Hindistan cevizi yağının saç dökülmesini yavaşlattığı da söylenir. Ancak antibakteriyel özelliğiyle ilgili daha çok kanıta ihtiyaç vardır. Saçlara parlaklık ve hacim vererek elektriklenmeyi önleyebilir. Hindistan cevizi yağının saça faydaları sadece kozmetik açıdan doğru kabul edilebilir.
Evet, Hindistan cevizi yağını saç diplerine sürebilirsiniz. Hatta saç diplerine bu yağ ile masaj yapmak, son derece faydalıdır.
Hindistan cevizi yağı çok hafif ve kolay emilen bir yağ olduğu için gece boyu saçınızda kalmasında sakınca yoktur. Saçlarınızı toplayıp, saçınıza duş bonesi takıp gece boyu saçınızın bakımını sağlayabilirsiniz. Normal saçlar için 30 dakika bekletip yıkamak yeterli olacaktır.
Hindistancevizi yağı sağlıklı omega-3 yağ asitleri ve E vitamini ile doludur. Bu içerikler sayesinde ise kuru saçlar için yoğun nemlendirici bir özellik sağlar. 2. Hindistan cevizi yağı saçları güçlendirmeye ve saç derisini beslemeye yardımcı olur.
Eğer yağ zaten sürülebilir kıvamda ise bu aşamayı es geçip doğrudan saçınıza uygulayabilirsiniz. Yağı saçınızın her tarafına eşit miktarda uygulayın. Bir tarak yardımıyla yağı saçınızda dağıtabilirsiniz. Bu şekilde 30 dakika bekleyin ve ardından bol su ile saçınızı yıkayın.
İlgili 45 soru bulundu
Hem yıpranan saçları onaran hem de saç tellerini güçlendirerek yeri yıpranmaların önüne geçen Hindistan cevizi yağı, aynı zamanda saç köklerini de destekleyerek yeni saçların çıkmasına yardımcı olur. Böylece azalan saçlarınız dolgunlaşır ve çok daha hızlı bir şekilde uzar.
Saçlarını kökten uca nemlendirmek ve beslemek istiyorsan Hindistan cevizi yağı içeren saç maskeleri senin için ideal seçim olabilir. Seçtiğin saç maskesini haftada bir ya da iki kez saçlarına uygulayabilir, bu sayede kuru ve mat saçlarının ihtiyacı olan bakım desteğini sağlayabilirsin.
Hindistan cevizi yağını cilde uygulamak, cildin kurumasına neden olan su kaybını önlemeye yardımcı olur. Diğer yandan içerdiği yağ asitleri (kaprilik ve laurik) iç ve dış iltihapları azaltır ve nemlendirir.
Yüze direkt sürülebilme kolaylığıyla da tercih edilen bu yağı haftada 4-5 kez nemlendirici olarak cildinize uygulayabilirsiniz. Cildinize biraz Hindistan cevizi yağı sürdüğünüzde yumuşak, pürüzsüzleştirici etkisini hemen hissedebilirsiniz.
Eğer saçlarınız kıvırcık bir yapıya sahipse, saçların hafif nemli olduğu anda bu yağı sürmeniz yeterli olacaktır. Yine saçlarınız nemliyken Hindistan cevizi yağını saçlarınıza serum şeklinde uygulayın. Saçlar kuruduğunda düzleştirerek uzun bir süre saçların düz kalmasına yardım edebilirsiniz.
Hindistan cevizi yağı birçok saç tipine uygundur. Özellikle kuru, kıvırcık, kırılmaya meyilli saçlarda protein kaybını önlemek için haricen kullanılabilir.
Hindistan cevizi yağını nemli saça uygulayın. Bunun için bir sprey ile saçınızı ıslatarak hazır hale getirebilir veya maskenizi duştan sonra uygulayabilirsiniz. Saçınız hazırsa, ılık hindistan cevizi yağını tüm saçınıza eşit dağılacak şekilde uygulayın.
Hindistan cevizi yağı ve yumurta, doğal içeriklerinde bulunan maddeler, vitaminler ve mineraller sayesinde saça ihtiyacı olan nemi sağlar ve kabarmayı önler.
Her banyodan sonra hindistan cevizi yağını rahatlıkla kullanılabileceğini söyleyen Gülsoy, “Duştan sonra antiseptik özelliği ve muhteşem kokuya sahip hindistan cevizi yağı ile bütün vücudun nemli ve sağlıklı kalmasına yardımcı olabilirsiniz. Tıraştan sonra oluşacak cilt tahrişlerine karşı da kullanılabilir.
Dudakları nemlendiren ve pürüzsüz bir forma ulaştıran bu yağ ile kapsamlı bir bakım yapmak mümkün. Hindistan cevizi yağı: Cilt bakımının vazgeçilmezlerinden olan Hindistan cevizi yağı dudaklara da nem depolar. Yatıştırıcı etkisi kışın soğuk havalarında tahriş olan dudakları kendine getirir.
Hindistan Cevizi Yağı
E vitamini, demir gibi yararlı içerikleri sayesinde Hindistan cevizi yağı, kalın ve daha gür kaşlara sahip olmanıza yardımcı olur. Her gece kaş diplerinize masaj yaparak uyguladığınız Hindistan cevizi yağı sayesinde sağlıklı ve güzel görünümlü kaşlara sahip olabilirsiniz.
İşte sana bir kaç cilt beyazlatma maskesi önerilerimiz. Hindistan cevizi yağı yüz ve vücudunda aydınlatıcı ve izleri yok edici bir etkisi olsa da cildini yağlandırdığını da unutmamalısın.
Kantaron yağı genellikle gece yatmadan önce cilde uygulanmalıdır. Çoğu kişi kantaron yağını cilt bakım rutinlerinin bir parçası olarak gece kullanır çünkü gece cilt yenilenme sürecine girdiğinden yağın cilde faydası daha fazladır.
Hindistancevizi Yağı Masajı Yapın
Eğer bir yemek kaşığı hindistancevizi yağını bir yemek kaşığı badem yağı ile karıştırır ve gözaltlarınıza masaj yapıp, 20 dakika cildinizde bekletirseniz, gözaltı torbalarınızın hızla yok olduğunu görebilirsiniz. 20 dakika beklettikten sonra ılık su ile iyice durulayın.
Hindistan cevizi yağı ile masaj yapın
Göz altı morluklarına neden olan zayıf kan dolaşımı, göz çevresine yapacağınız masajla hızlanarak iyi gelecektir. Bu masajı rutin halinde yapmak önemlidir. Hindistan cevizi yağı, E vitamini kaynağı olduğundan zarar görmüş cilt hücrelerini onarır.
Hint hindistan cevizi yağı kirpikleri yumuşatır ve güçlendirir, kırılmayı önler ve hızlı uzamayı destekler. Kuşburnu yağı kirpikleri nemlendirir ve yumuşatır, dökülmelerini önler ve daha gür ve dolgun kirpiklere sahip olmanızı sağlar.
İçerdiği antioksidanlar sayesinden daha sağlıklı kirpikleriniz için hindistan cevizi yağı da çok iyi bir seçenektir. Zeytin Yağı; Tıpkı zeytinyağı gibi cilt ve saç için faydası kadar kirpik ve kaşlar için de mucizevi etkileri olan başlıca doğal malzeme, saf ve iyi kalite zeytinyağıdır.
Mağaza veya A101 KAPIDA'dan satın alabilirsiniz.
Duştan sonra saç bakımı yaparken nemlendirici bir saç kremi veya maske uygulayın. Bu işlem, saçınızı nemlendirmeye, beslemeye ve yumuşatmaya yardımcı olacaktır. Saç tipinize uygun bir ürün seçin ve saçınıza uygulayın. Ürünü saç diplerine değil, saçın orta ve uç kısımlarına uygulamanız tavsiye edilir.
Duştan sonra saç kabarmaması için, Hindistan cevizi yağı ya da zerdeçal yağı gibi doğal bileşenleri saç uçlarınıza ve boylarınıza uygulayabilirsiniz. Saç kurutma makinesini sabit tutmaktan kaçınmalı, saç tellerinizi uzun süre boyunca yüksek ısıya maruz bırakmamalısınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri