olabilir. Parazitin cinsine bağlı olarak; kansızlık, karaciğer ve dalakta büyüme, bağırsakta tıkanma, deride döküntüler, astım, büyümede gecikme ve ayrıca ağır organ hasarları bile yaşanabilir.
Hastalık sıklıkla anal veya vajinal bölgedeki yumurtaların kaşınma veya temas yoluyla el cildine geçip, buradan gıda alımı veya temas yoluyla başkalarına bulaşması yoluyla yayılır. Etken yumurtaları mikroskobik düzeyde olduğundan gözle görülemez ve hijyen şartlarına dikkat edilmediği takdirde kolaylıkla bulaşabilir.
Kıl Kurdu Evde Doğal Tedavi Yöntemleri
Özellikle papatya, zencefil, zerdeçal çaylarının tüketimi bu durumun geçmesine yardımcı olabilmektedir. Aynı zamanda sarımsakta düzenli olarak tüketilmesi önerilenler arasında yer almaktadır.
Bağırsak kurdu tedavisine iç hastalıkları bölümü bakmaktadır. İç hastalıkları yani dahiliye polikliniğe randevu alarak gidebilirsiniz.
İbrahim Saraçoğlu bağırsak kurdu düşürücü kür!
İbrahim Saraçoğlu, kekik suyunun içilmesini ve 1 hafta boyunca devam etmesini önerir. Kekik suyu idrar yollarını temizleyerek bağırsak kurtlarını vücuttan atacaktır. Sabah akşam düzenli şekilde içmeniz tavsiye edilir.
Kilo kaybı: Bağırsak kurdu zayıflatır mı sorusu oldukça sık sorulan bir sorudur. Enfeksiyonlar ilerleme göstermeleri halinde, insan bedeni için elzem olan besinleri emer ve istenmeyen kilo kayıplarına neden olabilirler. Özellikle bebeklerde kıl kurdu enfeksiyonu, bebeğin fiziksel gelişimine engel olabilir.
Bunun nedeni gıda ürünlerinin açıkta bırakılmasıdır. Açık halde duran gıdaların üzerine sinekler tarafından kurtçuk yumurtası bırakılır. Bu yumurtalar zaman içerisinde kurt halini alır.
Bağırsak kurtları düğümlenirse ishal ya da kabızlık yapar. Bağırsak kurtları karaciğere zarar verebilmektedir. Süt emen bebeklerde bağırsak kurdu olmaz ancak anne de varsa geçme ihtimali olabilmektedir.
Parazitler cilt yüzeyinde bile bulunabilir ve cilt üzerindeki gözeneklerde yaşarlar. Bunlar sekiz bacaklı bir mikroorganizma olarak bilinir ve genellikle zararsızdır.
ANDAZOL® domuz tenyası ve köpek tenyası gibi bağırsak kurtlarının neden olduğu belirli enfeksiyonların tedavisinde kullanılır.
En güvenilir sonucu almak için yapılan selefon testinde anüse bir selefon bant yerleştirilir ve bir süre durması gerekir. Çünkü kıl kurtları bazen anüsten çıkarak yumurtalarını bırakır. Selefon bantla bu yumurtaları tespit etmek mümkündür.
Kıl kurdu ısırması veya sokması için tedavi şunları içerir:
Şayet irin, kızarıklık veya ısı gibi sokma enfeksiyonu acıları ortaya çıkarsa, bölgeye antibiyotik merhem uygulayın. Enfeksiyonu önlemek için ağızdan alınan antibiyotikler tavsiye edilmektedir.
Sinüzit, enfeksiyon ve bağırsak paraziti gibi hastalıklar, saç dökülmesine neden olan hastalıklar olarak sayılabilir.
Gerekli mikropkobik incelemeler dahilinde gaita içeriğinde helment yumurtaları olup olmadığına bakılır. Bunun dışında erişkin parazit ascaris, enterobius ve taenia parazitinin olup olmadığına bakılır. Yapılan gaita parazit testi sonucunda kişide kıl kurdu var ise ya da tenya var ise bu durum ortaya çıkacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri