Zeytinyağı hasar görmüş saçların kendini toparlamasına yardım eder. Kuru ve yıpranmış saçlar zeytinyağını kullanmalıdır. Zeytinyağı saç bakımı ile kolay kırılan saçların kırılma eğilimini azalır. Bu yağ aynı zamanda içeriğindeki E vitamini sayesinde saçların daha parlak ve sağlıklı görünmesini sağlar.
Özellikle boyadan, denizden ve güneşten çok yıpranmış saçlar için aspir yağı önerilmektedir. Düzenli olarak kullanıldığında saç köklerine daha fazla oksijen gitmesini ve köklerin güçlenmesini sağlar. Aynı zamanda saça hacim kazandırır ve parlaklık verir.
Eğer saçlarınız kuruysa duştan sonra durulanmayan bir saç kremi kullanabilirsiniz. Zeytinyağı, argan yağı, badem yağı, jojoba yağı gibi bazı doğal yağlar saçınıza parlaklık katmak için idealdir. Saçınızı kuruttuktan sonra ufak miktarlarda sürmeniz yeterli olacaktır.
Saçın kökünden ucuna kadar uygulanan lavanta yağı saçı beslemekte ve daha sağlıklı uzamasına yardımcı olmaktadır. Argan yağı ve doğal zeytinyağı saç dökülmesini yüksek oranda azaltan yağlar arasına girmektedir. Badem yağı kullanımı da şampuan ya da saç kremi ile beraber saçın kökünün güçlenmesine yardımcı olmaktadır.
İlgili 25 soru bulundu
Saç derisini güçlendirerek kepek oluşumunun önüne geçer. Saçın derisinin nefes alması sayesinde lavanta yağı faydaları sonucunda saç telleri daha sağlıklı ve hızlı uzayabilir.
Argan yağı, saça duş sonrasında uygulanır. Duştan çıktığınız zaman elinize bir miktar argan yağı dökerek saç derinizden başlayarak tüm saçınıza masaj yaparak ve yedirerek saçınızın her yerine bu yağı uygulamanız gerekir.
Genellikle banyodan önce kullanılan saç bakım yağlarının haftada 1-2 kez kullanıldığı bilinmektedir. Ancak bazı banyodan sonra saçların kolay taranması için uygulanabilen bakım yağları daha sık kullanılabilmektedir.
Genellikle jojoba, hindistan cevizi, argan ve zeytinyağı gibi doğal bileşiklerden oluşurlar. Peki, saç bakım yağı nasıl kullanılır? Saç bakım yağları tipik olarak şampuanlamadan önce veya sonra saç derisine uygulanır, ancak kuru saçlarda bakım işlemi olarak da kullanılabilirler.
Zeytinyağı Saça Ne Gibi Faydalar Sağlar? Zeytinyağının saça faydaları temelde; kepeği yok etmesi, güçlü ve parlak kökler oluşturması, şekil vermeyi kolaylaştırması, saçların daha düzenli uzaması, parlaklaşması, sağlıklı hale gelmesi, gerekli nem oranını sağlaması olarak sayılabilir.
Vazelin yoğun kıvamlı bir yağdır. Bu yüzden uygulama sırasında saçın dip kısımlarına sürüldüğünde saç köklerinin tıkanmasına yol açabilir. Bu da saçta yağlanmanın hızlanmasına ve artmasına neden olur. Vazelinin saça sürülmesinde uygun teknik vazelinin benmari usulü eritildikten sonra saça sürülmesidir.
Kuru veya hasarlı saçlar: Bunun hasar ve kuruluk seviyesine bağlı olduğunu belirtmek ile birlikte, her beş ila yedi günde bir şampuanlamayı öneriliyor. Kıvırcık saçlar: Maksimum saç büyümesi için haftada bir kez saç yıkama önerilir. Temizlemenin ardından saç kremi ile saçları nemlendirmek de önemlidir.
Saça doğal bakım yaparak, canlı görünmesini sağlar. Saç köklerini güçlendirerek, saçların hızlı uzamasını ve dökülmesini önler. Sık yağlanmayı önler. Saçların koparak dökülmesinin önüne geçer.
Yağlı saçlar, kafa derisindeki aşırı sebum üretiminden kaynaklanır. Yeni yıkanmış saçlar birkaç saat sonra yeniden yağlanır, parlar, zayıf ve güçsüz görünür.
Saç sağlığı amacıyla maske olarak sıklıkla tercih edilir. Parlak bir görüntüye sahip, yumuşak saçlara kavuşmanın anahtarıdır. Cilt yapısının onarılmasında da büyük öneme sahiptir. İnce çizgi ya da leke gibi çeşitli cilt kusurlarının giderilmesinde kullanılır.
Banyodan sonra saç bakım yağı kullanmak, saçlarınızın daha hacimli ve güçlü görünmesini sağlamanıza yardımcı olur. Öte yandan, saçlarınızı saç kurutma makinesi kullanarak kurutmayı düşünüyorsanız saç bakım yağı yardımıyla saç tellerinizi yüksek ısıya karşı koruyabilirsiniz.
Saç uçlarındaki kuruluğu alan Hindistan Cevizi yağı, saç direncini de artırır. Son dönemin en popüler yağlarından biri olan Üzüm Çekirdeği Yağı, içinde barındırdığı linoleik asit ve E vitamini sayesinde kafa derisinin doğal dengesine kavuşmasını sağlayarak kuruluğun, kepeklenmenin önüne geçer.
Böylece saçların büyümesine yardımcı olur. Saçınıza veya cilt tipinize uygun ürünler kullanmamanız durumda olumsuz sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Bazı saç bakım yağları özellikle saç dökülmesi ya da kepek gibi sorunları tedavi etmek için saç diplerine masaj yaparak uygulanabilir.
2.3.
Zeytinyağı saça uygulandıktan sonra yağın bulaşmasını engellemek amacıyla saçların bir bone ile tamamen örtülmesi oldukça önemli! Bu işlemin ardından ise sıra beklemeye geliyor. İdeal bekleme süresi, saç uzunluğuna ve yoğunluğuna bağlı olarak 15 ila 90 dakika arasında değişiyor.
Doğal Yağ Bakımı Yapın
Saç tipinize bağlı olarak, ayda bir veya iki kez doğal yağlar ile saç maskesi yapmanızı öneriyoruz. Uyumadan önce hindistan cevizi, zeytinyağı, argan yağı gibi doğal yağlarla saçınıza maske yapın ve sabaha kadar saçınızda bekletin.
Saçlarına güzelce sürülen bu yağ daha sonra bekletilmelidir. Tam olarak 2 saat bekletilmesi yeterli olacaktır. 2 saat boyunca saçta bekletilen Hindistan cevizi yağı, yıkanarak kurulanmalıdır.
Saç bakım rutini nasıl olmalıdır sorusuna cevap arayanlar için verilecek en doğru yanıt şu şekildedir. Saç bakım rutini saçı temizlemekle başlar, adından saç boyu ve uçları kremlenerek durulanır. Sonrasında ise ihtiyaca yönelik saç bakım maskesi ya da saç bakım yağı sürülerek saça istenilen nem sağlanır.
Bitkisel yağların saçlar üzerindeki etkilerinden faydalanmak adına karışım yaptığınız yağlarla evinizde saç bakımı yapabilirsiniz. Aspir yağı gibi birçok farklı saç yağı karıştırarak saçlarınızın kökten uca beslenmesine destek olabilirsiniz.
Saçın sağlıklı olması için haftada 3 kere temizlenmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra doğal yağlar ve maskeler ile haftada 2 kere bakım yapılması öneriliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri