Saç kırıklarını tamamen ortadan kaldırmanın en etkili yolu saçın düzenli olarak kesilmesidir. Saçtaki kırıklar kestirmeden nasıl gider sorusuna gelirsek, saç uçlarına uygulanan özel serumlar ve bakım yağları ile geçici bir düzelme sağlanabilir.
*Bal, zeytinyağı, argan yağı, Hint yağı, Hindistan cevizi yağı, yumurta sarısı, yoğurt, mayonez ve muz gibi ürünler ve bitkisel yağlarla yapacağınız saç maskeleri sayesinde saçlarınız hem yumuşak hem de daha dirençli olacağından kırık oluşumunu da önlemiş olacaksınız.
Saç kırığı, nemini kaybeden ve hasar gören saçların uçlarının kırılarak kopmasıdır. Saçlarımız birçok sebeple nemini yitirebilir: çok ısıtmak, çok sıcak suyla yıkamak, güneşten gelen morötesi ışınlar, çok fazla saç düzleştirici veya maşa kullanmak, boyamak ve perma yaptırmak gibi.
İlgili 17 soru bulundu
Demir eksikliği, B12 ve folik asit eksikliğinde saç daha kırılgandır. Saça çok fazla düzleştirici, maşa ve fön işlemi kullanıldığında saç daha kırılgan hale gelir. Saçı kuruyken taradığınızda saça uygulanan friksiyon saçı yıpratır, kırılma riskini artırır.
Eğer bu kırıklar alınmazsa ilerleyen zamanlarda saç daha sık dolanır ve oldukça sağlıksız görünmeye başlar. Kırık neden oluşur? Tüm bu faktörler saçın kuruyup cansızlaşmasına neden olur. Bu da saçı daha kırılgan hale getirir.
Aloe vera jeli ve badem yağını bir kabın içinde eşit miktarda karıştırın. Ardından tüm saçınıza uygulayın. Yaklaşık 20-30 dakika sonra saçlarınızı bu karışımdan arındırın. Aloe verayı haftada 2 kez uygulayarak hem kırıkları engelleyebilir hem de var olan farklı saç sorunlarını da giderebilirsiniz.
Özellikle hızlı saç uzatmak isteyenler için bitkisel keratin içeren ürünlerimizi denemeni öneririz. Saçın ihtiyacı olan keratini saça geri yükleyen ve kırık uçları onaran bitkisel keratin ile güçlenerek uzamasını sağlar ayrıca kırıklar nedeniyle sürekli kestirmek zorunda kalmazsınız.
Saç uçlarını belirli aralıklarla kestirerek kırıkları aldırmak sorunu tek başına çözmese de doğru bir bakım ile birlikte en önemli yardımcı faktör olabilir. En az 6 ayda bir saç uçlarından 1-2 santim alınması önerilir.
Ancak özellikle kırıklar veya yıpranan saç uçları saç uzamasını yavaşlatabilir. Bu sebeple, eğer saç uçlarınızın yıprandığını düşünüyorsanız veya saç kırıklarınız rahatsız edici ölçüde fazla ise, saç bakımına başlamadan önce uçlardan bir miktar kestirmenizi öneririz.
Saçınız beslenme eksikleri ile kırılıyorsa bu problemi dışarıdan onarmak için sıcak yağ masajını deneyebilirsiniz. Bunun için Hindistan cevizi yağı, badem yağı ya da zeytinyağı gibi yağlar kullanmanız gerekir. Doğal yağlar saç kökleri de dahil olmak üzere nemlendirerek hasarları onarır.
Yapılan çalışmalarda; balık yağı, havuç ve domateste bulunan likopen, maydanoz, yabanmersini, siyah çay, kakao ve yerfıstığında bulunan flavonoidlerin tüketilmesinin kırıkların iyileşmesinde önemli role sahip olduğu tespit edilmiştir. Memorial Tıbbi Yayın Kurulu tarafından hazırlanmıştır.
Yani başka bir deyişle düzenli olarak kırıklarınızı aldırmak saçınızda bulunan kırık uçların zamanla daha da açılarak yukarılara doğru ilerlemesine, saçlarınızı topladığınızda elektriklenmiş gibi dağınık duran o küçük saç tellerinin oluşmasına, kabarıklığa ve hassasiyete engel olur.
Kırıldıkça kırılan saçlar, zamanla kopuyor hatta nefes alamadığı için dökülüyor. Kuru bir dal parçasını esnetmenin imkansız olduğunu ve çabucak kırıldığını çok kez görmüşsündür. Nemli hatta yaş dal parçası ise bir o kadar zor kırılıyor. Saç tellerini de dal parçasına benzetebilirsin.
Düzgün bir şekilde nemlendirilen saçlar, elastikiyetlerini artırarak kırılmaya karşı daha dirençli hale gelir. Zeytinyağının bu nemlendirici özelliği ise saç uçlarının kırılmasını önler.
Keratin Saçta Kaç Gün Kalmalı? Keratin bakımı yaptıktan sonra 48 ile 72 saat son derece önemlidir. Bu sürede saçınızı yıkamamalısınız. Eğer ilk 48 saatte saçınız ıslanırsa saçınızın ıslanan yerini hemen kurutma makinesi ile kurutmalı ve üstünden düzleştirici ile geçmelisiniz.
Saçınızın kurullarına yoğun sürmek koşuluyla saç derisi harici uygulama yapabilirsiniz. Saç kremi, saç maskesi, keratin kıl köklerine değerse genişlemeye sebebiyet verir ve saçlarınızı döker. Ayrıca saç derisi emilimi fazla olduğundan o kimyasalı kafa derinize yedirirsiniz ki bu çok zararlı.
Kırılmış ve çatallaşan saçlar, saçınızın parlamasını engeller. Kesilmeyen kırıklar zamanla daha da büyür; böylece saçlarınız zamanla güçsüzlesir ve matlaşır. Bir kez kırılmış saç teli kendini bir daha asla toparlayamaz; o nedenle tek çözüm, kırık olan yerden kesmektir.
Saçlarınızı yıkadığınız su sıcaklığı veya kurutma yaptığınız sıcaklık, kullandığınız ürünün içeriği, saçların yeterince hava almaması, aşırı kötü kirli hava koşullarına maruz kalması, nem eksikliği gibi sayılabilecek bir çok nedenden ortaya çıkabilen bir durumdur.
Çok yıpranmış saçların mutlaka ayda bir defa uçlarının kestirilmesi gerekir. Aksi halde yıpranmış saç görünümü ve uçlarda başlayan kırılmalar saç tellerinin üstlerine doğru ilerleyebilir. Saç kırıklarının alınması aslında saçların daha sağlıklı uzayabilmesine de olanak tanıyor. Elbette saçlar köklerden uzar.
Bir saç teli, günde yaklaşık olarak 0.3 mm, ayda 1 cm, yılda 12 cm uzar. Bellere kadar uzanan saçlar ise 80 - 90 cm kadardır ve ancak 7 yılda uzar.
Saç kesimi ne sıklıkla yapılmalı? Öncelikle saçın ayda bir santim uzadığını düşünürsek; formda olmasını istediğimiz modelimizin iki veya üç ay içinde kesim yapılması sağlıklı olur. Kadınlarda, eğer uzun bir saç ise; dört ayda bir, iki santim kesmek önerilir. Erkekler de ise; ayda bir uygundur.
Saçları kestirmek her ne kadar bir bakım önerisi olsa da saçların dökülmesini %100 oran ile engellememektedir. Bu neden ile de saç dökülmesini engellemek için değil saçın daha sağlıklı olması için saçların kestirilmesi önerilir. Saç kestirmek henüz dökülmemiş olan saçların daha sağlıklı ve canlı görünmesini de sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri