Norma saçlar için yumurtayı bütün halde, kuru saçlar için sarısını ve yağlı saçlar için beyazını kullanmanız öneriliyor.
Yumuşayan ve güçlenen saçlar kırılmaya karşı direnç kazanır, nemlendiği için daha parlak görünür, elektriklenme ortadan kalkar ve şekillendirmek çok kolay bir hal alır. Kozmetik ve kimyasal ürünler yerine yumurta sarısı tercih etmeniz hem saçınız hem de vücudunuza faydalı olacaktır.
Yumurta akı maskesi saçları besler ve güçlendirir. Yumurta akında bulunan proteinler, saç tellerini güçlendirir ve saçların kırılmasını önler. Ayrıca, yumurta akındaki amino asitler saçları besler ve parlaklık kazandırır.
Saçlara parlaklık kazandırır
Yumurta beyazında bulunan proteinler saçlarınızı beslemeye ve sağlıklı bir parlaklık kazandırma yardımcı olabilir.
Yumurtanın sarısı da beyazı da, sağlıklı saç ve derisi için önemli avantajlar sunar. Aynı zamanda tüm saç tipleri üzerinde inanılmaz bir etkiye sahiptir. Sarısında bulunan biyotin, saç büyümesini destekler ve saç dökülmesini durdurmada yardımcı olur. Aynı zamanda, A, D, E, K vitamini, lesitin ve folat kaynağıdır.
İlgili 37 soru bulundu
Ortada gördüğünüz açık sarı renkli yumurta sarısı bu tavuğun iyi beslenmediğini göstermektedir. Solda gördüğünüz turuncuya dönük yumurta sarısı en sağlıklı tavuktan gelmektedir.
A vitamini öncülleri olan lutein ve zeaksantin karotenoidlerini yüksek oranda bulunduran yumurta sarısı, göz sağlığını iyileştirmeye ve retina hasarlarını önlemeye yardımcı olur. Yüksek protein içeriği ile yara iyileşmesi ile kas yapımı ve onarımını destekler.
1) Saçlarınızın Beslenmesi İçin
Bunun için 1 adet yumurtanın akını ve sarısını çırpın. 4 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin ve elde ettiğiniz karışımı saçlarınıza uçlardan başlayarak yedirin. 30 dakika bekleme süresinden sonra saçlarınızı şampuan ile yıkayıp durulayın.
İşte sizi özendiğiniz o uzun saçlara kavuşturacak doğal formüller... Saçlarınızı uzatmanız için ilk doğal yöntemimiz ve hepinizin evinde olan şey; yumurta. "Yumurta kokmaz mı?" dediğinizi duyar gibiyiz. Ama merak etmeyin, yumurtanın kokusu saçınızda kalmayacaktır.
Ardından ılık suyla yüzünüzü yıkayıp bu maskeyi haftada 2 defa uygulamanız önerilir.
Yumurtanın sarısı, vitamin açısından beyazına göre çok daha niteliklidir. Demir, fosfor, magnezyum ve potasyumun yanı sıra D, B12, B9, B6, B2, B1, A ve E vitaminlerini bünyesinde barındırır. Bu nedenle de oldukça sağlıklıdır. Yumurtanın beyazı ise B vitamini bakımından zengin bir içeriğe sahiptir.
Beyazı hiç yağ içermemektedir ve çok az kaloriye sahiptir. Yumurtanın sarısı yağ, protein, vitamin ve mineral kaynağıdır. Genelde yumurtanın beyazının daha sağlıklı olduğuna inanılır ancak sarısının besin değeri daha yüksektir. Orta boy bir yumurtada 6-7 gram civarında protein, 4-5 gram kadar yağ, 70-80 kalori bulunur.
Kabuksuz, sarısı ve beyazı ayrılmış yumurtaların saklama süreleri daha azdır. Pastörize edilmiş yumurtalar sarısı ve beyazı ayrı olarak saklanarak daha uzun ömürlü hale getirilir. Taze yumurtaların PH faktörü 7,2'dir.
Yumurta sarısında bulunan A vitamini sebum üretimini uyararak saçın doğal nemini üretme yeteneğini artırır. Artan sebum üretimi A vitamini, kepeği kontrol altına alır, saç dökülmesini önler, saçların uzamasını hızlandırır ve kafa derisinin kurumasını engeller.
Zeytinyağlı saç maskesi ve yumurta, kırılgan saç tellerine parlaklık katar ve besler. Zeytinyağı yumurta saç maskesi, yumurtadaki yağlar ve yumurta beyazındaki emzimler sayesinde saçlardaki nemi dengeler, hasarlı saç tellerini onarır ve saçların beslenmesine yardımcı olur.
Yumurta. İnce telli saçları protein deposu yumurtayla beslemek, saçların daha sağlıklı uzamasına yardımcı olacak ve saç telinin kalınlaşmasına ve gürleşmesine yardımcı olacaktır. Saçınızın uzunluğuna bağlı olarak 1 ya da 2 yumurtayı karıştırıp saçınıza masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
Yumurta akını saçınıza güzelce sürdükten sonra, streç filmle sardığınız saçlarınızı birkaç saat bu şekilde bekletin. Daha sonra saçlarınızı yıkayın. Bu yöntem sayesinde hem saçlarınız daha hızlı uzayacak hem de 10 kat daha güçlü saçlara sahip olacaksınız.
Yumurta, saçları yumuşatıyor ve doğal bir parlaklık kazandırıyor. Özellikle cansız ve kuru saçlara sahipseniz nemlendirmek için yumurtadan yardım alabilirsiniz.
En basit yöntem olarak bir veya iki yumurta çırpılır. Temiz ve kuru saça, saç köklerinden uçlarına kadar uygulanır. Ilık suyla durulamadan önce en az 30 dakika beklenir. Duruladıktan sonra saç şampuanlanır ve yıkanır.
Yumurta akı maskesi yapımı oldukça kolay ve yüksek etkiye sahip bir uygulamadır. Haftada bir uygulayabileceğiniz yumurta akı maskesi ile cildinize ihtiyacı olan bakımı sağlayabilirsiniz. Göz ve dudak çevresinden uzak tutarak yüzün tamamına rahatlıkla uygulayabilirsiniz.
Yumurta Akı, Mısır Unu ve Toz Şeker Karışımı
Haftada 4 kez uygulanarak tüylenmede azalma gözlenebilir. Özellikle yüz bölgesindeki tüylerde etkili olduğu söylenir.
Zeytinyağını da çırpılmış yumurtanın içine ekleyerek yeniden karıştırın. Maskeyi uygulamadan önce saçlarınızın kuru olmasına özen gösterin ve bir tarak yardımı ile tüm saçınıza maskeyi dağıtın. Maskeyi sürdüğünüz saçlarınızı bir bone ya da örtü ile kapatarak beklemeye başlayın. Bekleme süresi için 30 dakika yeterlidir.
13 milyondan fazla izlenen bir klipte, bir kadın başparmağıyla çiğ yumurta sarısını nazikçe çevreliyor ve en ufak bir baskı uyguladığında yumurta sarısının hemen kırıldığını gösteriyor. Buradaki öğretici, klitorise bir yumurta sarısı gibi yaklaşmak için dikkatli bir şekilde yırtılmayı önlemeye çalışıyorsunuz.
Yumurta sarısı maskesi aynı zamanda cildin yumuşacık ve pürüzsüz olmasına yardımcı oluyor. Ciltteki fazla yağlanma problemine çözüm oluyor. Düzenli olarak kullanıldığında sivilce ve aknelerin oluşumunu engelliyor. Var olan sivilce ve sivilce lekelerinin yok olmasını sağlıyor.
Kalan yumurta sarılarınızı da çırparak mayonez, aioli sos gibi soslara dönüştürebilirsiniz. Yumurta sarılarını sütlü tatlıların içerisine koyarak bağlayıcılıklarını arttırabilir, çırparak krep ya da pancake yapımında da kullanabilirsiniz. Sadece sarısını kullanarak unsuz kişler hazırlayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri