Saç temizliği alternatifleri arasında en alışılmışın dışında olanı kesinlikle sadece su ile yıkama yöntemidir. Saçın sadece su ile temizlenmeye alışması için önce bir müddet karbonat ve sirke ile yıkanması ve şampuansız bir bakım rutinine adapte olması gerekir.
Bir şişeye 2 veya 3 yemek kaşığı karbonat koyup suyla doldurduktan sonra karışımı saç diplerinize uygulayın. Bu karışımı saç diplerine yedirin.Biraz masaj yaptıktan sonra da durulayın. Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta, karbonat miktarını yavaş yavaş azaltarak saçı sadece suyla yıkamaya hazırlamak.
Saçlarınızı her gün şampuansız yıkayın. Ancak saçlarınızın doğal yağları ile beslenmesini sağlamak için sık sık yıkanmanız lazım. Saçlarınızın sürekli yıkanması saç boyanız çok hızlı akmasına neden olur. Şampuanla yıkanmamış saçlar demek kurumayan saçlar demektir.
İlgili 20 soru bulundu
En iyi sonuç için, saçınıza uygun olan modeli seçmeniz yeterli. Sıcak su ile durulamak ya da yıkamak, saç derinizin kurumasına yol açar ki bu da kepeği tetikleyebilir. Soğuk su ya da ılık su saçınız için daha sağlıklı çünkü bu şekilde yıkamak saçlarınızı parlaklaştırır ve daha yumuşak olmasını sağlar.
Ilık su ile saçlarınızı güzelce ıslatın. Saçınızı çok sıcak su ile yıkamayın ve durulamayın; cilt için olduğu gibi saç ve saçlı deri için de çok sıcak su kurutucu etki yapar.
Sabuna mahlep, kakule sandal, öd ağacı gibi seçilen kokulu maddeler katılır ve saçların temizlenmesi için kullanılırdı.
Şampuan gibi üç-dört kez uygulayıp yıkamak yerine sabunu bir kez saça sürüp köpürtmek yeterli. Aksi halde saçınızda sabun kalıntısı kalması söz konusu olabilir. Sabun bazı saç tiplerinde kurumaya yol açıyor. Bu yüzden yine sirkeyle durulamak saçın yumuşamasını sağlayabilir.
Saçları yıkarken suyun sıcaklığı çok önemlidir. Özellikle hassas bir cilde sahipseniz sıcak su ile saçları yıkamak, saçta kepeklenmeye, kurumaya ve dökülmeye bile yol açabilir. En ideali ılık su ile yıkamak ve duştan çıkmadan önce soğuk su ile durulamak.
Sabunun içeriği ne olursa olsun saçların nemini kaybedip kurumasına neden oluyor ve saçın ph dengesini bozuyor bu yüzden sabunla saç yıkamanızı önermem. Saçları çok fazla sertleştirdiği için taramak da zorlaşıyor, zaten yıkama sonrasında saçlar yine saç bakım ürünlerine ihtiyaç duyuyor.
Yarım kalıp rendelenmiş doğal sabuna 3 poşet demlenmiş bitki çayı (yeşil çay, papatya çayı ya da ısırgan çayı olabilir) ekledikten sonra sabun eriyene kadar karıştırın. İçerisine bir kapsül E vitamini ve tercihe bağlı bir doğal yağdan yaklaşık 10 damla ilave edin. İşte bu kadar, ev yapımı şampuanınız hazır.
Sabun bazen ellerinizi kurutabilir. Eğer elleriniz çok kuruyorsa sabun yerine ellerinizi temizlemek için şampuan kullanın. Günlük kullanım için sıvı sabunluğunuzun içine koyabilirsiniz.
Kuru veya hasarlı saçlar: Bunun hasar ve kuruluk seviyesine bağlı olduğunu belirtmek ile birlikte, her beş ila yedi günde bir şampuanlamayı öneriliyor. Kıvırcık saçlar: Maksimum saç büyümesi için haftada bir kez saç yıkama önerilir. Temizlemenin ardından saç kremi ile saçları nemlendirmek de önemlidir.
Duş jeli çok özel ve nitelikli bir malzeme olsa da bu ürün ile saç yıkamak söz konusu değildir. Saçları daha iyi şartlarda temizlemek ve onların bakımını istiyorsanız, şampuan ve saç kremi gibi ürünleri denemek gerekir.
Hectopat. Kesinlikle yapmayın. Normal suyla yıkayın çok daha iyi olur.
Organik sabunlar, saçı derinlemesine temizlerken hiçbir kimyasal madde bulundurmaması sebebiyle saç sağlığını korur. Örneğin, bıttım sabunu saçtaki kepek ve mantar hastalığına iyi gelir; gül & argan sabunu ise saça yumuşaklık kazandırır.
Saçlarınızda bulunan ve saçların doğal florasını korumaya yardımcı olan yağlar, Hacı Şakir şampuanlarının temiz içerikleri ile saçlara bakım yaparak yıkanacaktır.
Saç derisinin işlevini yerine getirmesini sağlayan zeytinyağlı sabun saç dökülmesini önler, saç köklerini kuvvetlendirir, saçın hızlı uzamasını ve parlak görünmesini sağlar. Ayrıca kuru cilt tipine sahip olan ya da akne sorunu yaşayan kişiler için de zeytinyağlı sabun kullanımı ideal bir çözümdür.
İbn Sa'd'ın kaydettiği bir vesikadan anlaşıldığına göre, Hz. Peygamber, başlarını, sidr ağacı yaprağının kaynatılmasıyla elde edilen bir karışımla yıkardı. Müminlerin annesi Ümmü Seleme (ra) başta olmak üzere, ashab-ı kiramdan pek çoğu, Hz.
BANYODAN ÖNCE SAÇINIZI TARAMAMAK
Muhtelemen saçınızı banyodan sonra yıkıyorsunuzdur. Oysa banyodan önce taramak, saçınızın birbirine dolaşmasını önler. Böylece şampuanlayıp duruladıktan sonra havluyla nazikçe kuruladığınız saçınız çok daha rahat açılacak ve gereksiz saç kayıpları yaşamayacaksınız.
Saçları her ne kadar her gün yıkamamak gerekiyorsa, yıkama aralığını çok uzatmamak da gerekiyor. 4-5 gün saçlarınızı yıkamadığınızda bu kez de saç derinizde fazla sebum birikiyor ve kafa derisindeki gözenekleri tıkıyor. Bu iki sorunu da yaşamamak için saçlarınızı 2 ya da 3 günde bir yıkamanız daha iyi olacaktır.
Ayrıca saç derisinde pullanma, tahriş, kaşıntı hatta kepek problemlerine yol açabilir. Bu sebeple her gün saç yıkamaktan kaçınmalıyız. Sağlıklı saçlar için saç yıkama sıklığı haftada 3 kere olmalıdır. Ancak aşırı yağlanan saçlara sahipseniz haftada 2 kere yıkayabilirsiniz.
Su ılık veya soğuk olmalı, asla çok sıcak olmamalıdır: Aşırı ısı saçlarınızı kurutur. Avucunuzun 1/4'üne denk gelecek miktarda şampuan kullanımı saçlarınız için yeterlidir. Saçlarınızı ağırlaştırmamak için şampuanı yalnızca bir kez kullanın. Şampuanı dairesel hareketlerle yaklaşık 20 saniye boyunca uygulayın.
- HAFTADA 3 GÜN YIKAMANIZ YETERLİ: Saçları sık yıkamak, derideki koruyucu bakterileri yok ederek dökülmelere neden oluyor. - KIL FIRÇA KULLANIN: Sık ve sert fırça kullanmaktan kaçının. Saçlarınıza zarar vermeyecek yapıda olan, tercihen kıl fırça ile tarayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri