Saç genelde kütiküllerdeki pulların bozulmasına bağlı olarak mat görünür. Bu durum saçın ışığı yansıtmasını engeller. Bunun birincil harici sebepleri arasında yağ asidi (zeytinyağı ve balık) açısından zengin olmayan beslenme şekilleri ve saç bakım ürünlerinin yetersiz şekilde kullanımı yer almaktadır.
Boya, ısılı işlemler ve yanlış beslenme düzeni saçlarda matlaşmaya sebep olan etmenler arasında sayılabilir. Bu etmenlere ek olarak yanlış ürünlerle yapılan düzensiz saç bakım uygulamaları da saçlarınızın parlaklığını yitirmesine temel hazırlar. Saçlarınızı yıpratan uygulamalar parlaklığını gün geçtikçe azaltır.
Kuru ve yıpranmış saçlar için Hindistan cevizi yağı ya da jojoba yağı kullanarak sağlıklı bir görünüm elde edebilirsiniz. Nemli olan saçlarınıza sadece birkaç damla bu yağlardan uygulayarak bekletebilir, daha sonra nemlendirici özelliğe sahip bir şampuan ve krem ile durulayabilirsiniz.
“Saç nasıl parlar?” diyorsanız çok sıcak suyla yıkamaktan, sülfat gibi doğal yağları uzaklaştıran maddeleri içeren şampuanlardan ve çok sık şampuanlamaktan kaçının. Mutlaka saç kremi kullanın ve son durulamada soğuk suyu tercih edin. Soğuk su nemi saçta hapseder ve saça parlaklık katar.
Yeşil yapraklı sebzeler, meyveler ve tam tahıllar da saç sağlığı için gerekli olan vitamin ve mineral kaynaklarıdır. Bol su içmek de saçların nem dengesini koruyarak parlaklık katmaya yardımcı olur. Beslenmenize dikkat ederek, sağlıklı ve parlak saçlara sahip olabilirsiniz.
İlgili 38 soru bulundu
Sıcaklık - Aşırı ısınan su, saç kurutma makinesi, saç düzleştirici, saç maşası ve saçı "beslediğimiz" diğer cihazların yanı sıra parlaklığının kaybına katkıda bulunur. Su kalitesi - Çoğu hanede bulunan sert suyun taş birikintileri bıraktığı bilinmektedir.
Zeytinyağı hasar görmüş saçların kendini toparlamasına yardım eder. Kuru ve yıpranmış saçlar zeytinyağını kullanmalıdır. Zeytinyağı saç bakımı ile kolay kırılan saçların kırılma eğilimini azalır. Bu yağ aynı zamanda içeriğindeki E vitamini sayesinde saçların daha parlak ve sağlıklı görünmesini sağlar.
Duştan sonra saçları tokayla tutturmak ve bu şekilde uyumak düz olmasını sağlayacaktır. Hindistan cevizi yağı ve yasemin yağı gibi ürünlerin kullanılması da saçların düz bir hale gelmesini sağlar. Farklı yöntemler denenerek sonuç alınabilir.
Saç genelde kütiküllerdeki pulların bozulmasına bağlı olarak mat görünür. Bu durum saçın ışığı yansıtmasını engeller. Bunun birincil harici sebepleri arasında yağ asidi (zeytinyağı ve balık) açısından zengin olmayan beslenme şekilleri ve saç bakım ürünlerinin yetersiz şekilde kullanımı yer almaktadır.
Saç tipinize bağlı olarak, ayda bir veya iki kez doğal yağlar ile saç maskesi yapmanızı öneriyoruz. Uyumadan önce hindistan cevizi, zeytinyağı, argan yağı gibi doğal yağlarla saçınıza maske yapın ve sabaha kadar saçınızda bekletin. Ertesi sabah uyanıp, saçlarınızı duruladığınızda farkı gözlerinizle göreceksiniz.
Vazelini avuç içine yedirerek saçlara sürmek banyo sonrası saçlarda kırık meydana gelmesinin önüne geçebilir. Vazelin, saç derisindeki kaşıntı, pullanma, bit ve sirke için etkilidir. Saç derisindeki pullanmayı gidermek için ince bir tabaka halinde vazelini gece boyunca bekletmek yeterlidir.
Ürün, saç düzleştirme işlemlerinde kullanılan keratin kompleksi içerir. Ürünün uygulanmasıyla saça keratin yüklemesi yapılır ve saçın uzun süre düz kalması sağlanır. Keratin, saçın en önemli yapı taşlarından birisidir.
Keratin tedavisi saçları besler, nemlendirir ve 6 aya kadar düz tutar.
Düzleştirici şampuanlar, içeriklerinde bulunan maddelerin etkilerine göre saça farklı sürelerde düzlük sağlar. Günlük kullanım için standart keratin içeren şampuanları tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra Brezilya keratin içeren şampuanları tercih ederek uzun süreli düz saç görünümü elde etmeniz de mümkündür.
Özellikle E, B ve A vitamini, protein ve demir içeren yiyecekler tüketmek saç sağlığı açısından oldukça faydalıdır ve saçların kalınlaştırılması için olmazsa olmazdır. Bunun yanında sigara, çay ve alkol tüketiminin azaltılması da ince telli saçların kalınlaşmasına yardımcı olacaktır.
Argan yağı, hindistan cevizi yağı, jojoba yağı, lavanta yağı, tatlı badem yağı saçın nemini korumaya odaklı, besleyiciliği yüksek ve saçın elastikiyetini artırır özelliktedir. Kuru saç için bu saç bakım ürünlerini tercih edebilirsiniz.
5. Şampuanın içine hangi yağlar konur? Şampuanınızın içine ekleyeceğiniz yağları doğru oranda ve dikkatli bir şekilde eklemelisiniz. Argan yağı, biberiye yağı, limon yağı, lavanta yağı, çörekotu yağı, hindistan cevizi yağı ve çay ağacı yağı şampuanın içine ekleyebileceğiniz yağlardır.
Sağlıklı yağlarla dolu bir beslenme düzeni gür ve sağlıklı saçlar için olmazsa olmazdır. İyi kalite protein, iyi yağlar ve omega 3 bu anlamda doğru kaynaklardır. Somon, avokado, fındık, sebze ve meyve gibi temel besinler saçı gürleştirmek için destek alabileceğiniz gıdalardır.
Eğer saç teliniz birkaç saniye içinde dibe çöküyorsa saçınız sağlıksız ve hasarlıdır. Saçınızın zayıf ve hasar görmüş saçları iyileştirmeye ve korumaya yönelik ürünlere ihtiyacı var. Eğer saç teliniz bir dakikadan fazla bir süre suyun üzerinde batmadan kalıyorsa saçınız iyi durumda ve genelde iyi bir şekle sahip.
Saçları, aşırı sıcak suyla temasını en aza indirmeliyiz. Ilık su kullanmaya özen göstererek nem desteğine katkı sağlayabilirsiniz. Haftalık saç bakım rutinine saçlarınızın nem dengesine destek veren saç maskelerini ekleyiniz. Isıl işlem kullanımını sınırlandırınız.
Saçınızı çok sık, çok sıcak suyla, saç kremsiz yıkamak saçınıza nemini kaybettirir. En sık 2 günde bir yıkayın ve durulamayı soğuk suyla yapın. Saç tipinize uygun bir saç kremi uygulamayı unutmayın. Örneğin kıvırcık ya da hasar görmüş saçlar daha çok neme ihtiyaç duyar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri