Papatya suyu, oksijenli su, elma sirkesi ve limonlu su gibi doğal yöntemlerin yanı sıra açıcı spreylerle de saç renginizi kolaylıkla açabilirsiniz. Evde doğal saç rengi açma yöntemlerine ek olarak oksidan da kullanabilirsiniz.
1 yemek kaşığı karbonat, 3 yemek kaşığı limon suyu, 1 yemek kaşığı deniz tuzu ve 1 su bardağı suyu bir sprey şişesine alın ve şişeyi çalkalayın. Hazırladığınız bu doğal renk açıcı spreyi saçlarınıza sıkın ve güneşli bir ortamda 1 saat bekleyin. Düzenli kullanımda saç renginizin açıldığını fark edeceksiniz.
Saçınızı hem beslemek hem rengini açmak isterseniz iki yemek kaşığı zeytinyağı, bir yemek kaşığı bal ve bir tatlı kaşığı toz tarçını karıştırarak hazırlayacağınız saç açıcı kürü saçınıza uygulayın. Dilerseniz bu karışıma saç kremi de ekleyebilirsiniz. Bir gece bekletip ertesi gün durulayabilirsiniz.
Saçınızın rengini en kolay yoldan açmak istiyorsanız; Papatya suyu, elma sirkesi, limon, besleyici ve saç açıcı kür, karbonat, tarçın, siyah çay, bira, c vitamini tabletleri, bal ve zeytinyağı kullanın, Bunlara ek olarak saç rengi açıcı ürünlerden destek alabilirsiniz.
İlgili 26 soru bulundu
Papatya suyu, oksijenli su, elma sirkesi ve limonlu su gibi doğal yöntemlerin yanı sıra açıcı spreylerle de saç renginizi kolaylıkla açabilirsiniz. Evde doğal saç rengi açma yöntemlerine ek olarak oksidan da kullanabilirsiniz.
Karbonatlı su yapın: Bu, koyu rengi saçından çıkarmanın doğal bir yoludur. 1/2 su bardağı (120 ml) karbonatla 1/2 su bardağı (120 ml) suyu karıştırarak bir macun yap. Bu macunu saçına yedir, 15 dakika beklet, sonra da sıcak suyla durula. İstediğin rengi elde edene kadar istediğin sıklıkta tekrarla.
Elma sirkesi doğal saç açıcılar arasında yer alıyor.
Şampuanınızın içine ekleyeceğiniz bir miktar soda, sadece saçlarınızın rengini açmakla kalmayıp saçlarınıza göz alıcı ışıltılar da katar. Sodanın saç rengi açma özelliğinin yanı sıra saçı uzatma ve canlandırma gücü de son derece fazladır.
Limon suyu her saç tipinin rengini açmaya yardımcı olur.
Yine yanlış! Limon komik sürprizler yapabilir. Sitrik asit sadece doğal açık saçlarda işe yarar: açık sarı, koyu sarı veya kestane rengi. Eğer koyu renk saçlarınız varsa, etkisi en iyi ihtimalle turuncu olacaktır...
Saçlarınıza hasar vermeden bu sorunu çözmek için, saç uçlarınıza nem desteği sağlamanız gerekir. Bu sayede yumuşayan saç tellerinizi çok daha kolay bir şekilde açabilirsiniz. Bu işlem için dolaşık saç açıcı sprey ya da yağ çeşitlerinden yardım alabilirsiniz.
Saçlarınız oldukça koyu ve siyah bir renge sahipse, %8 ile %9 civarında bir peroksit kullanmanız gerekmektedir. Ürünü bir kabın içerisine koyup, temiz olan saçlarınıza uygulayın. Ardından 2 ile 3 dakika bekleyip, saç kurutma makinesi ile kurutun. Daha sonra saçlarınızı şampuanla güzelce yıkayın.
Diş macunu içerisinde bulunan beyazlatıcılar saç renginde açılmaya yol açabilir.
Saç bakımında önemli olan ve protein açısından zengin besinler şunlardır: Yumurta, uskumru ve somon gibi balıklar, fındık ve tohumlar, yağsız et, ıspanak ve lahana, fasulye ve baklagillerdir.
Saçların güçlü ve sağlam olması için en iyi protein kaynakları yumurta, et, tavuk, balik, süt, peynir, yoğurt, kurubaklagiller, tam tahıllardır. Saç derisi ve saç sağlığını iyileştiren diger besin ögeleri demir, biotin, çinko, selenyum, bakır, magnezyum ile A, B, E, C, D vitaminleridir.
Duşta saçınıza uyguladığınız bakım kremini avucunuza alın. İçine 1 tatlı kaşığı karbonat koyarak karıştırın. Saçınızın keçeleşmiş bölgelerine uygulayın. İri dişli bir tarak ile saçınızı tarayın Ardından saçınızı nazikçe şampuanlayın ve uçlarına tekrar krem uygulayın.
Oksidan boya kutularının içerisinde bulunan beyaz renkli kremsi bir sıvıdır. Boyanın rengini saça nüfuz edebilmesi için boya kutusunun içerisnde bulunan oksidan krem formlarında yer alır ve tüp içerisindeki renk veren boyanın birbiri ile karıştırılması ile aktif hale getirilir.
İçeriğinde vitamin ve minerallerle limon, saç tellerini kalınlaştırıyor ve gürleşmesine yardımcı oluyor. Limon saç kepeklerine karşı da iyi bir kurtarıcı. Saçlarda kepek oluşumunu engelliyor ve olanların da yok olmasını sağlıyor. Aynı zamanda da doğal bir saç şekillendirici görevi görüyor.
Maden suyunun saç bakımına dahil edilmesiyle kafa derisinin bozulmuş olan pH seviyesi dengelenir. Bu sayede saç kökleri beslenerek daha güçlü ve sağlıklı bir yapıya dönüşür. Saçtaki oksijen ihtiyacı da maden suyu sayesinde azaltılır. Dolayısıyla saç bakımı sonrasında daha kuvvetli saç tellerine kavuşmak mümkün olur.
Yumurtalarına sirke adı verilir. Sirkeler; gri, sarımsı veya bej renkli ve bir kum tanesi büyüklüğündeki olurlar. Saçın köküne yakın bir yerde saça yapışık halde dururlar. Saç derisinden çok az miktarda sık sık kan emerek beslenir.
Sprey şişeyi güzelce çalkalayın. Durulanan saçlarınızın tamamına bu sirkeli karışımı sıkın ve 10 dakika kadar bekleyin. Sirkenin sahip olduğu mineral ve vitaminler, saçlarınıza nüfuz edene kadar dinlendirin. Sirkeli su saçlarınıza değdiği anda, saçlar tarafından emilecek ve saç köklerini uyaracaktır.
Saçınızı limonlu su ile yıkayıp yarım saat bekletip saçları durulayın. Abartmadan haftada 1-2 kere uygulayarak saç boyasını akıtmayı deneyebilirsiniz. Saç boyası akıtmak için karbonat çok sık kullanılır. Karbonat da yine doğal ve pratik bir saç açıcı yöntemdir.
En iyi mor şampuan ile küllü saçlardaki turuncu yansımalardan da kurtulabilirsiniz. Babylights yaptıranlar ve saçlarında açıcı olanlar da ürünlerin etkili formülü ile daha parlak ve yumuşak saçlara sahip olabilirler.
Siyah saç açılırsa ne renk olur? Saç rengin ilk açıldığında turuncumsu, bakırımsı bir renk ortaya çıkar. Ancak kuaförün bu rengi kumral gibi açık kahve bir tona boyayarak bu turuncu rengin oluşmasını engeller. Sonrasında saçlarının zarar görmemesi için arada 15 gün kadar bir süre geçmesi gerekir.
Eğer saçınızda boya yoksa ve sadece bir iki ton kadar saçınızın rengini açmak istiyorsanız açıcı kullanmadan boya ile bu işlemi yapabilirsiniz. Fakat saçınızda boya varsa mutlaka oryal gibi bir kimyasal açıcı kullanmak gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri