Saçlı derinin her bölgesine saç sirkesi uygulandıktan sonra dairesel hareketlerle masaj yapılır. Daha sonra ise saçlar ılık su ile durulanır. Saç sirkesini saç bakım rutinine eklemek isteyenler “Saç sirkesi nasıl temizlenir?” sorusunun cevabını da merak eder.
Temiz ve ıslak saça masaj yaparak uygulayacağınız Frambuazlı Sirke & Saç Toniği, saçlarınızda kalıntı bırakmadan su ile kolayca arınarak durulanır.
Elma sirkesini saçınıza uygulamadan önce mutlaka suyla seyreltmeniz gerekiyor. Sirkeyi tek başına saçınıza uygulamanız durumunda sorunuzdaki gibi bir dökülme problemiyle karşılaşabilirsiniz. Kullanmadan önce suyla seyreltmeniz ve haftada 1 ya da 2 kez uygulamanız durumunda saçlarınıza hiçbir zararı olmayacaktır.
Saç diplerine uygulanan sirke, masaj yaparak 2-3 dakika kadar uygulanır. Ardından bol su ile durulanır. Saça sirke sürmek, saç dipleri için sayısız faydaya sahip olsa da 5 dakikadan fazla saçta bekletilmesi tavsiye edilmez...
Sprey şişeyi güzelce çalkalayın. Durulanan saçlarınızın tamamına bu sirkeli karışımı sıkın ve 10 dakika kadar bekleyin. Sirkenin sahip olduğu mineral ve vitaminler, saçlarınıza nüfuz edene kadar dinlendirin. Sirkeli su saçlarınıza değdiği anda, saçlar tarafından emilecek ve saç köklerini uyaracaktır.
İlgili 20 soru bulundu
Duştan önce, suyla karıştırdığınız beyaz sirkeyi saç diplerine uygulayın. Bir süre saçınızda tuttuktan sonra yıkayın.
Önce saç diplerine, ardından uçlara doğru ilerleyebilirsin. Daha rahat bir uygulama için sirkeyi saç ve saç derine masaj yoluyla nazikçe yedirebilirsin. Bu şekilde birkaç dakika gibi kısa süre boyunca bekleyebilirsin. Son olarak saçlarını ılık su ile güzelce durulayıp banyodan çıkabilirsin.
Saçta sirke olan yere bol miktarda vazelin sürülmelidir. Bu şekilde yaklaşık olarak 1 saat beklendikten sonra saçlar bit tarağı ile taranmalıdır. Bu sayede saça yapışan sirkeler temizlenmektedir. Sonrasında ise saçlar bir şampuan ile yıkanmalıdır.
Saç sirkesinin ne olduğundan ve faydalarından bahsettik. Şimdi sırada, bu ürünü nasıl kullanabileceğiniz var! Saç sirkesinin kullanımı aslında oldukça basittir. Genel olarak her duştan sonra saç sirkesini kullanabilirsiniz.
Saçta sirke belirtileri
Kafa derisinde bulunan bitlerin yumurtalarına sirke denmektedir. Sirkeler kahverengimsi ya da beyaz görünümde olabilirler ve saç üzerinden küçük de olsa görünürler. Saç sirkeleri, kafanızda bir şeyin kaşındırdığını ya da yürüdüğünü hissettirebilir.
Saçların sirkeyi emebilmesi için 15 dakika bekleyin ve durulamaya geçin. Sirkeyi arındırmak için saçlarınızı bol soğuk su ile bir dakika boyunca durulayın. Etkili sonuçlar için haftada bir kez düzenli olarak uygulayın. Aşırı sirke kullanımı saç derisinin kurumasına neden olabilir.
Pul pul olan saç kökleri ve kuruyan saçların tedavisini orijinal elma sirkesi ile yapabilirsiniz. Kepek gibi istenmeyen oluşumların önlenmesini sağlar.
Elma sirkesi saçlarınızı canlı gösterir. Saçların hızlı ve güçlü uzamasına destek olur. Saç dibindeki yağ, kir gibi artıkları arındırır. Ayrıca saç derisindeki kaşıntıyı hafifletebilir.
Banyo sırasında şampuan ve saç kreminden arındırılmış saçlara tatbik edilir. Saç sirkesi nasıl kullanılır diyenler için en iyi öneri budur. Saçın ve derisinin belirli bölgelerine sıkılan ürün, dairesel hareketlerle iyice yedirilir. Saça masaj yaparcasına temas ettirilen bu ürünün, rahatsız edici bir kokusu da yoktur.
Elma sirkesi doğal saç açıcılar arasında yer alıyor. Duşta durulama suyu olarak kullanacağınız sirkeli su saç rengini açmaya yarıyor. Sirke, saçları besleyip saç rengini açma özelliğine sahiptir.
Kullanım Şekli:
Saçları şampuanlayıp, duruladıktan sonra; ıslak saça pratik başlığı sayesinde, saç diplerinden ucuna kadar eşit olarak uygulayın. Ardından masaj yapın ve durulamadan önce bir iki dakika bekletin. Ardından durulayınız.
Bit ilacını kullandıktan sonra saçlarınızı 1/1 oranında elma veya üzüm sirkeli su ile durulayın. Bu şekilde sirkelerin (bit yumurtası) çözülmesini sağlarsınız. Ardından saçınızı tutamlara ayırarak sık dişli bir tarak ya da bit tarağı ile saçınızı özenle tarayın. Sirkeleri tamamen ayıklayana kadar taramaya devam edin.
Asidik olduğu için (daha düşük pH'a sahip) sirke saç ve kafa derisi pH seviyelerini dengelemeye yardımcı olur. Borg, “ACV saç kütikülünü düzleştirir ve kapatır, saçı daha pürüzsüz ve daha kolay çözülmesini sağlamak için nemlendirir, daha parlak, daha az kıvırcık ve kırılmaya daha az eğilimli” diye açıklıyor Borg.
Kullanım açısından daha kolay olan sprey küründe yine durulama suyu gibi sirkeli su hazırlamalısınız. Ancak bu sefer miktarı daha düşük tutun keza bu sirkeli suyu buzdolabında en fazla 2 hafta saklayabilirsiniz. Duştan önce, evde bulunduğunuz dönemlerde önce saç diplerine sonra tüm boya sıkarak masaj yapın.
Bir bit yaklaşık 2 ile 4 hafta yaşar. Yumurtalarına sirke adı verilir. Sirkeler; gri, sarımsı veya bej renkli ve bir kum tanesi büyüklüğündeki olurlar. Saçın köküne yakın bir yerde saça yapışık halde dururlar.
Zeytinyağı dışında Hindistan cevizi yağı, sarımsak, sirke, vazelin, Aloe Vera jeli saç sirkesinde doğal çözüm sağlayan ürünlerdir. Bu ürünler içerisinde özellikle sirke, bit temizliği için en etkili yöntemlerden biri.
Bit Şampuanı Kaç Gün Kullanılmalıdır? Bit şampuanları kullanıldığı anda saç derisinde yer alan tüm bit ve sirkelerin öldürülmesini sağlar. Bu yüzden düzenli bir kullanım da gerektirmez.
Elma ya da üzüm fark etmez, sirke de kepek sorununu ortadan kaldırmada başta gelen isimlerden. Genişçe bir kabın içine ılık su doldurun, ardından içine sirke koyup karıştırın. Saçlarınızı güzelce yıkayıp duruladıktan sonra hazırladığınız bu sirkeli suyla da saçlarınızı güzelce durulayın.
Elma sirkesinin saça faydaları şunlardır: Kepek oluşumunu engeller. Saç derisini temizler ve arındırır. Saçları yumuşatır ve parlatır.
Saç bakımında sirke kullanımı, kafa derisinin pH seviyesini koruyarak saç diplerinin sağlıklı kalmasını sağlıyor aynı zamanda saç tellerini güçlendirerek dökülmeyi, uçlarda kırılmayı engelliyor. Bu şekilde hem mevcut hem de yeni çıkan saç tellerinin daha hızlı uzamasına yardımcı oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri