Eğer saçlarınız kuruysa duştan sonra durulanmayan bir saç kremi kullanabilirsiniz. Zeytinyağı, argan yağı, badem yağı, jojoba yağı gibi bazı doğal yağlar saçınıza parlaklık katmak için idealdir. Saçınızı kuruttuktan sonra ufak miktarlarda sürmeniz yeterli olacaktır.
Bu durum için çeşitli uygulamalar tavsiye edilir. Mesela saç tipimize uygun olan bir şampuanı kullanmak, duşlardan sonra saç maskesi ile saçlarımıza bakım yapmak, genellikle ılık suyla duş almak, saçlarımızı düzenli nemlendirmek ve tabii ki bol su içmek.
İlgili 29 soru bulundu
Işıltı, saç renginden 1 - 2 ton daha açık, ışıltılı renk tonlarının, aralardaki saç tutamlarına güneşten açılmış saç efekti vermek için yapılan bir işlemidir. Saçın zemin renginde doğal geçişler oluşturan bu uygulama her saç tipine göre uyumludur.
Zeytinyağı hasar görmüş saçların kendini toparlamasına yardım eder. Kuru ve yıpranmış saçlar zeytinyağını kullanmalıdır. Zeytinyağı saç bakımı ile kolay kırılan saçların kırılma eğilimini azalır. Bu yağ aynı zamanda içeriğindeki E vitamini sayesinde saçların daha parlak ve sağlıklı görünmesini sağlar.
Vazelin yoğun kıvamlı bir yağdır. Bu yüzden uygulama sırasında saçın dip kısımlarına sürüldüğünde saç köklerinin tıkanmasına yol açabilir. Bu da saçta yağlanmanın hızlanmasına ve artmasına neden olur. Vazelinin saça sürülmesinde uygun teknik vazelinin benmari usulü eritildikten sonra saça sürülmesidir.
Kuru veya hasarlı saçlar: Bunun hasar ve kuruluk seviyesine bağlı olduğunu belirtmek ile birlikte, her beş ila yedi günde bir şampuanlamayı öneriliyor. Kıvırcık saçlar: Maksimum saç büyümesi için haftada bir kez saç yıkama önerilir. Temizlemenin ardından saç kremi ile saçları nemlendirmek de önemlidir.
Saçlarınızı mutlaka 2 günde bir yıkayın. Yıkama esnasında saç kremi kullanmanız, saçlarınızın nem ihtiyacını karşılamak için önemli bir adımdır. Saç bakım yağları, doğal yağlar saçlarınıza nem verecek, kuruduğunda keçe gibi olmasını önleyecektir.
Saçların güçlü ve sağlam olması için en iyi protein kaynakları yumurta, et, tavuk, balik, süt, peynir, yoğurt, kurubaklagiller, tam tahıllardır. Saç derisi ve saç sağlığını iyileştiren diger besin ögeleri demir, biotin, çinko, selenyum, bakır, magnezyum ile A, B, E, C, D vitaminleridir.
Saç bakımında önemli olan ve protein açısından zengin besinler şunlardır: Yumurta, uskumru ve somon gibi balıklar, fındık ve tohumlar, yağsız et, ıspanak ve lahana, fasulye ve baklagillerdir.
Sağlıklı yağlarla dolu bir beslenme düzeni gür ve sağlıklı saçlar için olmazsa olmazdır. İyi kalite protein, iyi yağlar ve omega 3 bu anlamda doğru kaynaklardır. Somon, avokado, fındık, sebze ve meyve gibi temel besinler saçı gürleştirmek için destek alabileceğiniz gıdalardır.
Yıpranmış saçlara evde bakım yaparken doğal yağlar ve ev yapımı saç maskeleri kullanılabilir. Argan yağı, jojoba yağı ve hindistan cevizi yağı saça iyi gelen yağlardır ve saçın onarılmasına yardımcı olur. Ev yapımı saç maskeleri, yumurta, yoğurt, bal gibi besleyici maddeler içerir ve saçı onarır, nemlendirir.
Kuru ve yıpranmış saçlar için Hindistan cevizi yağı ya da jojoba yağı kullanarak sağlıklı bir görünüm elde edebilirsiniz. Nemli olan saçlarınıza sadece birkaç damla bu yağlardan uygulayarak bekletebilir, daha sonra nemlendirici özelliğe sahip bir şampuan ve krem ile durulayabilirsiniz.
2) Saçları yıkamamak sağlıklı bir yaklaşım
Ancak saçı uzun süre yıkamamak da sanılanın aksine hiç sağlıklı değil. Çünkü dış ortamdan saçımıza yapışan toz ve kir gibi maddeler saçların sağlıklı yapısını bozarak donuk ve mat görünmesine, zor şekillenmesine ve koparak dökülmelere yol açabiliyor.
Saçlarda bulunan yağın tam anlamıyla çözünmesi için saçların banyoda en az iki kez şampuanlanması gerekmektedir. Aşırı şampuan kullanımında ya da her gün şampuanlanan saçlarda ve saç derisinde yan etkiler görülmesi mümkündür.
Bu sebeple her gün saç yıkamaktan kaçınmalıyız. Sağlıklı saçlar için saç yıkama sıklığı haftada 3 kere olmalıdır. Ancak aşırı yağlanan saçlara sahipseniz haftada 2 kere yıkayabilirsiniz.
Vazelin yüze sürülürse ne olur sorusuna; cilt bariyeri onarılır, nemli bir cilde sahip olunur gibi cevaplar verebilmek mümkündür. Bu içerik; özellikle çok kuru, çatlamış ve nemsiz ciltlerin onarılmasını sağlamak için kullanılabilir. Düzenli kullanımda onarıcı etkisi görülebilir.
Zeytinyağını haftada 2, 3 kere saça uygulamanın herhangi bir sakıncası yoktur. En az haftada bir şekilde saça uygulanan zeytinyağı sayesinde sağlıklı, güçlü, parlak ve canlı saçlara sahip olunabilir.
Saçların uzamasını hızlandırıyor
Zeytinyağının içinde bulunan omega yağları ve E vitamini saçların uzama süresi üzerinde de olumlu etkilerde bulunuyor. Saçlarının hızlıca uzamasını isteyenlerin haftada 1 zeytinyağı maskesini uygulaması öneriliyor.
Banyodan sonra saç bakım yağı kullanmak, saçlarınızın daha hacimli ve güçlü görünmesini sağlamanıza yardımcı olur. Öte yandan, saçlarınızı saç kurutma makinesi kullanarak kurutmayı düşünüyorsanız saç bakım yağı yardımıyla saç tellerinizi yüksek ısıya karşı koruyabilirsiniz.
Genellikle jojoba, hindistan cevizi, argan ve zeytinyağı gibi doğal bileşiklerden oluşurlar. Peki, saç bakım yağı nasıl kullanılır? Saç bakım yağları tipik olarak şampuanlamadan önce veya sonra saç derisine uygulanır, ancak kuru saçlarda bakım işlemi olarak da kullanılabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri